Copy
læs i webbrowser

Nyhedsbrev december 2020

FRA KIRKEGÅRDEN TIL SKOLEN
Det summer af bæredygtighed på Herlufsholm

Herlufsholm Skole er kommet med i 2030 SKOLER, og det var en ihærdig ildsjæl på kirkegården, som satte det hele i gang. Herlufsholm Skole og Gods rummer nemlig både skole, skov, jord, kirke og ja, en kirkegård. Og når kirkegården arbejder med bæredygtighed, skulle skolen så ikke gøre det samme?

Vi har interviewet kirkegårdsmedarbejderen, som tog initiativet, om betydningen af det fælles fokus på bæredygtighed. Og så blev vi også lidt klogere på, hvordan kirkegårde arbejder med bæredygtighed.
Læs mere.

Del nyhedsbrev

Andre nyheder

Gerlev Idrætshøjskole laver 2030-handleplan


På Gerlev Idrætshøjskole har de store ambitioner om at gøre skolen mere bæredygtig, og de har kastet sig ud i en proces, der skal munde ud i en 10-års handleplan frem mod 2030. Processen gennemføres i samarbejde med CHORA 2030, og planen skal indeholde konkrete mål for skolen bundet op på verdensmålene. Modellen er en videreudvikling af 2030 SKOLER-modellen og skal efterfølgende kunne anvendes af andre højskoler og skoler.
Læs mere.

Bæredygtige cases fra skolerne


Højby Skole har i samarbejde med foreningen Plant et Træ plantet en skoleskov. Træerne er blevet plantet i små lunde rundt på skolens egen grund, så eleverne kan følge dem og - om et par år - være med til at høste frugterne fra frugttræerne. Det er ét af mange fine eksempler på, hvordan skolerne arbejder med at blive mere bæredygtige som led i verdensmålscertificeringen 2030 SKOLER. Vi har samlet en række cases på hjemmesiden.
Læs mere.

Aalborg fejrer certificerede skoler


Der var fest og masser af glade elever, da Klarup og Gug Skole på samme dag i oktober fejrede deres verdensmålscertificering som 2030 SKOLE. De to skoler i Aalborg havde i virkeligheden modtaget certificeringen flere måneder før. Men i en coronatid kræver det ekstra planlægning og særlige hensyn at holde fest, og for begge skoler var det vigtigt, at alle eleverne kunne være med.
Læs mere og se billeder fra den festlige dag.

CHORA 2030 ønsker jer alle en god jul og et godt nytår!
Nyt i 2021
Det nye år byder på flere spændende projekter. 2030 SKOLER deltager i et nyt forskningsprojekt, som Center for Grundskoleforskning (SDU) lancerer, og CHORA 2030 medvirker i projektet Verdensmål, ældre & biblioteker, som Tænketanken Fremtidens Biblioteker står bag. Vi arbejder også videre med udviklingen af en certificering af bibliotekerne.
 

Følg CHORA 2030 på

LinkedIn
Facebook
Website

ADRESSE
Linnésgade 25, 1361 København K
www.chora2030.dk

MAIL
info@chora2030.dk

Copyright © CHORA 2030. All rights reserved 2020

Du modtager nyhedsbrevet, fordi du har tilmeldt dig vores mailliste, deltager i et af vores programmer eller har deltaget i en event afholdt af CHORA 2030.
Afmeld eller skift e-mail præferencer.


This email was sent to <<E-mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Chora 2030 · Linnésgade 25 · København K 1361 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp