Copy
Laatste kans om je nog in te schrijven voor de Platformstudiedag over opleidingen op 10 november..
View this email in your browserNieuwsbulletin Platform Medezeggenschap

Nog één keer de najaarsstudiedag van het Platform rond opleidingen. Na de twijfels in de vorige nieuwsbrief is het nu zeker dat deze studiedag wèl doorgaat. Het aantal deelnemers is inmiddels gegroeid tot 13 uit 9 verschillende bibliotheken en dat is ruim voldoende. Het betekent echter ook dat er nog ruimte is voor méér deelnemers. Daarom nog een laatste oproep om aan deze interessante studiedag deel te nemen. Het programma gaat over de toekomst van het werken in de bibliotheek en raakt iedere werknemer die daar nog een aantal jaren met inzet, plezier en professioneel wil werken. Het gaat over het belang van scholing, het recht op scholing èn de scholingsmogelijkheden die er nu of in de naaste toekomst zijn. En natuurlijk over de mogelijkheden die de medezeggenschap heeft om daar invloed op uit te oefenen. Inschrijven kan nog, maar doe het dan wel snel.

Alles nog even op een rijtje: de dag vindt plaats op 10 november in Seats2meet Station Amersfoort (dus dit keer wegens ruimtegebrek helaas niet in Amershof). Het centrale thema is 'Opleidingen en opleidingsbeleid' en het programma biedt een goede mix van informatie, concrete voorbeelden en mogelijkheden en de rol van de medezeggenschap. De belangrijkste programmaonderdelen zijn:
 

  • Wat verandert er allemaal in je werk en wat voor opleiding heb je daarbij nodig?
  • Wat zegt de Wet Werk & Zekerheid over het belang van en het recht op scholing?
  • Welke mogelijkheden biedt het programma 'Werken in de Branche van de Toekomst' van de Stichting Bibliotheekwerk?
  • Hoe werkt het 'Sterrenprogramma' in de praktijk en welke mogelijkheden biedt het?
  • Welke rol kan de medezeggenschap spelen: aandachtspunten en tips.

Deelname kost € 195,- per persoon en aanmelding kan via deze link naar de Platformsite. Daar is ook het complete programma voor de studiedag te vinden.

Nogmaals: het belooft echt een interessante en leerzame dag te worden die je als OR- of PVT-lid eigenlijk niet zou mogen missen!