Copy
Er du forvirret i dit kærlighedsliv? Så læs med her, for det er temaet for denne måneds udgave af nyhedsbrevet.
View this email in your browser

Den forvirrende kærlighed

Jeg synes, at der er meget forvirring om, hvad kærlighed er. Indimellem har jeg hørt det argument for parforholdet, at alle ønsker kærlighed, så alle os singler må pr. definition savne et parforhold.

Jeg er helt enig i den første del af argumentet, for jeg tror også på, at vi alle ønsker og søger kærlighed. Men anden del af argumentet bygger på den misforståelse, at kærlighed er lig romantik - det mener jeg slet ikke er tilfældet, og derfor kan vi også sagtens søge kærligheden udenfor parforholdet i vores andre relationer.

Vi kan desuden søge den kærlighed i vores forhold til os selv, verden, naturen og menneskeheden som helhed. Nogle søger den i deres forhold til Gud eller Buddha.

For mig at se er kærligheden den flamme, der lyser for os alle, og som vi hver især må hæge om, hvad enten det så er i eller udenfor et romantisk forhold.

Deltag i diskussionen på Facebook


Stjerner i kærlighedslivet

Lad dig guide af de psykologer, filosoffer og mystikere, som har dykket ned i kærlighedens væsen!

I gamle dage navigerede vi efter stjernerne. Det er der nok ikke så mange, der gør længere, men det med at lade sig lede af stjernerne synes jeg er et godt billede på, hvad mange af os trænger til i det moderne kærlighedsliv. Der er meget uklarhed og forvirring. Vi har brug for, at vi kan sætte vores liv ind i et større perspektiv og lade os guide af den visdom, som bl.a. findes hos de psykologer, filosoffer og mystikere, som har dykket ned i kærlighedens væsen. Selv har jeg haft stor glæde af at læse om de emner, og jeg har især fået en masse inspiration fra den danske åndsfilosof Martinus.

Et af de punkter, som forvirrer os, er, hvordan vi får mere kærlighed? Vi søger med lys og lygte efter den udenfor os selv, men er det mon den helt rigtige strategi? Nej, det mener jeg ikke, for jeg opfatter det sådan, at vi får, hvad vi giver i kærlighed. Og jeg mener, at den store forvirring stammer fra, at vi har vores blik rettet udad og har fokus på, hvordan vi får kærlighed. Men hvis vi får, hvad vi giver, så handler det i stedet om at blive gode til at repræsentere kærlighed. At være kærlig. Både overfor andre men ikke mindst i forhold til os selv.

Og hvordan gør man så det, vil du måske spørge. Det vil jeg sige er lidt af en kunst, og jeg vil også mene, at det er en øvelse, som vi ikke lærer lige fra den ene dag til den anden, men prøv fx at lægge mærke til din egen bevidsthed i løbet af en enkelt dag:

Hvor mange kærlige tanker går igennem dit hoved? Og hvor mange er i stedet mere eller mindre vrede, bebrejdende, jaloux, misundelige, bitre, intolerante osv.?

Alle den slags negative mentale klimaer eller tankeformer behersker os langt mere, end vi måske selv ønsker at være ved. Hvis du gør den øvelse med dig selv, hvor du iagttager dine tanker og følelser i løbet af en dag, så vil jeg anbefale, at du virkelig husker på at være tolerant og mild overfor dig selv imens. Når de svære, ufine eller mørke tanker kommer forbi, så gør vi det jo kun værre, hvis vi banker os selv i hovedet af den grund.

Prøv i stedet at se det, du gør, som et udtryk for fremskridt og øget bevidstgørelse – det er den kærligste tilgang, når du ser på dig selv og lægger mærke til alt det, som ikke er så smukt, ønskeligt og ideelt. Vi kan ikke ændre på noget, som vi ikke vil se – det at se helt ærligt og upartisk på os selv er derfor også et meget vigtigt første skridt på vejen. Alene det, at du går i gang med den øvelse, fortjener anerkendelse.

Vi kan ikke uden videre vælge at pakke de “slemme” tanker væk, for de repræsenterer årtusind gamle vanemæssige tankeformer. Når du arbejder med dig selv på den her måde, så må du i stedet have en masse tålmodighed, idet du langsomt og gradvist lader de tankebaner passere og svækkes. Og imens du stille og roligt giver mere plads til de gode og kærlige dele af din bevidsthedsstrøm. Her taler vi om et livslangt arbejde.

Selv den længste rejse starter imidlertid med det første skridt, og din første kærlighedsgerning består i at se på dig selv uden bebrejdelser. Den attitude kan du så tage med dig, når du ser på alle os andre, som lider af de samme skavanker og besværligheder i vores kærlighedsliv. Vi er alle i den samme båd og sejler rundt i den samme suppedas – men kig op, se stjernerne og lad dem lyse for dig på din vej!

Med 140 afgivne stemmer er der godt gang i min undersøgelse af mønstre i kærlighedslivet. Topscoreren er: "Vi blev kærester, men han/hun elskede mig ikke rigtigt", som har fået 11.43% af de afgivne stemmer.

Højt ligger fx også "Jeg bliver kun forelsket i dem, jeg ikke kan få", og i begge tilfælde vil jeg sige, at det er nogle svære mønstre, men de kan vendes til noget godt, hvis man gør en indsats for det. Lige meget hvem vi er, kan vi blive mere kærlige og få mere kærlighed og lys ind i vores liv! :-)

Alt i alt tegner undersøgelsen et lidt dunkelt billede af kærlighedslivet og siger noget om, at der er masser af problemer og forvirring på det område. Men det skal tages med et gran salt - der er ikke tale om en såkaldt repræsentativ undersøgelse, for det er nok især dem, som har det svært med kærligheden, der klikker ind på min blog.

Se hele undersøgelsen og deltag selv her
Hvis du har et negativt mønster i dit kærlighedsliv, så lad mig hjælpe dig med det. Her kan du se mine generelle tilbud og priser på coaching.
 
Ovenstående citater fra Mother Theresa og Rumi er gode eksempler på den inspiration jeg får fra de vise ud i kærligheden. Den slags citater lægger jeg på min FB-side.
 
Facebook
Website
Email
Share
Tweet
+1
Share
Forward
Køb min bog Dating, desperation og selvudvikling fra forlaget Indblik
Copyright © 2015 Coach og forfatter Jens W. Pedersen, All rights reserved.


Min postadresse er:
Jens W. Pedersen
Lilleskovvej 90
5690 Tommerup

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp