Copy
Platformstudiedagen 2018 op 10 en 11 april
View this email in your browserNieuwsbulletin Platform Medezeggenschap

Platformstudiedagen 2018: aanmelden kan nog!


De Platformstudiedagen 2018 staan weer voor de deur: dinsdag 10 en woensdag 11 april a.s. in Hotel Bergse Bossen in Driebergen. Het thema is dit jaar Bibliotheken in een veranderend speelveld. Op het programma staan o.a. de ontwikkelingen rond de cao Bibliotheken (en de samensmelting met de cao Kunsteducatie), vrijwilligersbeleid en invloed van en medezeggenschap voor vrijwilligers. Inleiders zijn o.a. Frans de Haan, de nieuwe FNV-bestuurder bibliotheken en Jouke Bethlehem, directeur Bibliotheken Noord Fryslân.

Er hebben zich inmiddels ca. 20 deelnemers aangemeld zodat de studiedagen zeker door gaan maar je kunt je nog aanmelden. Dan wel graag snel want de aanmelding sluit op 3 april.
 

Ontwikkelingen rond de CAO en nieuwe FNV-bestuurder


De huidige cao Openbare Bibliotheken loopt nog tot 30 juni 2019 maar achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een nieuwe cao. Dat is ook hard nodig want in de huidige cao is onder meer afgesproken dat gestreefd wordt naar één nieuwe cao voor bibliotheken èn kunsteducatie. Omdat beide cao's sterk verschillen vraagt dit veel overleggen en onderhandelen. De FNV heeft zijn leden hierover een nieuwsbrief gestuurd met achtergrondinformatie. In deze nieuwsbrief werd ook gemeld dat er inmiddels een nieuwe bestuurder voor de bibliotheeksector is aangesteld: Frans de Haan.

Meer informatie over de cao en Frans de Haan is hier te vinden. Daar kan ook de hele nieuwsbrief nagelezen worden.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Platform Bibliotheken · Lizzy Ansinghstraat 163 II · Amsterdam, 1072 RG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp