Copy

Het seizoen 2016-2017 is alweer een paar weken onderweg!

Bekijk deze nieuwsbrief online
Het seizoen is al weer even bezig en ook wij zijn alweer vol op stoom. In deze nieuwsbrief de stand van zaken op dit moment, enkele spelregelavonden die op de planning staan en een nieuw item: Scheidsrechter in de Spotlight!

Veel leesplezier!

De scheidsrechterscommissie
1 t/m 9 oktober: Week van de Scheidsrechter

Vanaf aanstaande zaterdag is het weer zover. Alle sportverenigingen in Nederland staan weer stil bij de Week van de Scheidsrechter. Overal wordt stil gestaan bij hoe belangrijk de scheidsrechter is voor de sport en uiteraard doen wij dit jaar daar weer aan mee! 

Cadeautje
Zoals ieder jaar hebben we voor alle scheidsrechters weer een klein cadeautje gekocht. Dit cadeautje ligt vanaf zaterdagochtend voor jullie klaar bij de Wilhelmina Boys. Alle scheidsrechters kunnen deze ophalen in de bestuurskamer op zaterdag en het wedstrijdsecretariaat op zondag.

Prijsvraag
Dit jaar schrijven we ook een prijsvraag uit voor alle scheidsrechters. Wij willen graag de meest leuke of originele slogan ontvangen die wij kunnen gebruiken in een promotiecampagne later dit seizoen.De slogan moet bestaan uit 1 pakkende regel en moet antwoord geven op de vraag: Waarom is fluiten zo leuk? of Waarom ben je scheidsrechter bij de Wilhelmina Boys?
Bij een prijsvraag hoort natuurlijk ook een prijs en we hebben een hele mooie. De twee leukste inzendingen ontvangen een wedstrijdshirt van Ed Jansen uit de Europa League. Deze shirts (Adidas, maat L) hebben we gekregen bij de uitreiking van de ARAG Certificering en zijn speciaal bewaard voor de Week van de Scheidsrechter.Wil je deze shirts winnen? Stuur dan je originele slogan per mail naar 
scheidsrechterscoordinator@wilhelminaboys.nl en doe dat uiterlijk 9 oktober aanstaande. Daarna worden de slogans beoordeeld en de uitslag bekend gemaakt!
Scheidsrechter in de spotlight: Kaj Fonken
In deze nieuwe rubriek zetten we elke keer een scheidsrechter in de spotlight. Op deze manier leren we de scheidsrechters van de Wilhelmina Boys beter kennen. Deze keer trappen we af met Kaj!


Algemeen
Wat is je naam?
Kaj Fonken
Wat is je leeftijd?
14 jaar
Waar ben je geboren?
Eindhoven
In welk team speel je zelf?
J017-4
Wat zijn je hobby’s naast het fluiten?
Voetballen en met vrienden chillen
 
Scheidsrechter Kaj
Hoe lang ben je scheidsrechter?
2,5 jaar
Waarom ben je begonnen als scheidsrechter?
Het leek me leuk om te doen en ik kon nooit mijn mond dichthouden tegen de scheidsrechter. Toen is er tegen mij gezegd dat ik het zelf maar eens moet gaan proberen.
Wat vind je leuk als scheidsrechter?
Het gezag dat je hebt.
Wat zijn je sterke punten als scheidsrechter?
Praten.
Wat zou er nog beter kunnen?
Lastige vraag maar er zijn altijd dingen om te verbeteren.
Wat voor type scheidsrechter ben je?
Geen kaarten maar praten.
Wie is je grote voorbeeld als scheidsrechter en waarom?
Mark clattenburg. Het is een goede scheidsrechter die veel praat. En ik wil ook dat niveau halen.
Wat is je mooiste moment geweest als scheidsrechter?
Alle wedstrijden zijn mooie momenten.
Wat is je vervelendste moment geweest als scheidsrechter?
Dat ik voor de wedstrijd 1 minuut stilte moest houden.
Wat is het hoogste doel dat je wilt halen als scheidsrechter?
Champions league, WK-finale
 

Keuzevragen
Fluiten op natuurgras of kunstgras?
Kunstgras
Liever een hoog of een laag team?
Hoog
Korte of lange mouwen?
In de zomer korte mouwen en in de winter lange mouwen.
Jongens of meisjes fluiten?
Jongens
Strak volgens de regels fluiten of in de geest van de wedstrijd?
In de geest van de wedstrijd.
 
