Copy
View this email in your browser
NIEUWS VAN VISION AFRIKA – UPDATE UIT KAYAMANDI!
 
Beste allemaal,
 
Hierbij sturen wij jullie met veel plezier de eerste nieuwsbrief van het jaar. Ondertussen zijn in de Zuid-Afrika de groepen alweer voortvarend gestart met de programma’s. Zo zijn alle lessen begonnen en heeft het eerste kamp al plaatsgevonden voor de Grade 12s dankzij de financiële bijdrage van Rotary Barendrecht. Verderop lees je meer over het kamp. Ook stellen wij in deze nieuwsbrief graag Karen Sylvester aan jullie voor, een van onze Zuid-Afrikaanse stafleden.
 
In Nederland zitten we ook niet stil. Zo komt het jaarverslag van 2015 op korte termijn beschikbaar en denken we al hard na over het komende Vision AfriKa Europe evenement in mei. Veel leesplezier, weet ons te vinden voor meer informatie en hopelijk tot snel!
 
Loes, Charles en Emma

 
europe@visionafrika.com

In deze nieuwsbrief introduceren we graag weer een lid van de Vision AfriKa staf.

Deze keer vertelt Karen Sylvester (31 jaar) wat over haar achtergrond en dromen voor de toekomst!
Werk voor Vision AfriKa
Ik heb een diploma op het gebied van maatschappelijk werk en voor Vision AfriKa ben ik werkzaam als maatschappelijk werker in Kayamandi en Vlottenburg. Daarnaast ben ik betrokken bij mijn kerk waar ik mij inzet voor verschillende jeugd- en vrouwengroepen.
Thuissituatie
Ik ben getrouwd en heb een baby van 21 maanden. Momenteel wonen we in Stellenbosch, maar binnenkort verhuizen we naar Kuils River, een plaats net buiten Stellenbosch.
Wat is je droom voor Vision AfriKa?
Mijn grootste wens is dat deze organisatie zich uitspreidt over alle delen van Zuid-Afrika, om zo veel mogelijk kansarme kinderen te helpen hun doelen te bereiken en dromen te realiseren.
Wat is het eerste dat je zou veranderen als je president van Zuid- Afrika was?
Het eerste dat ik zou veranderen is bewustzijn creëren over gezinsplanning en -grootte. Ik zou werk maken van een voorlichtingsprogramma voor (jonge) ouders om hen te helpen hun kinderen op te voeden tot initiatiefrijke, ondernemende, zelfstandige doorzetters en vernieuwers.
Wat is je levensmotto?
“I was not born to fit in, I was born to
standout and to make a difference.”

LOOPBAANBEGELEIDING GRADE 12 – FEBRUARI 2016


Loopbaan-begeleiding van Vision AfriKa toont examen-kandidaten wereld van mogelijkheden!

Het Vision Afrikazomerkamp voor Grade 12 (= eindexamenklas) werd dit jaar gehouden bij Kanonkop in de Cape Winelands. Het ‘edutainment’ kamp stond in het teken van educatieve en informatieve sessies voor de leerlingen, maar er was uiteraard ook ruimte voor ontspanning en plezier. Eén dag van het kamp stond geheel in het teken van loopbaanbegeleiding. Vision AfriKa heeft de scholieren uitgebreid geïnformeerd over de vele mogelijkheden voor na de ‘matriculation’, het eindexamen.De leerlingen werden stap voor stap wegwijs gemaakt in de aanmeldingstrajecten voor de hoger onderwijs instellingen. Daarnaast was er een onderwijsmarkt met kraampjes waar ze informatie over alle instellingen tot zich konden nemen.

De scholieren bleken ook behoefte te hebben aan begeleiding bij de ‘National Benchmark Test’, een examen dat moet worden gehaald om toegang te krijgen tot de betere universiteiten van Zuid-Afrika. “Ik maak me geen zorgen over mijn academische resultaten omdat het leren me altijd goed af is gegaan en in mijn eindexamenjaar ga ik nóg harder werken. Waar ik me wel zorgen over maak is de ‘National Benchmark Test’. Mensen tegen wie ik op kijk en die nu aan de universiteit studeren, hebben me verteld hoe ontzettend moeilijk het is,” aldus Olwethu Pakisi.

Vision AfriKa is nu bezig om te kijken op welke manier de leerlingen zo effectief en goed mogelijk bij kunnen worden gestaan met hun voorbereidingen voor de belangrijke toelatingsexamens.

Het loopbaanbegeleiding programma was erg nuttig voor alle deelnemers. Voor veel van Vision AfriKa’s eindexamenkandidaten is er een wereld aan mogelijkheden opengegaan!


Yonela Dodi: “Ik heb altijd gedacht dat studeren aan de universiteit de enige optie voor mij was. Nooit eerder heb ik andere mogelijkheden, zoals het technisch beroepsonderwijs, overwogen. Dat ga ik nu wel doen.”


Deze dag heeft me veel geleerd over de voor- en nadelen van verschillende opties voor na de ‘matriculation’. Dat gaat me zeker helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze over de richting die ik op wil gaan in de toekomst met opleiding en beroep,” aldus Yamkela Magxwalisa.
118A Masithandane Street, Kayamandi, Stellenbosch, 7600
South Africa