Copy

Het seizoen zit er (bijna) op!

Bekijk deze nieuwsbrief online
Het seizoen zit er (bijna) op. De afgelopen periode zijn we allemaal actief geweest op de verschillende toernooien en hebben we het afgelopen seizoen al voorzichtig geëvalueerd. In deze nieuwsbrief blikken we even terug en ook vooruit over de zomervakantie heen. 

Veel leesplezier!

De scheidsrechterscommissie
Vrijwilligersavond
 
Vrijdagavond 17 juni vindt de vrijwilligersavond plaats. Het hoofdbestuur bedankt op deze avond alle vrijwilligers binnen onze vereniging en daar horen de scheidsrechters natuurlijk ook bij. Via de nieuwsbrief is iedereen al uitgenodigd en via deze weg doe ik dat nogmaals. Iedereen is vrijdag 17 juni welkom in onze kantine vanaf 19.00 uur!
Terug- en vooruitblikken met de voorzitter van de scheidsrechterscommissie

Beste scheidsrechters,

Het seizoen zit er al weer bijna op. Best een heftig seizoen, want er is veel op ons als commissie afgekomen. We hebben allemaal weer flinke stappen gemaakt om onze arbitrage op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

Er zijn 15 scheidsrechters geslaagd voor de opleiding pupillen- en verenigingsscheidsrechter. Deze scheidsrechters zijn tijdens de opleidingen intensief begeleid door onze begeleiders, waarvoor we een ieder uiteraard zeer dankbaar zijn.

Daarnaast hebben veel scheidsrechters aan een hoger niveau geroken. Pupillenscheidsrechters die een D-wedstrijd fluiten en 16-jarige scheidsrechters die een seniorenwedstrijd leiden.

Dit is ook waar we naartoe willen: doorstroming. We blijven problemen houden om de oudere jeugdelftallen en senioren iedere week van een scheidsrechter te voorzien. Dit wordt nu opgelost met lapmiddelen om te zorgen dat teams zo weinig mogelijk zelf hoeven te fluiten, maar dat is geen oplossing voor de middellange termijn. We hopen met het faciliteren van de doorstroming en het goed opvangen van nieuwe scheidsrechters de gaten te kunnen dichten. Deze twee punten kunnen allebei nog flink worden verbeterd.

En daar ligt dan ook mijn focuspunt voor het nieuwe seizoen. De begeleiding moet naar een beter ritme en niveau. Dat geldt voor onze huidige scheidsrechters, maar ook de nieuwe. Afgelopen seizoenen zijn er een aantal nieuwe scheidsrechters begonnen en ook voor het nieuwe seizoen heeft de eerste zich al aangemeld. Positieve ontwikkelingen, maar dan moeten we ze wel goed begeleiden bij hun eerste stappen richting de nieuwe Björn Kuipers. Ook onze huidige scheidsrechters hebben begeleiding nodig. Dit seizoen ging er veel energie aan de scheidsrechters die de opleiding Verenigingsscheidsrechter volgden, maar komend seizoen gaan we ons meer richten op de doelstelling die in het arbitrageplan (te vinden op de
website) is omschreven: alle jongere scheidsrechters 2x per seizoen begeleiden en de oudere 1x per seizoen. Want iedereen leert wat bij als er een collega langs de lijn staat te kijken en kritische vragen stelt.

Het nieuwe seizoen zal ongetwijfeld weer een flinke berg werkzaamheden opleveren, maar ik mag me gelukkig prijzen met vele schouders naast me waar die berg op leunt. Ik hoop dat iedereen nu de rust gaat pakken, zodat we in het nieuwe seizoen er weer tegenaan kunnen! Ik in ieder geval wel!

En ik weet zeker dat 1 persoon staat te trappelen om weer te beginnen. Cas Hendriks heeft aangegeven komend seizoen weer volop mee te kunnen draaien binnen de commissie. Een ontzettend fijn bericht! Cas, goed om je er weer bij te hebben!!

Tot na de vakantie!

Harrie van Zalingen
ARAG Certificering
 
Afgelopen 2 april hebben we de ARAG Certificering ontvangen uit handen van eredivisie-scheidsrechter Ed Jansen. Een ontzettend mooie prestatie die we met z'n allen hebben bereikt. Via deze weg bedanken wij nogmaals iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het bereiken van deze mijlpaal. Wij zijn trots op het positieve klimaat voor scheidsrechters en alles wat daarbij komt kijken dat we hebben gecreëerd binnen onze vereniging!Geslaagde scheidsrechters
 
Afgelopen seizoen zijn er meerdere scheidsrechters geslaagd voor een scheidsrechtersopleiding. Het opleiden van scheidsrechters is voor de commissie een speerpunt en heeft ook zwaar meegewogen in het verkrijgen van de ARAG Certificering. We zijn dan ook trots op onze geslaagde scheidsrechters!

