Copy
View this email in your browser
Bezoek van Ösel Hita aan Nederland 

We zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat binnenkort Ösel Hita, de erkende reïncarnatie van wijlen Lama Thubten Yeshe, Nederland zal bezoeken en hier voor de eerste keer een lezing zal houden. 


Programma

Op woensdag, 25 januari 2017 om 20.00 uur, spreekt Ösel in het Maitreya Instituut Amsterdam met als onderwerp: ‘Easy ways to lessen egoïsm and develop compassion to increase true joy’. Ösel heeft dit onderwerp zelf gekozen.
De lezing wordt in het Engels gehouden. In verband met de beschikbare ruimte in Amsterdam, vragen we mensen zich op te geven via amsterdam@maitreya.nl
Om de kosten te dekken stellen we een donatie van €15,- zeer op prijs.

Op donderdagmiddag 26 januari om 15.00 uur, zal er ook een informeel gesprek met een kopje thee met Ösel plaatsvinden in Loenen, dat ook door leden en geïnteresseerden bijgewoond kan worden.
Wil je hierbij aanwezig zijn, meld dat a.u.b. via loenen@maitreya.nl.


Informatie over Ösel

Ösel werd in 1985 in Spanje geboren; zijn ouders waren naaste leerlingen van Lama Yeshe, de stichter van de FPMT en het Maitreya Instituut. In 1986 heeft z.h. de Dalai Lama bevestigd dat Ösel ‘ontegenzeggelijk’ de reïncarnatie van Lama Yeshe is.

In 1991, toen hij zeven jaar oud was, begon Ösel zijn religieuze studies in het Sera Je Klooster in zuid-India. Tegelijkertijd kreeg hij privéles in westerse vakken.  Hij studeerde daar tot 2003, waarna hij naar Victoria, Canada verhuisde om een volledige westerse opleiding te volgen.

Van 2004 tot 2010 was Ösel bezig in Europa op verschillende creatieve fronten en heeft o.a. een Master’s Degree in het maken van documentaires behaald. Hij bleek ook muzikaal talent te bezitten.

In mei 2010, in Portland, Oregon (VS), woonde Ösel zijn eerste FPMT bestuurs-vergadering bij. Sindsdien heeft hij veel centra van de FPMT bezocht.

Na de aardbeving in Nepal in april 2015, richtte hij een charitatieve organisatie op om hulp te bieden en te werken aan de reconstructie van dat land.

In de afgelopen tijd heeft Ösel in de VS gestudeerd, en heeft recentelijk lezingen gehouden in India, Nepal, Singapore en Maleisië. Hij is nu weer woonachtig in Spanje. 

Er zijn meerdere lezingen van Ösel op YouTube te vinden. Een interessante video is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=YQRuE2372Bo

Wij hopen je bij één van deze bijzondere gelegenheden te zien in het Maitreya Instituut! 


Vriendelijke groeten,

De Redactie


This email was sent to rudyh@compuserve.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Maitreya Instituut · Hoofdweg 109 · Loenen, Gld 7371 GE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp