Nieuwsbrief januari 2019
View this email in your browser

Beste lezer,

Na de sinterklaaszakken kunnen nu ook de kerstversieringen voor een jaar weer naar zolder. Het is immers januari, een maand gemaakt voor reflectie en goede voornemens. Daar doen we in deze nieuwsbrief graag aan mee. Want 2018 was mooi, 2019 kan beter! Wij wensen u dan ook een gelukkig nieuw jaar en zullen er alles aan doen om een steentje bij te dragen.

Veel leesplezier!

Cabaret: goede voornemens


Zijn er mooiere voornemens dan om meer te lachen? In de eerste vier maanden van het nieuwe jaar helpen we u met onze 4-lachenkaart graag een stukje op weg. Voor maar €49,94 krijgt u uw maandelijkse dosis cabaret en een kop koffie gepresenteerd.
Mocht u liever per voorstelling een bezoek overwegen dan kunt u zich gratis abonneren op onze cabaretmailing. Daarin kondigen we kort de eerstvolgende cabaretier aan en bieden we meer achtergronden. 


Rayen Panday krijgt wereldfaam


Na het najaarcabaret dat vooral van Twentse grond kwam, is het vanaf 2019 tijd om ook de rest van Nederland te betrekken in de ontwikkelingen in het Stadscentrum. Januari begint al goed, dan staat Rayen Panday immers op onze planken. Die kent u niet? Kijk hier zijn trailer en grijp op 16 januari de laatste kans om in een klein theater te kennis te maken.
Want nadat Pandays laatste shows werden uitgezonden door de Vara, breidt hij zijn publiek nu wereldwijd uit met 130.000.000 Netflixers, zo melde ook RTL Boulevard. Ondertussen gooit zijn nieuwe programma al vlak na de première hoge ogen bij bezoekers en pers (5 pagina's in Trouw, 4 sterren in de NRC en de Theaterkrant). Koop dus uw kaarten voor het te laat is.
 

 

La Clique  komt naar Delden! De formatie bestaande uit vijf zangeressen en hun man (op piano) brengt op 9 februari het liedjesprogramma ‘Doe maar Shaffy, een ode aan de Nederlandse muziekman' op onze planken.
In deze nieuwste show zet La Clique op een humoristische manier een hele serie hits van Nederlandstalige zangers naar hun vrouwenhand. Van Ramses tot Nielson, van Typhoon tot Borsato. En dat is vaak grappig, soms ontroerend, maar altijd loepzuiver.
Beleef een unieke avond vol herkenning, verwarring en betovering en bestel hier uw kaart(en). Minderjarigen betalen maar €10,- (i.p.v. €15,-), zodat de avond ook als CKV-activiteit interessant is.

Girls, Clique gratis mee!


Twee van de zangeressen verzorgen op de middag voorafgaand aan de voorstelling een workshop voor meiden tussen de 10 en 16 jaar. Tijdens die workshop krijgen zij een unieke kans om hun zangkunsten onder leiding van professionals (nog verder) te verbeteren.
Alle workshoppers die durven, kunnen tijdens de show hun opwachting maken op het podium. Deelname aan de workshop is mede dankzij het Cogas cultuurfonds gratis, maar aanmelden is verplicht en... vol = vol!
 


Gewichtige voornemens


'Fijne feestdagen!' Die gaan al snel gepaard met een hapje en een drankje en bij één blijft het dan maar zelden. Mocht het u allemaal wat te veel zijn geworden, dan is het zaak om de pondjes weer gestructureerd kwijt te raken om het bekende jojo-effect te voorkomen.
De Weight Watchers bieden op de maandagavonden een uitkomst. In de Dinkelzaal begeleidt Brigitte maar al te graag uw slinkproces. De sessies beginnen om 19:30, voorafgaand hieraan is er een half uur inloop, waarbij gewogen kan worden en 'first-timers' de kans hebben om kennis te maken.


Paddington (2) in zicht


Op de derde dag van 2019 al draaide Early Man, een animatiezusje van Wallace &Gromit. De ouders, grootouders en uiteraard hun (klein)kinderen genoten met volle teugen van de survivalcapriolen van de opgevoerde oermensen. 
Op 21 februari draait de volgende familiefilm al: Paddington 2. Waar altijd geprobeerd wordt om op de woensdag te programmeren, wordt ook in deze voorjaarsvakantie uitgeweken naar de donderdag. In de volgende nieuwsbrief leest u meer over wat u van Paddington mag verwachten. 


Zen op woensdag en zondag


Dit jaar start Melanie Higginbotham met een nieuwe Dru Yoga-groep. Als aanvulling op haar bestaande activiteiten gaat deze groep op de woensdagavonden tussen 20.00 tot 21.30 uur aan de slag. Yoga geeft je rust en ruimte en heeft zeker een effect op je dagelijkse leven. 
Dat effect kun je gratis en vrijblijvend ontdekken tijdens een proefles. Daarna is er in 2019 een 'wees-goed-voor-jezelf-aanbieding', waarbij je voor 10 lessen 90 euro betaalt. Zo verdien je aan het begin van het nieuwe jaar toch een tientje.
Ook in de maandelijkse lessen op de zondagochtend is overigens nog plek voor zowel volwassenen als ouder-kindparen. De eerste mogelijkheid is op 6 januari.

