Copy
View this email in your browser

21 mei 2017 - 16:00 uur: NL meets SA: in gesprek met de operations manager van Vision AfriKa
Op 21 mei aanstaande zullen wij in de namiddag een bijzondere gast verwelkomen in Amsterdam: Gerrit Laning, de operations manager van Vision AfriKa, zal ons vanuit Zuid-Afrika komen bezoeken. Alles wat je altijd al wilde weten of vragen over het werk van Vision AfriKa, het leven in Zuid-Afrika of het leiden van een non-profit organisatie in het huidige onstuimige politieke klimaat van Zuid-Afrika, kun je Gerrit deze middag persoonlijk vragen.

De middag start om 16:00 uur in het Zuid-Afrikahuis aan de Keizersgracht 141C in Amsterdam. Ook een mooie mogelijkheid om dit prachtige pand eens van binnen te bekijken dus! Tijdens de pauze en na het gesprek met Gerrit is er de mogelijkheid om gezamenlijk met een hapje en een drankje (na) te praten.
 
De toegangsprijs voor deze lezing is EUR 15. De hapjes en een drankje zijn daarbij inbegrepen. Uiteraard gaan alle opbrengsten van deze avond naar Vision AfriKa. Hou voor updates vooral de Facebook pagina van dit evenement in de gaten. We hopen jullie allemaal in Amsterdam te zien op 21 mei aanstaande vanaf 15:30 uur in het prachtige Zuid-Afrikahuis. Iedereen is welkom, dus neem vooral zoveel mogelijk geïnteresseerden mee!

15 oktober 2017 - Rennen voor Vision AfriKa!
Op 15 oktober aanstaande zal de TCS marathon van Amsterdam weer plaatsvinden. Naast de hele marathon, wordt deze dag ook de halve marathon en de 8km route gerend. Vision AfriKa Europe wil dit jaar graag een groep sportievelingen verzamelen die samen de halve marathon of de 8km route willen rennen voor Vision AfriKa - een sponsorloop dus! We hopen een leuke groep mensen (leden of niet-leden) samen te kunnen brengen die af en toe gezamenlijk kunnen trainen, samen geld inzamelen, onder aanmoediging van de minder sportieve Vision AfriKa-leden de finish halen en uiteraard daarna samen de overwinning vieren op 15 oktober! Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging en wil je je daarbij inzetten voor het goede doel? Meld je dan bij ons aan en schrijf je in voor de gewenste afstand op http://www.tcsamsterdammarathon.nl/! Als je zelf niet mee kunt of wilt rennen, maar wel andere sportievelingen kent die wellicht geïnteresseerd zijn, breng hen dan ook graag op de hoogte van dit evenement. Uiteraard zijn ook mensen die (nog) geen lid zijn van Vision AfriKa heel erg welkom om deel te nemen. Hopelijk lukt het ons een grote groep fanatiekelingen te verzamelen!

Pasen bij Vision AfriKa
Vision Vlottenburg eindigde het schooltrimester met een paasei zoektocht voor de afterschool kids.
Eerst werd het Paasverhaal verteld, daarna kreeg iedereen kleurpotloden en een schaar om paashaas oren te maken van papier. Vervolgens vond de zoektocht plaats, waarbij de kids de verstopte marsmallows konden zoeken. Tenslotte kon iedereen hun gezichtje laten schilderen voordat ze begonnen aan hun herfstvakantie.
Vision AfriKa organiseerde tijdens de Paasvakantie voor ongeveer 80 leerlingen een week durend programma, dat elke dag van 09:00 tot 14:00 duurde. Het doel van het programma was de kinderen nuttige vaardigheden te leren terwijl ze veel plezier maakten. Daarnaast had het ook als doel om de relatie met de facilitators te versterken en zo vertrouwen op te bouwen.
Elke dag konden de verschillende groepjes deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals drummen en dansen, computervaardigheden leren, het bespreken van levensvaardigheden (besproken werden onderwerpen als zelfbewustzijn, relaties en tienerzwangerschap).  
Tijdens de laatste dag kwamen vrijwilligers van de Japanse brouwerij Suntory langs om spelletjes te spelen met de kinderen. Het programma was zo’n succes dat de deelnemers vroegen of ze terug konden komen voor meer activiteiten.
Heel veel dank aan alle organisatoren en vrijwilligers die van beide evenementen zo’n succes hebben weten te maken!
 

118A Masithandane Street, Kayamandi, Stellenbosch, 7600
South Africa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vision Afrika · 118A Masithandane Street, Kayamandi, Stellenbosch, South Africa · Stellenbosch, Western Cape 7600 · South Africa

Email Marketing Powered by Mailchimp