Opleiding Pupillenscheidsrechter
 • Kaj Fonken
 • Kaylee Bierens
 • Stijn Boerema
 • Ron Breukel
 • Philip Canoy
 • Dion Welvaarts
 • Eloi Voets
 • Hugo de Snoo
 • Hidde Kaandorp

Opleiding Verenigingsscheidsrechter
 • Jasper de Bondt
 • Sterre Bijlsma
 • Reinier van der Zandt
 • Ronin van de Donk
 • Jordy Jansen
 • Kaj Fonken
 • Tim Tromp
Opleidingen nieuwe seizoen
Voor het komende seizoen zijn we weer van plan om een aantal opleidingen op te zetten. Daarbij gaan we nauw samenwerken met onze samenwerkingspartners. De volgende opleidingen (vanuit de KNVB) staan op dit moment op de rol:
 • Cursus pupillenscheidsrechter (vanaf 12 jaar)
 • Cursus verenigingsscheidsrechter (vanaf 14 jaar)
 • Cursus Scheidsrechter Opleiding 3 (vanaf 16 jaar, met 2 jaar verenigingservaring)
 • Cursus Assistent Scheidsrechter (vanaf 16 jaar)
 • Cursus Scheidsrechterbegeleider
 • Cursus Praktijkbegeleider
Ook zullen we een aantal opleidingen intern zelf verzorgen:
 • Verenigingsbrede spelregelavond (met een betaald voetbal scheidsrechter)
 • Thema-avonden voor scheidsrechters
 • Assistent scheidsrechter voor leiders, ouders en andere belangstellenden
 • Scheidsrechtersbegeleider 
 • Pupillenscheidsrechter
 • Informeren jeugdkader bij de aftrapbijeenkomsten van de jeugdafdeling
Nieuwe scheidsrechters
Het afgelopen seizoen zijn er weer nieuwe scheidsrechters begonnen en dat zal ook komend seizoen het geval zijn. Vanaf onderaf zullen er Champions League scheidsrechters doorschuiven naar de F en wordt de Champions League weer aangevuld met nieuwe scheidsrechters. Ook bij de 'oudere' scheidsrechters komt er een nieuw gezicht op de velden. Richard van Krieken zal in het begin van het nieuwe seizoen een aantal wedstrijden fluiten om te kijken of het fluiten hem ligt.

Scheidsrechter worden?
Kom jij onze groep scheidsrechters versterken? Of weet je iemand die dit wellicht leuk zou vinden om te doen? Wij bieden je opleiding, begeleiding en een kleine vergoeding aan. Als jij:
 • Enthousiast bent,
 • Minimaal 14 jaar oud bent,
 • Bereid bent om een KNVB-cursus te volgen,
 • Beschikbaar bent om op zaterdagen en/of zondagen wedstrijden te leiden,
   
Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

We gooien je uiteraard nooit zomaar voor de leeuwen. De commissie herbergt een aantal praktijkbegeleiders die jou (al naar gelang je ervaring) begeleiden in je eerste stappen als scheidsrechter. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Harrie van Zalingen (voorzitter scheidsrechterscommissie) via 06-45160517 of via de mail op scheidsrechterscommissie@wilhelminaboys.nl
Vriendentoernooi Audacia
Zaterdag 27 augustus wordt bij v.v. Audacia in Moergestel het jaarlijkse Vriendentoernooi afgewerkt. Een zeer leuk en vriendschappelijk seniorentoernooi. Harrie van Zalingen heeft daar vorig jaar gefloten en dat is hem erg goed bev
allen! Het toernooi begint rond het middaguur en loopt door tot etenstijd. De afsluitende bbq is ook voor de scheidsrechters geregeld.

Audacia heeft ons gevraagd om sowieso 2 scheidsrechters te leveren, dus wie wil er mee? Graag even per mail aanmelden bij Harrie. Het is een seniorentoernooi, dus voor het fluiten is minimaal een opleiding Verenigingsscheidsrechter benodigd!
Afsluiting/opening seizoen
We waren van plan om het seizoen gezamenlijk af te sluiten. Het is om uiteenlopende redenen niet gelukt om het te organiseren. Daarom organiseren we een aftrapavond voor alle scheidsrechters. Deze avond trappen we als 1 groep af, waarna we in deelgroepen verder zullen gaan en zullen inzoomen op de specifieke onderdelen die bij de desbetreffende scheidsrechters horen. Aan het einde van de avond is er een gezamenlijke afsluiting. De uitnodiging zal in aanloop naar het nieuwe seizoen worden verstuurd.
Wisten jullie dat...?
De FIFA 94(!) spelregelwijzigingen heeft ingevoerd voor het nieuwe seizoen? En een flink deel daarvan ook van toepassing is op de wedstrijden die wij bij de Wilhelmina Boys fluiten? Tijdens de aftrapbijeenkomst zullen we er zeker op terugkomen, maar kijk ondertussen alvast naar het EK op tv. Daar worden de spelregelwijzigingen al toegepast. Let bijvoorbeeld op de aftrap: die hoeft nu niet meer per se vooruit gespeeld te worden en dat gebeurt dan ook lang niet meer altijd!
Copyright © 2016 Scheidsrechterscommissie Wilhelmina Boys