Copy
Newsletter Rafael Mai - Iunie 2016
Vizionează mailul în browserul tău!
Share
Forward
Tweet
Share
+1
Dragi eroi,

     Mereu ne puneam întrebarea: oare eroii apar doar la televizor? Sunt ei doar personaje de filme inspirate mai mult sau mai puțin din realitate? Sau or fi ei doar figuri emblematice ale istoriei noastre? Poate da, poate nu. Ceea ce știm sigur este că mulți eroi nu apar pe micul ecran, majoritatea sunt oameni discreți și simpli. Ei reușesc ușor să iși piardă urma în multime și în zgomotul societății moderne. Ei pot fi vecinii, colegii sau chiar prietenii noștri, ei pot fi eroi pentru cineva sau ceva fără ca măcar noi să ne dăm seama.
      Acum să vorbim puțin despre eroii noștri, eroii Rafael. Ei sunt cei ce prin puțin sau mult s-au sacrificat pentru binele misiunii Rafael de a crea o lume specială pentru toate persoanele cu dizabilități din comunitatea noastră.
     O categorie aparte de eroi sunt eroii Rafael prin sport și caritate. Despre ei vă vom vorbi mai jos. Dar nu o să uităm să vă povestim și de musafirii olandezi, de Școala cu adevărat Altfel și de Ziua tuturor Copiilor.Cu drag,
Echipa Fundației Rafael
1. Erou de mic - Junior Cros
Cred că ar trebui cu toții sa ne oprim puțin din iureșul zilei și să reflectăm la primii noștri ani de școală. Oare ce făceam noi prin clasa a II-a, a III-a sau a IV-a? O parte dintre noi probabil ne jucam de-a v-ați ascunselea, prinsa, săpam castele de nisip etc. Ei bine, copiii despre care vorbim noi, încă din clasele primare sunt eroi. Ei aleargă cu toată suflarea pentru persoanele cu dizabilități și nu numai că aleargă dar reușesc să strângă fonduri impresionante pentru cauza Rafael prin acțiunea lor. Dacă înveți să fii erou de mic, oare ce erou vei fi când vei fi mare?
Vezi aici imagini de la Junior Cros, ed. a V-a
2. Erou senior sau Brașov Heroes
Ei sunt deja mari, majoritatea dintre ei au familie, un loc de muncă și pasiuni diferite, dar iși fac timp și investesc efort caritabil în cauza Rafael. Sunt așa de mulți cei ce au ales să alerge și să doneze pentru proiectul nostru: Kinetica iubirii, pasul care mișcă lumea, în cadrul celei de a III-a ediții a Brașov Heroes, încât am mai avea nevoie de încă un newsletter pentru a-i menționa pe toți.
Eroi de Rafael, de oriunde sunteți și orice ați face, vă mulțumim!
Vezi aici imagini de la Brașov Heroes, ed. a III-a
Citește lista recunoștinței AICI.
3. Eroi prin viață
Am tot vorbit de eroii care aleargă și dăruiesc pentru cauza Rafael, dar încă nu i-am menționat pe cei mai importanți eroi: chiar beneficiari Centrului de Zi Rafael Codlea. Ei sunt eroi prin viață, prin faptul că înfruntă zilnic obstacole de tot soiul: prejudecățile societății, greutățile inerente vieții, propriile lor dizabilități etc. E o luptă grea, dar e o lupta pe care ei o duc înainte cu toată demnitatea de care pot face dovadă.
În iunie o parte dintre ei au ales să participe și la competiția Afirmă-te prin sport! organizată de APDF Sf. Haralambie. S-au întors și de data asta victorioși, poate mai mult decât o să putem noi înțelege vreodată...
Vezi aici imagini de la evenimentul Afirmă-te prin sport!
Musafiri din alte zări, dar prieteni indiferent de mări
Ne leagă multe de Olanda și olandezi, multe din ce reprezintă Rafael astăzi există datorită lor. Astfel, ne-am bucurat în luna Mai din nou de vizita mai multor specialiști din Olanda care au fost interesați să ne învețe, dar și să învețe despre cum putem îmbunătăți viața persoanelor cu dizabilități.
Iar musafirii noștri ne-au invitat la rândul lor să le facem și noi o vizită, invitație ce nu o să se lase prea mult așteptată...
Citește mai multe despre musafirii noștri AICI.
Școala poate fi altfel?
Da, dacă ne învață să îl înțelegem pe celălalt, să îl apreciem pentru ceea ce e și să vedem întâi persoana, în dauna diagnosticului, a dizabilității sau bolii sale. Dacă reușește asta, jumătate din educația noastră a fost facută, restul depinde mai mult sau mai puțin de noi. Și în acest an zeci de copii de la școlile din Codlea s-au împrietenit cu beneficiarii noștri, au înțeles mai bine ce inseamnă o dizabilitate și se pare că și-au învățat lecția pentru tema Rafael.
Vezi aici imagini de la Școala Altfel!

Ziua tuturor copiilor

Ca în fiecare an, încercăm să celebrăm la Rafael așa cum se cuvine Ziua tuturor copiilor prin evenimente deosebite, de la piesa de teatru pusă la cale de bunii noștri prieteni, de la Teatrul Strada până la manifestări artistice și culturale. Anul acesta am ajuns chiar și în Piața Sfatului, iar scena și publicul au fost ale noastre, dar bucuria unui copil nu o poți expune în cuvinte, poate puțin în imagini. Vă invităm să le vizualizați!
Vezi aici imagini de la Ziua Copiilor Rafael!

Showroom Urban Taste continuă lista companiilor noastre partenere

Lista companiilor unde Atelierul Rafael are un stand cu produse s-a extins. Showroom Urban Taste s-a urcat la bord și navighează împreună cu noi în căutarea unei lumi speciale pentru copiii și adulții cu dizabilități. Vă invităm să savurați o cafea sau un ceai delicios în noul lor magazin din Brașov, de pe str. Lungă, nr. 250, și desigur, dacă tot aveți ocazia, să cumpărați unul din produsele realizate de persoanele cu dizabilități.
O zi bună poate începe cu o cafea bună, dar cu siguranța o zi excelentă începe cu o faptă bună!

P.S. Dacă reprezinți un magazin sau un local de tip HORECA poți face parte din partenerii noștri și standul sau urna Rafael poate ajunge și la tine. Pentru mai multe detalii te rog să ne contactezi la nr. de tel. 0799.727.276.
Facebook
Facebook
Email
Email
Website
Website
Copyright © 2016 Fundația Rafael, Toate drepturile rezervate.

Tel.fix. 0268.250.538
Mobil: 0799.727.276
Mail: fundatiarafaelcodlea@gmail.com

dezabonează-te de la newsletter    actualizează-ți preferințele cu privire la newsletter 

Email Marketing Powered by MailChimp