Tot slot
Is er nog iets dat je verder nog kwijt wil?
Niet echt.

Bedankt Kaj voor je antwoorden. Veel succes de komende tijd en de periode daarna met het bereiken van je doelen!
Spelregelavond morgenavond in de kantine!
 
Morgenavond vrijdag 30 september worden in de kantine de gewijzigde spelregels uitgelged aan iedereen die daar baat bij kan hebben. Afgelopen zomer zijn er 94 (!) spelregelwijzigingen doorgevoerd en wij leggen graag uit welke daarvan van belang zijn in het amateurvoetbal. 

Zien we iedereen morgenavond om 19.00 uur in de kantine?
Save the date: 11 november verenigingsbrede avond bij Wilhelmina Boys
 
Vrijdagavond 1 november staat er iets groots te gebeuren bij onze vereniging. Ed Jansen zal in onze kantine als spreker een inspirerende avond leiden waarbij iedereen erg veel te weten komt over het omgaan met de scheidsrechter en alles wat daarbij komt kijken.
Deze avond is een must voor iedere actieve voetballer, maar uiteraard ook zeer interessant voor alle ander voetballiefhebbers van binnen en buiten onze vereniging. Het belooft een grootse avond te worden en we verwachten dan ook een grootse opkomst.

Vrijdagavond 11 november, 19.00 uur. Zet het vast in je agenda!
Samenstelling Scheidsrechterscommissie
Met ingang van het huidige seizoen heeft de Scheidsrechterscommissie zich versterkt met Jeroen van Kerkoerle. Jeroen verleende al langer hand en span diensten voor de commissie, maar is afgelopen zomer definitief bij de commissie aangesloten. Naast een stuk begeleiding zal Jeroen ook (samen met zijn vader) de aanstellingen voor de verschillende toernooien op zich gaan nemen. Jeroen welkom!

Verder zijn we erg blij dat we kunnen melden dat Cas Hendriks weer volledig aangesloten is bij de commissie. Cas heeft een flinke tijd gekampt met een verminderde gezondehied, maar hij is weer helemaal terug! Cas welkom terug!
 
Uitleg assistent-scheidsrechters
Afgelopen maandag heeft er onder leiding van Lennart Geertsen een presentatie plaatsgevonden voor de assistent-scheidsrechters van de club. Onder dit enthousiast gezelschap van ongeveer 25 personen waren trainers, leiders en spelers aanwezig. Aan de hand van een hoop voorbeelden en beeldfragmenten werden de belangrijkste punten doorgenomen. Voornamelijk werd er stil gestaan bij de taken van de assistent-scheidsrechter, de samenwerking met de scheidsrechter en buitenspel. Een erg leuke en leerzame avond!

Wil je meer weten over assistent-scheidsrechters of meer uitleg krijgen hoe je deze functie het beste kan uitvoeren? Neem dan even contact op met Lennart via: lennart.geertsen@hotmail.com 
Scheidsrechter worden?
Kom jij onze groep scheidsrechters versterken? Of weet je iemand die dit wellicht leuk zou vinden om te doen? Wij bieden je opleiding, begeleiding en een kleine vergoeding aan. Als jij:
  • Enthousiast bent,
  • Minimaal 14 jaar oud bent,
  • Bereid bent om een KNVB-cursus te volgen,
  • Beschikbaar bent om op zaterdagen en/of zondagen wedstrijden te leiden,
     
Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

We gooien je uiteraard nooit zomaar voor de leeuwen. De commissie herbergt een aantal praktijkbegeleiders die jou (al naar gelang je ervaring) begeleiden in je eerste stappen als scheidsrechter. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Harrie van Zalingen (voorzitter scheidsrechterscommissie) via 06-45160517 of via de mail op scheidsrechterscommissie@wilhelminaboys.nl
 
Copyright © 2016 Scheidsrechterscommissie Wilhelmina Boys