Copy
Bekijk e-mail in uw browser
 
 

Interview met Johan Timmermans

Zet oude industriële gebouwen en vrijkomende boerderijen in als wapen tegen de krimp, is de boodschap van Johan Timmermans uit Garyp. ‘Veel van deze iconische gebouwen verliezen hun bestemming. Dat tij kun je niet keren, maar je kunt veel van die gebouwen wel een nieuwe functie geven.’

De eigenaar van het timmerbedrijf ‘De Timmermantsjoender’ kocht enkele jaren geleden de voormalige melkfabriek in zijn dorp die hij verbouwde tot woonzorgcentrum met zorgvoorzieningen, kinderopvang en levensloopbestendige woningen.

Lees verder

Friese Dorpentop, 1000 Friezen in gesprek

Op zaterdag 5 november vindt de eerste Friese Dorpentop plaats, een burgertop waar 1000 Friezen met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van het Friese platteland.
 
De Dorpentop is geïnspireerd op de G1000-formule voor burgertoppen zoals die o.a. in Amersfoort, Groningen, Uden en Amsterdam. De Friese Dorpentop wordt de eerste provinciebrede burgertop.

Lees verder

Samenloop voor Hoop Boijl

Oftewel de kracht van de Mienskip. De SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs wandelestafette waarbij in teamverband geld wordt ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Lees verder

Overdracht woningen Dekemahiem

Er was een draaiorgel en er was taart: Jirnsum vierde feest en dat mocht iedereen weten. Na jaren van overleg en voorbereidingen kon dinsdag 31 mei de koopovereenkomst van Dekemahiem worden ondertekend. 

Lees verder

Wandelen Slachtemarathon, wat een feest!

Op 4 juni deed ik voor de tweede keer mee aan de Slachtemarathon. De Slachte-sfeer voelden we al bij het instappen van de trein in Feanwâlden. De deelnemers meteen herkenbaar aan hun wandeloutfit, de Slachte-badge om hun nek en hun gesprekken onderling.

Lees verder

Een nieuwe impuls voor jouw dorpswebsite

Door jouw dorpswebsite te koppelen aan de database van Friesland Wonderland kun je gratis informatie over jouw dorp laten zien. Dit is mogelijk door een geheel vernieuwde viewer op basis van ToeristenkaartFryslân. 

Lees verder

Copyright © 2016 Doarpswurk, Alle rechten voorbehouden.