Nieuwsbrief 2015/2
 
View this email in your browser

Beste lezer,

Het heerlijk avondje ligt al weer weken achter ons en de Sint heeft zijn zakken in de Parochiehuisgangen daarom laten vervangen door guirlandes en kerststukjes. Nu zelfs de Deldense kerstmarkt achter de rug is, schiet het aardig op richting het jaareinde; tijd voor een feestdageneditie van de nieuwsbrief. U leest hierin over de laatste hoogtepunten uit 2015 en over goede voornemens voor het nieuwe jaar. De ‘prettige dagen’ hoeven dan ook niet beperkt te blijven tot die van Kerst en Oud en Nieuw, er zullen er nog vele volgen in het Parochiehuis.
 
Veel leesplezier!
 


Afscheid


December is helaas niet slechts een feestmaand gebleken. Met het vertrek van de Speel-o-theek komt er een einde aan een lang en gelukkig huwelijk, dat al duurde vanaf de eerste uren van het Parochiehuis. Met de Speel-o-theek verdwijnt ook de Vechtzaal uit ons assortiment, maar pijnlijker is het gemis van de bevlogen vrijwilligers en van het gecross met tractors door de parochiale gangen.
 


23 december: Cinekids


Op 23 december fungeert de grote zaal als filmhuis. Voor de jongere kinderen en hun (groot)ouders draait vanaf 15:00 uur de kerstfilm Paddington, om 19.00 volgt voor de wat oudere jeugd het hilarische Fantastic Mr. Fox. De samenwerking tussen Filmkring Delden, Be-events en de SBR zorgt ervoor dat de kosten voor toegang, consumptie en versnapering beperkt blijven tot 3 euro (aan de zaal). Luid de kerst dus in aan de Langestraat!
 

Jubileumconcert

 
Accordeonvereniging De Optimisten bestaat dit jaar 60 jaar. Waar het oefenen gebeurt in het muziekgebouw 'In vriendschap', wordt aan de opvoeringen cachet gegeven in de Reggezaal. Het najaarsconcert dat op 21 november samen met de Almelonia’s werd verzorgd, was een doorslaand succes: een volle zaal was getuige van een stijlvolle uitvoering, die ongetwijfeld zal gaan gelden als definitieve doodsteek voor het aloude trekzakimago.
 

Acht in actie


Het was al weer de negende editie van Diaconaction, waarbij de achtstegroepers van de Katholieke basisscholen (Twickelo en Erve Hooyerinck) zich een dagje inzetten voor de kwetsbare mens en natuur. Na gedane arbeid op diverse locaties in en om Delden verzamelde de jeugd zich in het Parochiehuis om daar ervaringen uit te wisselen en van een frietje en drankje te genieten. Een waardig einde van een – in vele opzichten – nuttige dag. 
 

Cursussucces


Stichting 't Iemenschoer is zeer tevreden over het cursusjaar 2015-2016 tot nog toe. Vrijwel alle cursussen gingen door en de cursisten zijn enthousiast. De cursus Kunstgeschiedenis – deel 1, die in januari 2016 begint, is volgeboekt. Voor de tweede helft van maart 2016 is een basiscursus Windows 10 gepland. Op de website t-iemenschoer.nl kunt u in de loop van januari meer informatie vinden over deze cursus. 

Kleur bekennen 


De bar was de eerste ruimte die ten prooi viel aan de schilderskwast. Inmiddels is ook de hernieuwde (want in oppervlak verdubbelde) Slingezaal onder handen genomen en nog meer geschikt gemaakt voor yoga- en meditatie- cursussen. In het nieuwe jaar wordt de rest van het pand middels licht, verf, vloer-, wand- en raambekleding voorzien van dezelfde look. Vanaf het najaar van 2016 bieden we een nog warmer huis voor een nog bredere doelgroep, niet in de laatste plaats voor de jongste generatie Deldenaren. 
 


Willem Wilmink en Shikoku


De Deldense nutsvereniging had een mooie eindejaarsagenda. Op 15 november was Diet Gerritsen op bezoek om haar vertolking te geven aan het werk van Willem Wimink. De opkomst van toehoorders overtrof ieders verwachting (en alle voorgaande edities van de muziekmiddag). Voor het enthousiasme gold hetzelfde. Op de negende december volgden Aly en Kees Wagenvoorde het voorbeeld van Gerrtisen met een verslag van hun Japanse pelgrimstocht. Opnieuw werden Nutsleden en andere aanwezigen geboeid door woord, beeld en muziek.
 


De vloer op


Onder de vleugels van het Creatief Centrum wordt de Deldense jeugd door Marit Karst geschoold in toneel. Na het succes van de eerste cursusronde, biedt zij inmiddels zowel beginnende als gevorderde kinderen volop kans zichzelf te ontplooien in (dramatische) expressie en zelfverzekerdheid. In april monden alle inspanningen uit in een uitvoering, waarbij de kinderen in de grote Reggezaal een echt podium betreden. Opgeven voor de cursus-ronde in januari kan nog. Dans je liever dan dat je acteert, dan kun je je via dezelfde link opgeven voor break-dancelessen in Sporthal de Reiger.
 


Gezocht: idee en uitvoering


Hét goede voornemen voor 2016 is om het Parochiehuis meer aantrekkelijk te maken voor kinderen. Daartoe zullen we in samen- werking met het Creatief Centrum en Scala Welzijn een aantal cursussen ontwikkelen die voorzien in behoeftes van de jeugd. 
Om maatwerk te kunnen leveren, vernemen we graag welke wensen er leven bij Deldens jongsten. Tevens zijn we op zoek naar mensen die het als een uitdaging zien om de kinderen wijzer te maken op het gebied van hun eigen specialiteit. Alle suggesties zijn denkbaar, maar in ieder geval zoeken we naar cursusleiders op het gebied van haarkunst, kledingpimp, fotografie (met multimedia), dierspotten en moestuinen. Deel uw passie met Deldens toekomst.

 
Nieuwjaarsagenda Reggezaal

 
Ook in het prilste begin van 2016 is er al genoeg te beleven op het toneel aan de Langestraat. Een kleine inkijk in het programma:

- De Filmkring Delden zal haar leden (en hun introducees) op 5 januari weer eens een intrigerende film voorschotelen. 

- Op 20 januari hoopt 't Nut opnieuw een grote zaal te vullen met in dit geval een optreden van de vijfmansformatie
Amusing a capella.

-  Op 21 januari
 zijn de planken voor de theatervoorstelling 'Roestige Spijkers', die door de stichting CuBaHof aan de twee laagste groepen van alle basisscholen wordt voorgeschoteld. 

- Toneelvereniging De Kwekweschudders tenslotte geeft - na hun voorstelling voor de Zonnebloem - op 23, 24, 30 en 31 januari acte de présence met een toneelstuk waarvoor al maanden gerepeteerd wordt. 
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2015 SBR-Delden, Alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief