Copy
Forelsket i de forkerte? Det er temaet for denne udgave af nyhedsbrevet.
View this email in your browser

Kan og skal en forelskelse styres?

Jeg ser et stort behov for, at vi bliver bedre til at dirigere vores følelser, herunder forelskelser. Rigtigt mange danskere oplever, at deres romantiske følelser munder ud i afvisning eller brud og skilsmisse. Der er nogen, hvor deres problem med at styre en forelskelse bliver så grelt, at de ikke kan give slip på den og fx stalker den person, som de er betaget af. For andre ender en ulykkelig forelskelse i langvarig depression. Så jeg siger klart ja, der er situationer, hvor vi kan og skal styre vores forelskelse fremfor at lade os styre af den.

Jeg er stødt på parterapeuter, som udtaler, at: ”Dem, vi forelsker os i, er de rigtige for os". Det er for mig at se en overromantiseret forestilling, og så simpelt mener jeg ikke, at det er. Min erfaring er derimod, at vi godt kan forelske os i nogen, som ikke er de rigtige. Der kan endda være et mønster, hvor vi gang på gang falder for dem, vi ikke kan få eller som behandler os dårligt.

Så mit budskab er: Hvis du gerne vil slå et søm i, men for hvert slag hamrer du dig selv noget så eftertrykkeligt over fingrene, så er det på tide at indstille sigtekornet noget bedre. På samme måde i vores kærlighedsliv. Hvis det gang på gang ender ulykkeligt, mener jeg, at det bunder i forkerte valg, og det er på tide at lægge en ny strategi. Vi kan blive bevidste om, hvorfor vi tager de valg, vi gør, og på den baggrund har vi mulighed for at tage stilling til de valg på ny. Vi behøver ikke igen og igen at vade ind i de samme blindgyder, hvor forelskelser ender galt.
 

Uddriv en besættende følelse

For at undgå besættende forelskelser, som er på vildspor, så har du brug for at kunne styre dine følelser. At styre sine følelser er imidlertid ikke det samme som at undertrykke dem, men kunsten består i stedet i at give dem lov til at være der uden at handle på dem.

Herunder får du et uddrag fra bogen "Dating, desperation og selvudvikling", hvor den metode beskrives nærmere.

Køb bogen hos forlaget

"Min erfaring siger mig, at det mest effektive middel imod en besættelse også er det mest simple: Man lader blot tiden gå. Kuren består med andre ord i ikke at gøre noget. Det er det eneste nødvendige, når man først har erkendt sit mønster, så det bliver man bare ved med.

Du undlader altså at reagere på din besættelse. Du lader dig ikke styre af den. Du handler ikke på den. Det kan være svært nok, for hvis du er besat, føles det som om, at du for alt i verden skal gøre noget for at få ham eller hende. Men besættelser lever og holdes ved lige af, at vi handler på dem. Hvis du indser, at du er besat af en forelskelse eller fascination, som er usund for dig, kan du derfor komme over det ved ikke at handle på den.

Virkelige problemer er man nødt til at gøre noget aktivt ved, men det gælder ikke for besættelser. De har kun den energi, som vi giver dem i kraft af vores opmærksomhed. Da de har en illusorisk karakter, har de ikke nogen selvstændig kraft. Det er egentlig først, når vi tager dem alvorligt og handler på dem, at de bliver et problem for os.

Men det er svært at give slip. En besættelse er som at holde en hånd op foran ansigtet, helt tæt på, så den næsten fylder hele synsfeltet. Man kan dårligt tænke på andet end den hånd. Den får al ens opmærksomhed.

Eller en besættelse er som en tiger, der står og brøler i baghaven. Hvis du tror, den er virkelig, så begynder du at fodre den, fordi du er bange for, hvad den ellers kan finde på. Du fodrer den med din opmærksomhed og dine tanker. Derved bliver den blot mere og mere virkelig for dig. Du tænker hele tiden på tigeren og blæser den derved op til noget stort, farligt og betydningsfuldt. Men det er også derfor, at det eneste nødvendige er at lade den være. Du skal ikke lade dig styre af den, men heller ikke prøve at få den til at forsvinde – det vil blot være en anden måde at give den opmærksomhed på. Hvis man lader den være uden at interessere sig for den, så mister den til gengæld gradvist sin kraft, bliver mindre og mindre, indtil den til slut helt forsvinder af sig selv. Det var kun en papirtiger. ”Puf,” siger det, og så er den væk.

Og man kan ånde lettet op.

For det var blot en ond drøm."

"Dating, desperation og selvudvikling", s. 109-11.

Undgå at forelske dig i den forkerte – igen!

Som ung lærte jeg det, som jeg nu kalder at “temperere sine følelser”, dvs., at du bliver god til at mærke efter og se tegn på, om dine følelser er gengældt. Og hvis ikke de er det, kan du skrue ned for dem eller lægge dem helt fra dig.

Jeg har tidligere skrevet om det emne på Singlespot.dk, så hvis du ikke har læst den artikel, har du stadig chancen :-)

Læs mit blogindlæg om det emne på Singlespot

Tryk på en af knapperne herunder, hvis du ønsker at følge eller kontakte mig på FB, hjemmeside eller pr. mail.

Eller ring til mig på: Mobil 50 49 54 68

Facebook
Website
Email

Seminar: Forelsket i de forkerte – erkend dit mønster og skab forandring!


Vi kan blive meget bedre til at dirigere vores følelser. Som noget nyt udbyder jeg derfor et seminar, som henvender sig til dem, der oplever, at de bliver forelsket i de forkerte.  

Første gang er d. 18. september og det foregår på Nørregade 41 i København, tæt på Nørreport St.

Læs mere på Facebook
 

Måske har du venner eller bekendte, som har brug for hjælp med et dårligt mønster i deres kærlighedsliv?


Så tryk Share eller Forward herunder. Tak! :-)<3

Share
Forward

Video: Forelsket i de forkerte

I videoen her taler jeg om, hvordan vi kan komme ud af en tendens til at blive forelsket i de forkerte og fortæller lidt om min egen historie på det punkt. Hvis du har et dårligt mønster i dit kærlighedsliv, så mener jeg, at det bunder i egne valg. Derfor opfordrer jeg til, at du identificerer mønsteret og afdækker dine grunde – så skulle du være godt på vej til at skabe en forandring.

Kontakt mig gerne på 50 49 54 68, hvis du vil have hjælp

Når jeg taler om grunde, så mener jeg ikke historiske årsager såsom, hvad der skete i din barndom, men derimod de grunde eller motiver, som du har her og nu i dit voksne liv. Altså, hvad får du fx ud af at vælge en, du ikke kan få, eller en, som behandler dig dårligt?

Klinikadresse:
Nørregade 41,
1165 København K.

Behersk sindet

Hvis vi ønsker meget kærlighed i vores liv, så gælder det om at sende vores energi i den retning. Det gælder dybest set om at beherske sindet.

Hvilket er lettere sagt end gjort – jeg tror, at alle, som forsøger sig med den disciplin, uvægerligt kommer til at føle sig som de største fiaskoer indimellem.

Vi har virkelig brug for at have tålmodighed med os selv, når vi arbejder på den måde. Men som med alle andre evner gælder det også her, at øvelse gør mester, så det skal nok komme!
Vi har et begreb om forelskelse som noget instinktivt og ukontrollabelt. Vi forestiller os, at vi bliver ramt af amors pile, og så er vi solgt og kan hverken gøre fra eller til. Jeg vil derimod sige, at vi selv har et afgørende ord at skulle have sagt i den psykologiske proces, og at det blot kræver bevidstgørelse. I forelskelsens proces indgår valg, som vi tager, men for de fleste sker det bare ubevidst og er derfor ukontrollabelt. Hvis du bevidstgør dig, dvs. afkoder det, der sker i dig selv, så kan du begynde at styre det - måske ikke 100 % men nok til, at du kan stoppe dig selv og styre udenom, hvis du har en tendens til at forelske dig i de forkerte :-)♥
Copyright © 2016 Coach og forfatter Jens W. Pedersen, All rights reserved.


Min postadresse er:
Jens W. Pedersen
Skjolds Vænge 8
5800 Nyborg

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp