Copy
View this email in your browser
PRESSEMEDDELELSE

Chora Connection bliver til CHORA 2030 med ny stærk bestyrelse

Chora Connection Fonden, som har til formål at fremme bæredygtighed i Danmark, har fået ny bestyrelse. Samtidig skifter fonden navn til CHORA 2030 for at understrege fokus på Verdensmålene.
 
CHORA 2030's nye bestyrelse består af 6 fremtrædende profiler med viden og faglighed relateret til bæredygtig samfundsudvikling:
  • Kirsten Brosbøl (fhv. Miljøminister, MF), bestyrelsesformand, nyt medlem
  • Steen Hildebrandt (Professor Emeritus og forfatter), næstformand
  • Bo Rasmussen (Kommunaldirektør, Gladsaxe Kommune), nyt medlem
  • Flemming Rafn Thomsen (Medstifter af arkitektkontoret Tredje Natur), nyt medlem
  • Birgitte Escherich (Kostkompagniet)
  • Karen Blincoe (tidl. Direktør Chora Connection)
Den nye bestyrelse har ved sit første møde besluttet, at Chora Connection Fonden fremover præsentere sig som CHORA 2030 for stærkere at signalere, at omdrejningspunktet for fondens arbejde med bæredygtighed bliver FN’s 17 verdensmål, som skal være nået i år 2030.
 
CHORA 2030 vil fortsat have fokus på partnerskaber og de grundlæggende værdier og principper i Verdensmålene.
 
Den nye bestyrelse vil i de kommende måneder fastlægge en strategi for CHORA 2030’s konkrete arbejde med særligt fokus på systemforandring.
 
Den nye bestyrelsesformand Kirsten Brosbøl udtaler:
 
”Jeg er rigtig glad for at sætte mig i spidsen for en kompetent og engageret bestyrelse og sekretariat. Sammen med andre skal vi skubbe Danmark frem mod det samfund, som vi med Verdensmålene har sat os for at være i 2030. Selvom Danmark er godt i vej er vi langt fra i mål. Særligt er forbrugsmønstrene i Danmark er langtfra bæredygtige og langtidssikrede, så det er et af de områder, hvor vi skal gøre meget mere. Det vil vi i CHORA 2030 bidrage til”
 
Kirsten Brosbøl har været primusmotor for etablering af 2030-Netværket på Christiansborg, som nu rummer over 1/3 af Folketingets medlemmer fra samtlige partier. Kirsten har dermed i den grad været med til at sætte verdensmålene på den politiske dagsorden. Kirsten genopstiller ikke ved det kommende Folketingsvalg, men fortsætter sit stærke engagement i at verdensmålene, bl.a. gennem sin formandspost i CHORA 2030.
 
Steen Hildebrandt er også dybt engageret i verdensmålene med særligt fokus på den ledelsesmæssige vinkel af den nødvendige omstilling i virksomheder og organisationer. Steen er en flittig foredragsholder om verdensmålenes udfordringer og muligheder rundt omkring i hele Danmark.
 
Ud over den nye bestyrelse har CHORA 2030 fået ny direktør, Helene Bjerre-Nielsen. Helene har mange års alsidig erfaring med arbejde inden for bæredygtighed fra både private og offentlige organisationer. Hun har solid erfaring med forandringsprocesser, og er samtidig resultatorienteret med særligt øje for nye typer partnerskaber.
 
Chora Connection Fonden blev etableret i 2014 med støtte fra VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN.
 
Chora er græsk for ”Jorden som giver os et hjem”

Kontakt:
Kirsten Brosbøl
Bestyrelsesformand
Kirsten.brosbol@ft.dk  
+45 6162 4247
 
Helene Bjerre-Nielsen
Direktør, CHORA 2030
Helene@choraconnection.dk
+45 30505642
 

Følg Chora på

ADRESSE
Sortedam Dossering 3D, 2200 Kbh N

TEL
+45 53884684

MAIL
info@choraconnection.dk

Copyright © Chora Connection 2019, All rights reserved

You received this email because you subscribed to our mailing list or took part in an event hosted by Chora Connection. We do our best to only send out the most relevant information.
Unsubscribe or change email preferences.