 

Door de verschillende cursusgroepen van 't Iemenschoer wordt in de laatste lesweek van het jaar traditioneel het nuttige met het aangename verenigd. Lesinhouden verweven zich moeiteloos met allerlei lekkernijen en allerhande gezelligheid. Het is tekenend voor de prettige sfeer waarin de cursisten hun successen boeken.
Deze sfeer zal bijgedragen hebben aan het succesvolle jaar dat het bestuur van het 't Iemenschoer mag optekenen. Een jaar met ruim 50 % meer cursisten en nog slechts nog enkele vacante plekken bij Schilderen en de Windows 10 Basiscursus. Aanmelden kan via de website.


Plastic wordt fantastic

 
Een mini-plasticfabriek, dat is nog niet eerder vertoond in Delden. Dankzij de Raad van STOER staat dat op 19 januari 2019 wel te gebeuren in onze eigenste Reggezaal. Kinderen tussen 8 en 15 jaar (en hun ouders) krijgen tussen 13:00 en 17:00 uur alles over de plasticsoep te weten en gaan actief aan de slag met plastic.
Deelnemers dragen in de voetstappen van plastic helden als Boyan Slat en Tijmen Sissing op een inventieve manier bij aan het verminderen van zwerfafval. Namelijk door er met een 3D-printer wat moois van te maken. Lees hier meer en geef u(w kind) op.
 


Spirituele healing


De feestdagen kunnen confronterend zijn. Zit u niet lekker in uw vel, heeft u emotionele of fysieke klachten, als stress, piekeren, rusteloosheid of pijn dan kan spirituele healing mogelijk helpen.
Een spirituele healer is een doorgever van genezende energie en kan zodoende een aanvulling of ondersteuning bieden op de reguliere geneeskunde (maar deze niet vervangen). Om te ontdekken of spirituele healing ook voor u een oplossing kan zijn, kunt u iedere tweede vrijdag van de maand tussen 20:00 en 21:00 langskomen in de Berkelzaal. Informatie vooraf verkrijgt u bij Roel Bril 06-50820650 of Miranda Bril 06-18777315.


Drie bruggen en 't Möpke


Het klikte in december wel tussen André Manuël en de overvolle Reggezaal. Met DREEJKLEZOEW deed hij als Twentse horrorclown Delden aan. Daar speelde hij zijn landelijke show, maar legde hij ook geregeld affectie met het Twickelstadje bloot, verholen in gevloek en getier uiteraard. 
Nadat Theo Hakkert in de Tubantia een erg lovende recensie aan de voorstelling wijdde, waren de nog resterende kaarten in no-time uitverkocht. De Reggezaal was dan ook tot de nok toe gevuld met liefhebbers van cabaret op het scherpst van de snede. Manuel deed niets minder dan men van hem verwachte: hij schoffeerde, vertederde, schopte en streelde en dit alles in ultieme harmonie. En vast niet voor het laatst.
 


Beuving verrast


De oproep in de vorige nieuwsbrief om toch echt te komen kijken naar de cabareteske capriolen van Ernest Beuving had effect. Uiteindelijk was de zaal mooi gevuld met een publiek dat zich uitstekend vermaakt heeft. En dat is een understatement, want waar de verwachtingen misschien minder hoog waren, was de verrassing des te groter. Daarmee heeft Beuving precies het concept bewezen van ons cabaretprogramma: goedkoop kennismaken met kwaliteitscabaret. In de eigen kern en in een intieme setting.
 


Verre verledens


Prof. Dr. Fik Meijer kent in de oudheid niet slechts zijn vakgebied, maar ook een hobby, zo bleek 18 december tijdens zijn lezing voor een volle Reggezaal. Het weekje vertraging dat zijn bezoek opliep, is voor een historicus uiteraard al snel relatief, het tekent ook zijn populariteit.
De nutsleden en andere aanwezigen toonden zich dan ook verheugd dat Meijer naast zijn academische werk, populair-wetenschappe-lijke publicaties en optredens in programma's als De Wereld Draait Door tijd vond om Delden met een bezoek te vereren. Belle Epoque volgt in januari Meijers voorbeeld, maar dit betreft een besloten voorstelling, waarvoor u dus eerst lid zult moeten worden.


Instagram


Wie had in de jaren '30 van de vorige eeuw kunnen denken dat het Parochiehuis ooit nog actief zou zijn op Instagram. Willen we ook de jongere garde bereiken - en dat willen we, nu ze steeds vaker bij ons over de vloer komt - dan mogen we als Stadscentrum op dat medium echter niet ontbreken.
Juist nu er steeds meer gebeurt, is de dynamiek van Instagram de manier om u kort en krachtig up-to-date te houden. Die uitdaging gaan we in 2019 graag aan. Volg ons en wees als eerste op de hoogte van de jongste ontwikkelingen!
 
Let op! Eerder werd melding gemaakt van een dansmiddag op 10 maart. Deze komt te vervallen ten faveure van een muziekAVOND op 23 maart. Hetzelfde podium, dezelfde band, eenzelfde lage prijs. De zeven stijlvolle rasmuzikanten spelen op deze avond een vlot repertoire uit de '60s tot '80s. U bent vanaf 20:00 uur te gast voor maar €7,50.

Nadat vorig jaar nog met veel succes het toneelstuk Zwarte Droeven werd opgevoerd, een blikvangersrol werd vervuld bij het Straatfestival en in november in samenwerking met vele anderen de grote Blasiusrevue werd georganiseerd, zijn de Kwekweschudders wel even aan rust toe. Hun eerstvolgende uitvoering op ons podium staat dan ook niet voor 2019, maar voor 2020 gepland. Zodoende hopen de leden de kwaliteit te kunnen bieden die de trouwe bezoekers gewend zijn. Op onze site leest u meer over dit besluit.

Share
Tweet
Forward


Copyright © 2019 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp