Copy

Hoe kunnen we kinderen die nu naar school gaan, zo goed mogelijk voorbereiden op de samenleving en arbeidsmarkt van 2032? In november 2014 gaf staatssecretaris Sander Dekker het startschot voor een discussie over de toekomst van het onderwijs op basisscholen en middelbare scholen. In januari van dit jaar bracht Platform Onderwijs2032 op basis van deze discussie zijn advies uit en in het voorjaar sprak de Tweede Kamer hierover. 

Hoe gaat Onderwijs2032 verder? Direct na de schoolvakantie starten gesprekken met leraren, leerlingen, ouders en schoolbestuurders over de toepassing van het advies in de onderwijspraktijk. Lees hier meer over in deze nieuwsbrief en vooral: hoe u hieraan kunt bijdragen!

Verdiepingsfase van start 


Staatssecretaris Sander Dekker heeft de Regiegroep Onderwijs2032 opdracht gegeven om in kaart te brengen hoe scholen nu al werken met toekomstgericht onderwijs, wat hiervoor nodig is en wat we hiervan kunnen leren. 
Lees meer over de opdracht van Onderwijs2032

Volg ons op LinkedIn!


Werkt u in het onderwijs en wilt u uw ervaringen met ons delen over onderwijsvernieuwing in de praktijk? Naar aanleiding van de gesprekken op scholen, plaatst Onderwijs2032 de komende maanden ook vragen aan u op LinkedIn. Volg Onderwijs2032 op LinkedIn en doe mee! 

Leerlingen praten mee over onderwijsinhoud


Een substantieel deel van de leerlingen wil meepraten over zijn of haar eigen onderwijs. Dit blijkt uit de LAKS-monitor, die voor de vierde keer werd georganiseerd onder leerlingen in het voortgezet onderwijs. Lees verder
Wat zijn uw praktijkervaringen? 
Wordt er over het advies gesproken op school, in de lerarenkamer of tijdens gesprekken met ouders? Hoe werkt u nu aan toekomstgericht onderwijs? Welke stappen zet u? We horen graag van u! De Regiegroep Onderwijs2032 bezoekt scholen om met leraren, leerlingen en ouders over het advies te praten. De komende tijd verzamelen we voorbeelden van scholen die het advies al in praktijk brengen. Stuur een mail naar info@onderwijs2032.nl.

Onderwijscoöperatie: wat vinden leraren?


De onderwijscoöperatie nodigt leraren uit aan te geven wat ze vinden van het advies en welke rol ze voor zichzelf zien. Op 22 mei vond de eerste online consultatie plaats en deze week kwamen focusgroepen bijeen. Lees hierover op de website van de Onderwijscoöperatie.   

Wat verwacht het onderwijsveld van Onderwijs2032 de komende maanden?


Voor de start van de verdiepingsfase vroegen we het onderwijsveld wat zij verwachten van de verdieping. Bekijk het filmpje
 

Terugblik: Debat over Onderwijs2032 in de Tweede Kamer


In maart en mei debatteerde de Tweede Kamer over de betrokkenheid van leraren bij de totstandkoming van het advies Onderwijs2032 en de toepasbaarheid ervan in de onderwijspraktijk. Lees meer.   
 
Advies Onderwijs2032
De presentatie van het advies op 23 januari 2016 volgde op een nationale brainstorm, een maatschappelijke dialoog en een uitgebreide gespreksronde over de hoofdlijnen van het advies die op 1 oktober 2015 zijn gepresenteerd. Lees hier de samenvatting of het gehele advies
Bekijk onze website
Copyright © Platform Onderwijs2032

Uitschrijven    Instellingen 

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ons Onderwijs 2032 · Leidseplein · Amsterdam, Nh 1011 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp