Nieuwsbrief mei 2016
 
View this email in your browser
Beste lezer,

Nu mei haar intrede heeft gedaan, loopt het theaterseizoen op zijn einde. Voor de SBR-krachten geldt dat ze de aandacht en energie volop gaan richten op Zwembad de Mors. Dit zal dan ook de laatste Parochiehuis-nieuwsbrief van het seizoen zijn. U treft hierin vooral pareltjes die recentelijke hebben geglansd en wat minder exemplaren waarvan de oester lonkend kiert. 
Tenslotte is een hartelijke dank voor uw trouwe leesbeurten en uw bezoekjes aan de Langestraat 79 op zijn plaats. Volgend seizoen hopen we u te kunnen belonen met een nog beter gevuld Parochiehuis, iets wat zich direct zal vertalen in een nieuwe - rijkere - reeks nieuwsbrieven.

Veel leesplezier!

Een blijvertje: het Repair Café


De sociale en duurzaamheidsgedachten van de organiserende stichtingen (SBR en SWO) vierden op 9 april hoogtij. Bij de eerste opening van het Repair Café Delden mochten we zo'n 25 bezoekers verwelkomen: nieuws-gierigen, toekomstige vrijwilligers en uiteraard mensen met defecte apparaten. Het gros van de apparaten bleek reparabel en van de rest kon de diagnose 'defect' definitief worden gesteld. 
Voortaan kunt u  iedere tweede zaterdag van de maand in de Dinkelzaal defect materiaal aandragen, te beginnen op 14 mei. Niet slechts dingen met een stekker of accu, maar ook kleine meubels, lijsten, speelgoed en vanaf nu zelfs stoffen worden aan een reparatiepoging onderworpen.
Uiteraard blijven we altijd op zoek naar vrijwilligers die de poule willen aanvullen. Bent u dus handig met het een of het ander of wilt u best eens per maand gastheer of -dame zijn. Kom dan eens langs of neem vandaag nog contact op.


If you can make it here...


Hoe tevredenstellend de maartse publieke belangstelling voor Jaap Scholten ook was (zie hieronder), ze viel in het niet bij de volksscharen die Stef Pluijms naar de Reggezaal dreef. Ruim 200 aanwezigen vergaapten zich begin april aan woord en beeld. Het was een waardig en bemoedigend einde van een mooi Nutsseizoen, dat voldoende reden biedt om u te verheugen op het nieuwe programma en een lidmaatschap te overwegen.
 

Crimineel hotel


Zwart Wit Toneel bracht medio maart drie uitvoeringen van haar blijspel Crimineel Hotel op de planken. Vanaf september werd wekelijks toegewerkt naar het slotstuk waarin vermakelijke verwikkelingen zorgden voor een mooie sfeer in de Reggezaal.
Op 18 april gaven de Deldense toneelkids blijk van hun talent. Nadat zij zich - onder leiding van Marit Karst van het Creatief Centrum - in veertien lessen het podium eigen maakten, vermaakten ze troste familieleden en vrienden die in groten getale waren toegestroomd.
 


Speels gemak


Al ruim twee maanden geleden, op 24 februari, organiseerde de Bibliotheek Hof van Twente haar jaarlijkse voorronde voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Basisschoolleerlingen duelleerden om een ticket voor de regiorondes. Voor de eerste keer werd deze voorronde gehouden in het Parochiehuis. De avond werd een succes dat voor herhaling vatbaar bleek, lees hier hoe de lettergladiatoren straalden.
 


't Iemenschoer rust niet


Volop tevredenheid bij Stichting ’t Iemenschoer. Afgelopen jaar waren nieuwe cursussen als Windows 10Geschiedenis van Nederland, Sterrenkunde, Spaans voor beginners en Kunstgeschiedenis succesvol en ook de bestaande cursussen deden het goed. Het aantal cursisten nam met ruim een kwart toe en hun tevredenheid was groot. 
Het programma voor het cursusjaar 2016/17 is vanaf 1 juli te bekijken, een aantal nieuwe cursussen waarop u zich mag verheugen is bijvoorbeeld: Muziek Luisteren, Geschiedenis van Overijssel, Russisch voor beginners en Digisterker (omgaan met de digitale overheid ). 't Iemenschoer begroet ook u vanaf oktober a.s. graag in 'haar' IJsselzaal.  
 


Meer dan kiekjes


Dat fotograferen meer is dan maar vaak genoeg op de ontspanknop drukken, wordt bewezen door de leden van Fotoclub de Hof. Zij zijn dan ook degenen die de gangen van het Parochiehuis in wisselende exposities verrijken en verfraaien met hun fotokunst. Aanstaande is de uitstalling van muziekfoto's, die hand in hand gaat met de herinrichting van het pand. Meer hierover in de aan-staande nieuwsbrief én vanaf september in onze gangen. Komt dat zien en laat u inspireren. 
 


Driewerf streekhistorie


De Reggezaal bood in maart en april vooral veel inzicht in de Twentse geschiedenis.
Bas Boer verklaarde namens het Twents Streekarchief Delden sporen van een rijke historie in het huidige landschap.
Een week later was het de beurt aan de Filmkring Delden die in samenwerking met Filmhuis Alleman de Twentse klassieker Fanfare vertoonde. Een klaterend applaus bevestigde een nostalgisch genot.
Bij het nutspubliek gold niet minder enthousiasme gold voor de literaire lezing van Jaap Scholten. Hij bood de zaal een inkijk in de sociale setting van zijn voor- laatste roman: Scholtens eigen familie- geschiedenis en Twentes industriële erfgoed.
 


 Shaun het schaap


Na het succes van Paddington en de Minions was het op 26 april de beurt aan de Shaun het schaap om volle zalen te trekken. Moeiteloos zette het wollige wezen de traditie voort, waarbij de schoolvakanties verrijkt worden met een familiefilm. Voor €2,50 schoven 70 toeschouwers aan voor het succes-schaap uit Wallace & Gromit en genoten van zijn grappige avontuur en een pauzedrankje. De SBR voorziet ook volgend seizoen graag in het vermaak van de thuisblijvers, houd de Deldense media, deze nieuwsbrief en de Facebookpagina in de gaten voor dit vervolg.
 

Workshops, cursussen, lezingen


Het Parochiehuis biedt ook ruimte aan en context voor uw lezingen, work-shops en cursussen, desgewenst in combinatie met een horeca-arrangement op maat. ‘De kunst van het zorgen en loslaten’ is hiervan een goed voorbeeld. SIZ Twente, de organiserende partij, biedt in de Dinkelzaal een veilige gespreksplek, waarin mantelzorgers lief en leed kunnen delen in aanloop naar een meer evenwichtige vervulling van hun zorgtaak. Verkent u graag uw kansen, neem dan contact met ons op.
 

De startblokken van Buro Kinderwijz staan opgesteld in de Slingezaal. Of het nu gaat om assertiviteitsgroei, verliesverwerking, of andere sociaal-emotionele doelen, Renske Wiegerink en Esther van Unnik staan klaar voor uw kind. Nadat zij in de jeugdzorg ruimschoots hun sporen verdienden, zijn Renske en Esther de professionals die verwezenlijking van genoemde doelen dichterbij brengen. Lees meer over hun verhaal en over uw mogelijkheden. 
 
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2016 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp