Copy
Læs denne udgave af nyhedsbrevet, hvis du vil have en større forståelse for mønstre i dit kærlighedsliv! :-)<3
View this email in your browser

Personlige mønstre og megatrends

Når jeg taler om mønstre i kærlighedslivet, mener jeg både de helt unikke mønstre, som er forskellige fra person til person. Det er så at sige dit individuelle fingeraftryk på kærlighedslivet. Men jeg mener også det, man kunne kalde megatrends, dvs. generelle og omfattende tendenser i tiden og kulturen, som indvirker på vores kærlighedsliv.

Det sidste kan lyde abstrakt, men det er vigtigt, at vi har øje for megatrends. Når noget går galt i vores kærlighedsliv, så giver vi ofte os selv skylden. Mange parterapeuter og -psykologer bidrager endda til det ved konsekvent at pege på individuelle årsager så som vores manglende evne til at forpligte os eller, at vi er for dårlige til at kommunikere.

Før vi banker os selv alt for meget i hovedet, kan det være en god ide at se på, hvordan vores personlige kærlighedsliv afspejler generelle tendenser, fx individualisme, som medvirker til, at vi har rekordmange skilsmisser, og at antallet af singler stiger år for år. De generelle tendenser gør, at vi alle sammen mere eller mindre er i samme båd, og det er ikke nødvendigvis sådan, at vi hver især har gjort noget galt!

Tænk nyt: Sådan “hacker” du dine dårlige forelskelser

Kender du også følelsen af, at du kommer ud for de samme ting igen og igen, når du dater – at du f.eks. gang på gang bliver afvist, føler dig invaderet, distancerer dig, finder de forkerte eller bliver såret? Det er der en grund til.

Psykologer antager, at i perioden fra du er 0-5 år, får du 50 procent af din følelsesmæssige “programmering”, fra du er 5-8 år får du 30 procent mere, så allerede der er 80 procent af din “programmering” fastlagt. Fra 8-18 får du så 15 procent oveni.

Inden du blev atten og flyttede hjemmefra, havde du altså allerede 95 % af din følelsesmæssige programmering med i bagagen og dermed det mønster, som dit kærlighedsliv følger.

Læs hele indlægget på SingleSpot.dk

Dit personlige mønster: Test dig selv.

Bestemte mønstre går igen i vores relationer, fx:
  • Dem jeg møder, vil kun have sex
  • Når jeg bliver forelsket, er det som regel gengældt
  • Vi bliver venner, men ikke kærester, som jeg håbede
  • Jeg bliver slet ikke forelsket
  • Dem jeg møder er optagede i forvejen, fx gift
Osv., osv., der er mange forskellige variationer.

Se flere eksempler her og test dig selv
 

Megatrend: Feminin dominans

Vores kønsroller er i opbrud. Der er en tidstypisk kønsforvirring og uvidenhed om, hvad det vil sige at være en mand og en kvinde. Der er en tendens til, at rollerne byttes rundt, men er det godt eller skidt?

Jeg diskuterer kønsroller og kønsforvirring med “Englen fra Viby”, Cilje Tinemari Tiemroth.

Læs artiklen her
 

Megatrend: Single nr. 5

Det gør ondt, når et forhold opløses, så det vil vi helst undgå, men i modsætning til, hvad mange psykologer, familie- og parterapeuter prædiker, så ser jeg det ikke som en svaghed eller fejl. Vi behøver ikke at opfatte de brud som et udtryk for, at vi er for dårlige til at tale sammen eller lider af barndomstraumer.

Der kan være noget helt andet på spil, for det kan være, at vi gennemgår en naturlig proces. Jeg mener, at årsagen kan være, at vi hurtigt mættes, dvs. at vores appetit på parforholdet simpelthen ikke er så stor, at vi kan opretholde interessen for den anden igennem et helt liv. Måske er du på vej ud af den fase, hvor parforholdet er selve livets mening.

Læs mere om Single nr. 5
 
Hør indslaget om SINGLELIV på radio NOVA, hvor jeg bl.a. taler om Single nr. 5
Køb bogen Dating, desperation og selvudvikling som paperback

Nyhedsbrevet her kommer ikke så tit, så følg gerne med på min Facebook side, hvor du får løbende opdateringer.

Find min side her

Facebook
Website
Email

3 tider til halv pris

Jeg har 3 ledige tider til halv pris på fredag eftermiddag (d. 13/1), så giv mig besked, hvis du vil have coaching eller rådgivning og sig, hvad tid du kan. Det er først til mølle...

Det foregår i Nørregade 41, Kbh. K, tæt på Nørreport Station

Halv pris er 300 kr. for en time.

Kontakt på tlf: 50 49 54 68 eller mail: jenswpedersen@email.dk

Klinikadresse:
Nørregade 41,
1165 København K.

Kærlighedens mønstre – Foredrag og kreativ Visualisering

I samarbejde med Café Paint & Chat på Frederiksberg afholder jeg et foredrag, som har fokus på dit kærlighedsliv, de mønstre der gentager sig i det, og hvordan du kommer videre derfra.

Kommer du? :-)<3

Det foregår d. 29/1, og der er Early Bird pris på 280 kr frem til d. 19/1.

Læs mere her.

 

Forelsket i de forkerte: Sandras historie

Hvad gør du, hvis fortiden kaster mørke skygger indover dit kærlighedsliv? Læs Sandras historie om et kærlighedsliv fyldt med mænd, der ikke var gode for hende, som var voldelige eller negligerede hende.  Det er en sigende historie om, at barndommens prægning kan kaste lange skygger indover vores kærlighedsliv, men som også peger fremad og viser, hvordan vi arbejder os ud af den dårlige indflydelse.

Læs Sandras historie
 

Test dig selv: Er du en Single nr. 5?

Single nr. 5 er en lidt spøjs fætter (m/k), som både vil og ikke vil et parforhold, men min påstand er, at mange af os moderne singler har noget af det i os. Vi er splittede imellem vores trang til den der tosomhed på den ene side og på den anden side en stor frihedstrang og måske en lyst til at bruge vores liv på noget andet end børn og familie.

Test dig selv her
 

30% rabat på ebog

Dating, desperation og selvudvikling kan nu fås som ebog til nedsat pris på 70 kr. Send en besked til mig på jenswpedersen@gmail.com, så sender jeg bogen og en regning :-)

Tilbuddet gælder frem til d. 31/1-17
Share
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2017 Coach og forfatter Jens W. Pedersen, All rights reserved.


Min postadresse er:
Jens W. Pedersen
Skjolds Vænge 8
5800 Nyborg

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp