Copy
Nieuwsbrief december 2018
Online bekijkenNieuwsbulletin Platform Medezeggenschap

Geslaagd  35 jaar jubileum feest in Hilversum 

Met ruim 40 personen hebben we feestelijk het jubileum van het platform gevierd.  Een nieuw initiatief op deze dag is het openen van een gesloten facebookpagina voor medezeggenschap van bibliotheken. Een plek om elkaar vragen te stellen en te wijzen op nieuwe ontwikkelingen. Of om elkaar te steunen en info te delen.
Ga eens kijken op onze gesloten facebookpagina

Studiedag 24 januari Duurzaam personeelsbeleid

Dit jaar zal de studiedag van het platform in Amsterdam plaats vinden over het actuele thema duurzaam personeelsbeleid. Duurzaam in de betekenis van gericht op de lange termijn en o.a. rekeninghoudend met de ontwikkeling van mens en organisatie, de inzetbaarheid en leeftijdsontwikkeling. Hoe kan je als OR of PVT praktisch aan de slag met dit thema?
Naast veel informatie en -uitwisseling zal Francis Kat, HR-manager OBA ook een inleiding verzorgen.
Meer informatie en aanmelding

Platformstudiedagen 9 en 10 april 2019

De tweedaagse platformstudiedagen zijn dit jaar op dinsdag 9 en woensdag 10 april.  Een van onze gastsprekers zal zijn Mark Decker van de Rijnbrink. Hij zal op zijn eigen wijze, inspirerend  ingaan op ontwikkelingen in de bibliotheeksector. Daarnaast is Els Unger, van  Unger Van Els Advocaten,  uitgenodigd om in te gaan op een paar interessante casussen rondom arbeidspraktijken. Onder andere ook op vreemde praktijken in de bibliotheekwereld rondom invoering van de AVG (zie ook hieronder).  Heb jij ook een casus. Neem dan contact met me op.
Verder zullen we jullie tijdens de deze platformdagen ook informeren over de laatste stand van zaken rondom de nieuwe CAO. Begin februari zal het programma rond zijn. We zullen je informeren.
Aanmelden

Vraag het aan

Ik ben door twee OR-en van het platformbibliotheken benaderd met vragen over vreemde praktijken in verband met invoering AVG. Een OR kreeg tijdens de overlegvergadering te horen dat alle medewerkers een aanvulling kregen op hun arbeidscontract. In die aanvulling stond vermeld dat elke werknemer verantwoordelijk is voor de zorgvuldige behandeling van persoonsgegevens.  De andere werkgever gaat zelfs zover dat er een voorstel ligt voor een boetebeding: als de werknemer niet zorgvuldig handelt kan hem een boete opgelegd worden.
Beide OR-en reageerden gelukkig heel alert en vertelden de werkgever dat dit oneigenlijk gebruik is van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De gesprekken lopen nog.
Er gebeurt vast meer in organisaties als gevolg van die AVG. Denk bijvoorbeeld aan aanpassing van ziekteverzuimprotocollen, We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met de invoering van de AVG. Tijdens de platformdagen in april zal dit onderwerp zeker aan de orde komen.
Vraag het aan of vertel het door

Cursus aanbod KGCA

Bekijk het complete cursusoverzicht

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en een bruisend 2019!


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Platform Bibliotheken · Lizzy Ansinghstraat 163 II · Amsterdam, 1072 RG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp