Copy
Bekijk e-mail in uw browser
 

Hitzum trots op dorpshuis

In september was het al in gebruik, maar 6 november was de officiële opening van het vernieuwde dorpshuis van Hitzum. Naast modernisering en uitbreiding is er ook flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Voorzitter Chris Kramer en secretaris Yke Dijkstra zijn trots op het resultaat. ‘We kunnen hier wel weer even vooruit.’
 

Lees verder

Pilot Toekomstbestendige Duurzame Dorpshuizen

In de loop van februari 2016 gaat de pilot Toekomstbestendige Duurzame Dorpshuizen van start. Doel van het project, waarin de provincie Fryslân, Streekwurk Súdwest Fryslân, de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest Fryslân en Doarpswurk samenwerken, is om de dorpshuizen in de genoemde gemeenten duurzaam en daarmee toekomstbestendig te maken.

Lees verder

Tanzania

Dit jaar reisde ik weer af naar Tanzania, even in het vliegtuig en hoppa je bent er, even helemaal weg, verkiezingsrellen, traangas tijdens het eten, gedoe aan de grens, logistieke ellende, biertjes drinken aan het Victoriameer en vooral keihard werken om de start-up van een onderneming voor te bereiden.

Lees verder

Doarpswurk 2016

Als je als Doarpswurkteam samen nadenkt over je werk en over hoe het verder moet, ben je geneigd de wereld om je heen te beschouwen vanuit je eigen historisch opgebouwde perspectief. Het gevaar bestaat dan dat je je eigen bestaansrecht als vanzelfsprekend ervaart en dat als doel van de organisatie gaat beschouwen. Doarpswurk zelf is natuurlijk geen doel.

Lees verder

Verslag inspiratiebijeenkomst 17 november

Welke rol speelt de overheid in het vernieuwen van onze lokale en provinciale democratie? Het volgeboekte middagprogramma tijdens de inspiratiedag van Doarpswurk werd bezocht door ambtenaren, bestuurders, griffiers, raadsleden en statenleden. De drie sprekers, Guido Rijnja, Hans Alberse en Marije van den Berg, gaven vanuit wisselende perspectieven hun visie over democratische vernieuwing. Het programma was vlot, inspirerend en interactief onder leiding van dagvoorzitter Jaap Jepma.

Lees verder

De gemeente SWF en haar dorpshuizen

Jaarlijks vindt in het najaar een overleg plaats tussen de gemeente Súdwest-Fryslân en de in deze gemeente gevestigde dorpshuizen, multifunctionele centra (MFC’s) en wijkgebouwen.
Naast een aantal vaste agendapunten werd dit jaar d.m.v. een studieopdracht onderzoek gedaan naar de uitwerking van het gemeentelijk dorpshuizenbeleid op de dorpshuizen, MFC’s en wijkgebouwen

Lees verder

Copyright © 2015 Doarpswurk, Alle rechten voorbehouden.