Copy
Bliv klogere på kærlighedens væsen, som er temaet for denne udgave af nyhedsbrevet.
View this email in your browser

Savner du kærlighed på Valentinsdag?

D. 14. februar nærmer sig og dermed Valentinsdag – også kendt som "de elskendes helligdag". På den dag kan det måske føles trist at være single. Mange vil mere eller mindre sætte lighedstegn imellem det at være single og at savne kærlighed, så på Valentinsdag kan vi som singler føle et ekstra lille stik i hjertet.

Men prøv at spørge dig selv, hvornår du sidst følte kærlighed? - Og hvem følte du den kærlighed til?

Når vi svarer på det spørgsmål, vil mange af os nævne mennesker, som ikke er en kæreste, og hvor der ikke er tale om et seksuelt forhold. Måske kommer vi i stedet i tanke om en kollega, elev, lærer, bekendt, familie, venner osv. - nogle kommer også i tanke om en følelse af selv-kærlighed, kærlighed til Gud eller til livet som helhed.

Jeg mener, det er vigtigt af have øje for, at kærlighed er meget mere end parforhold, så vi ikke tror, at vi er udelukket fra den bare, fordi vi ikke har en kæreste. Derfor handler dette nyhedsbrev om andre former for kærlighed.

Kærlighed redefineret

Kærlighedsevnen er ikke kun knyttet til parforholdet, og derfor kan vi også vise veje til kærlighed for såvel kærester og ægtefolk som for singler. Vi kan vise mennesker, hvordan de får kærlighed i deres liv uafhængigt af, hvilke relationer de nu har.

Men for at opnå det er vi nødt til at blive klogere på, hvad kærlighed egentlig er i sin rene form? – Og hvordan den udvikles eller opøves i sin rene form, dvs. uafhængigt af om det er den ene eller anden slags relation, vi taler om.

Mit bud er, at vi kan tale om kærlighed som et fravær af alle de følelser og sindstilstande, der lukker af for den, dvs. fx misundelse, jalousi, had, frygt, fordømmelse, grådighed og egoisme i alle dens former. Hver gang de tankeklimaer overtager vores bevidsthed og dominerer den, så lukker vi af for kærligheden.

Derfor er mit bud på, hvordan vi opøver kærlighedsevnen derfor også at luge ud i alle de sindstilstande. Vi kan prøve at fravælge dem, begrænse dem og give dem mindre næring ved ikke at lade os styre af dem.

I stedet kan vi efter bedste evne forsøge at opdyrke en kærlig attitude og vi kan tage kærlige valg i vores daglige liv – ikke fordi vi skal eller bør opføre os pænt, men fordi vi på den måde fremmer lyset i vores eget sind og hjertets kvalitet i vores relationer.

Sådan får du tætte(re) venskaber

Da jeg i sin tid gik i gymnasiet, blev jeg rigtig irriteret på min bedste ven. Jeg kunne imidlertid ikke finde ud af at sætte ord på det og tale åbent med ham om det, så jeg trak mig væk.

Det har sikkert været meget forvirrende for ham at opleve min pludselige distance, men han evnede heller ikke at tage emnet op, og derfor gled det venskab bare ud og forsvandt.

I dag ved jeg imidlertid, at jeg kunne have løst den konflikt på en langt bedre måde. Der findes gode kommunikative redskaber, som hjælper os. Her tænker jeg især på Girafsprog eller Ikkevoldelig Kommunikation (IVK), som netop kan sikre, at vi åbner op i stedet for at lukke i.

Læs blogindlægget på SingleSpot
 

Kærlighed som valg

Hvis du er i tvivl om, hvad der er bedst at gøre i en bestemt situation, så prøv at spørge dig selv: ”Hvad er det mest kærlige at gøre?”

Læs mit blogindlæg om at vælge kærlighed: Et kærligt nytårsforsæt

Rådgivning i Kbh.

Som noget nyt tilbyder jeg rådgivning i Nørregade 41 i Kbh., tæt på Nørreport St.

Ring på 50 49 54 68, hvis du har brug for råd og coaching omkring dit kærlighedsliv :-)♥

Vær hurtig, de første 5, som booker en tid, får den til 150 kr. - Normalprisen er 600 kr. pr. session.

 
Klinikadresse:
Nørregade 41,
1165 København K.

Selv-kærlighed

Hvis vi ikke har en naturlig kærlighed til os selv, kan det også gå ud over vores kærlighedsliv og relationer til andre, så husk selv-kærligheden eller omsorgen og respekten for dig selv.

Når vi arbejder med selvudvikling, får vi en øget selvbevidsthed og selverkendelse, men det skal ikke gøre os for selvkritiske, så vi går og banker os selv i hovedet med alt det, vi ikke kan.

Læs mit indlæg om selvværd: Ti punkter, der fremmer dit selvværd

Nyhedsbrevet her kommer ikke så tit, så følg gerne med på min Facebook side, hvor du får løbende opdateringer.

Ind imellem lægger jeg også op til debat om dating og singleliv på Facebook, og du er meget velkommen til at give dit besyv med.

Find min side her

Facebook
Website
Email
Share
Share
Tweet
Forward
Køb min bog Dating, desperation og selvudvikling fra forlaget Indblik
Copyright © 2016 Coach og forfatter Jens W. Pedersen, All rights reserved.


Min postadresse er:
Jens W. Pedersen
Lilleskovvej 90
5690 Tommerup

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp