Copy
Bekijk e-mail in uw browser
 

Werken zonder vrijwilligers is onbestaanbaar

Hij is 69 jaar en geniet van zijn pensioen, maar zet hem vooral niet achter de geraniums. Als vrijwilliger bij Doarpswurk en bestuurslid van Us Koöperaasje werkt hij mee om de Energiewerkplaats van de grond te tillen. Hij bezoekt dorpen en geeft presentaties over de lokale energie initiatieven en het energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Lees verder

Johannes de Jong: spin in het web NDD

De teller van het aantal aangesloten dorpen loopt gestaag op. Friesland is inmiddels de 100 gepasseerd, de andere provincies volgen op enige afstand. Johannes de Jong zoekt voortdurend naar nieuwe, duurzame initiatieven in dorpen door het internet gericht af te speuren.

Lees verder

Derde subsidieronde Iepen Mienskipfûns

Provincie Fryslân is op zoek naar initiatiefrijke inwoners met goede ideeën. Met het Iepen Mienskipsfûns helpt provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren. Initiatiefnemers kunnen hun subsidieaanvraag in de derde subsidieronde van 2016 indienen.
Deze ronde is open van 12 september t/m 7 oktober 2016.

Lees verder

De veranderende zorg

Soms is het moeilijk om een item te vinden voor de jaarvergadering van dorpsbelang of een andere vereniging. Doarpswurk biedt kosteloos in samenwerking met het landelijke programma Zorg Verandert en Soarchfabryk jou de mogelijkheid om een thema over zorg en welzijn voor de dorpsbewoners te verzorgen.

Lees verder

Afscheid Nynke Talstra

Na precies 7,5 jaar ga ik op 1 september a.s. Doarpswurk verlaten om aan de slag te gaan als ‘ontwikkelaar Welzijn en Preventie sociaal domein’ bij de gemeente Achtkarspelen.

Lees verder

Copyright © 2016 Doarpswurk, Alle rechten voorbehouden.