Copy
Bekijk e-mail in uw browser
 

De Friese Dorpentop wordt een magische dag

Het zijn spannende tijden voor de kerngroep en vele vrijwilligers van de Friese Dorpentop. Ze zetten iets op touw, dat compleet nieuw is voor Fryslân  en waarvan het verloop en de uitslag nog volledig open staan. De weg naar de top toe geeft al een grote verbondenheid en drive, ervaart Wini Weidenaar, die als communicatieadviseur aan de top is verbonden.

Lees verder

Verslag: Jouw dorp kan niet zonder website!

De wereld wordt steeds digitaler en iedereen is tegenwoordig online. Hoe zorg je ervoor dat je als dorp zichtbaar bent en blijft in deze digitale wereld? En hoe belangrijk is dat eigenlijk? Daarover ging de bijeenkomst ‘Jouw dorp kan niet zonder website!’ op dinsdag 11 oktober 2016.

Lees verder

Wat wil jij als vrijwilliger leren?

Vrijwilligerswerk doe je omdat het leuk is om anderen te ontmoeten, om werkervaring op te doen of om iets voor eigen wijk of dorp te doen. Vaak sta je er niet bij stil dat er mogelijkheden zijn om trainingen of workshops te volgen. Die maken het vrijwilligerswerk leuker en zorgen ervoor dat je jouw vrijwilligerswerk nog beter kunt uitvoeren.

Lees verder

Agenda

5 november
Friese Dorpentop, Fryske Doarpetop
WTC Expo Leeuwarden

8 november
Bijeenkomst dorpshuizen Waadhoeke
MFA De Doarpsfinne te Minnertga

12 november
LSA Bewoners: Wat verdient jouw initiatief?
Amsterdam

Blog: Wanneer is de eerste Friese Dorpentop een succes?

Voor de hand zou liggen dat de aanwezigheid van het aantal van 1000 ingelote Friezen op 5 november in het WTC Expo in Leeuwarden hiervoor bepalend is. Toen wij als initiatiefnemers een week na het loten en het verzenden van de uitnodigingsbrief, vergaderden over het aantal aanmeldingen, op dat moment rond de 400, moesten we ons deze vraag serieus stellen.

Lees verder

Handige boekjes

*Ben jij iemand die een duurzaam* initiatief wil beginnen in eigen dorp of buurt? Kijk op de site van de LVKK voor boekje Duurzame Dorpen

*De brochure Dorpshuis en WMO is te vinden op de website van de Dorpshuizen.   

*De brochure Duurzame Dorpshuizen in het kader van het project Gebouw van betekenis staat er ook. 

*Kijk ook eens op onze eigen Doarpswurksite bij publicaties!

*Lees je de nieuwsbrief van Netwerk Duurzame Dorpen nog niet? Hierbij de versie van oktober!
 

Lees verder


Copyright © 2016 Doarpswurk, Alle rechten voorbehouden.