Copy
Nieuwsbrief december 
View this email in your browserNieuwsbrief december Platform Medezeggenschap

In deze nieuwsbrief:

  • Platformstudiedagen op dinsdag 10 en woensdag 11 april  2018: reserveer de data!
  • Medezeggenschap voor vrijwilligers: wat zijn de mogelijkheden?
  • Kort Powerpoint verslag Flexibiliteit binnen grenzen 
  • Vraag en antwoord: verplicht werken op zondag na een reorganisatie?

De Platform tweedaagse 2018 vindt komend jaar plaats op 10 en 11 april. Het programma moet nog vastgesteld worden. Meer informatie volgt begin februari 2018  maar reserveer nu alvast de data in je agenda. Ook dit  jaar zullen we de tweedaagse afsluiten met een gezamenlijk diner zodat niemand met een lege maag naar huis hoeft. Dat is goed bevallen afgelopen keer.  

De laatste tijd krijgen wij van een aantal OR-en vragen over wat ze kunnen doen als het gaat om de invulling van de medezeggenschap van vrijwilligers. Welke vormen zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen van die verschillende vormen? Wil je meer weten lees dan het artikel over Medezeggenschap voor vrijwilligers; Wat zijn de mogelijkheden?

In november was de najaarsstudiebijeenkomst over flexibiliteit binnen grenzen!  Een boeiende dag waarin veel uitgewisseld werd over hoe die flexibiliteit vorm krijgt binnen grenzen in de verschillende bibliotheken. Op deze dag zagen we dat het niet altijd makkelijk is voor de medezeggenschapsraden om de grenzen bespreekbaar te maken en te bewaken, maar dat het o zo belangrijk is om het wel (te blijven) doen. Een kort Powerpoint verslag vind je hier. 

Na aanleiding van deze studiedag kwam een interessante vraag: moeten wij als OR of als medewerker zomaar akkoord gaan met verplicht werken op zondag. Ben je nieuwsgierig naar het antwoord, lees dan meer. 

Bij deze wil ik iedereen bedanken die er dit jaar voor gezorgd heeft dat het platform bibliotheken leeft. Allereerst de leden, de actieve PVT's en OR-en, de steungroep en oud-steungroepleden en natuurlijk Lieuwe. Ik kijk uit naar een bijzonder nieuw jaar. Het platform bestaat dan 35 jaar. In het najaar van 2018 zullen we dit uitlichten en vieren! 

Voor nu fijne feestdagen en tot volgend jaar!          Annegret Sterken

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Platform Bibliotheken · Lizzy Ansinghstraat 163 II · Amsterdam, 1072 RG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp