Copy
Bliv klogere på egen-kærlighed, som er temaet for denne måneds udgave af nyhedsbrevet.
View this email in your browser

Hvad er egen-kærlighed?

Egen-kærlighed er et emne, som let skaber misforståelser – for er det ikke det samme som selvglad, arrogant, selvoptaget o.lign.? Hvis der er noget, vi ikke må være i vores kultur, så er det selvglade – Jante-lovens påbud siger jo: Du skal ikke tro, at du er noget.

Men egen-kærlighed er ikke det samme som arrogant, selvglad osv.. I virkeligheden vil jeg sige, at kærlighed til selvet og kærlighed til andre dybest set er det samme, for det er i begge tilfælde kærlighed til den menneskelige natur i al dens diversitet: Til det gode og smukke såvel som til vores fejl og mangler – vi indeholder alle sammen det hele.

Hvis egen-kærlighed fører til selvoptagethed, er der noget galt. Egen kærlighed er en empati overfor dig selv, som gør, at du også tager hensyn til dig selv og er bevidst om, hvad du har brug for. Ikke på bekostning af andres behov, men på en afbalanceret måde, hvor du både udviser hensyn overfor andre og overfor dig selv. Hvis den balance tipper til den ene eller anden side, så er kærligheden ikke komplet.

Ti punkter, der fremmer dit selvværd

Jeg kan ikke påstå, at der findes en nem måde til at forbedre sit selvværd. Min erfaring er, at selvværdet er noget dybtliggende, som kun ændrer sig gradvist, men jeg vil alligevel sige, at du kan tage mange små skridt i den rigtige retning – skridt som også kan give dig et løft her og nu.

Det kan fx være ved, at:

  • Du står ved dig selv og viser, hvem du er
  • Du giver dig selv lov til at have de følelser, du nu engang har
  • Du vælger at gøre det, som gør dig glad
  • Du griber ud efter dine drømme
  • Du vælger en omgangskreds, der værdsætter dig
  • Du siger det, du mener, og siger fra, når du mener nej
  • Du vælger en positiv tolkning på dig selv
  • Du rummer dine mange personlighedstræk
  • Du ved, at vi altid gør det bedste, vi kan, ud fra de forudsætninger, vi har
  • Du forstår og accepterer, at du ikke altid magter disse ti punkter


Læs hele artiklen om selvværd på min blog - du er meget velkommen til at kommentere på den, fx hvis der er et punkt, som du savner på listen?

Single på jagt efter kærlighed: Derfor skal du lære girafsprog

Vi kan have svært ved at udvise hensyn overfor andre, og så er det den empati, vi har brug for at blive bedre til. Men mange af os har også svært ved at mærke os selv og sige til og fra, når vi har behov for det – så er det den øvelse, vi med fordel kan arbejde på.

Girafsprog er en metode, som giver os god mulighed for at øve begge dele eller at betræde begge empatiens veje: Udad, hvor vi lytter og spørger til den anden, og indad, hvor vi sætter ord på det, vi selv føler og har brug for.

Læs det populære indlæg om girafsprog på SingleSpot: Single på jagt efter kærlighed: Derfor skal du lære girafsprog
 

Engang beklagede jeg mig til en ven: ”Jeg har ikke lyst til noget!”, sagde jeg. Men han svarede: ”Men så har du jo lyst til ikke at gøre noget!” Og det var rigtigt, jeg havde rent faktisk lyst til at gøre ingenting. Den drejning, hvor jeg blev gjort opmærksom på mit behov for hvile og regeneration, hjalp mig af med min følelse af, at der var noget galt med mig. Den hjalp mig i stedet til selv-empati, handling og forvandling.

Billedet her er fra Kirsten Kristensens kurser i Girafsprog, og jeg synes, at det illustrerer forskellen meget godt :-)♥
 

Køb min bog Dating, desperation og selvudvikling fra forlaget Indblik
Min fortolkning af alkærlighed :-)♥

Se flere citater på FB-siden
Hvis du har et negativt mønster i dit kærlighedsliv, så lad mig hjælpe dig med det. Her kan du se mine generelle tilbud og priser på coaching, men som modtager af mit nyhedsbrev får du en særpris:

Alle får 30% i rabat.

Er du studerende, arbejdsløs e.lign. er der 50% rabat
.

Tilbuddet gælder året ud.

 
Hvordan er det nu lige, at vi får kærlighed ind i vores liv? - Ved at vælge den! ;-)♥
 
Jeg er kommet med i bestyrelsen for LIVKOM (foreningen Livsberigende Kommunikation), hvis formål er at udbrede Girafsprog. Se kursuskalenderen her.

Nyhedsbrevet her kommer ikke så tit, så følg gerne med på min Facebook-side, hvor du får løbende opdateringer.

Ind imellem lægger jeg også op til debat om dating og singleliv på Facebook, og du er meget velkommen til at give dit besyv med.

Find min side her

Facebook
Website
Email
Share
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Coach og forfatter Jens W. Pedersen, All rights reserved.


Min postadresse er:
Jens W. Pedersen
Lilleskovvej 90
5690 Tommerup

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp