Nieuwsbrief november 2018
View this email in your browser

Beste lezer,

Zo gek waren ze  nog niet, die september- en oktobermaand. Druk wel, erg druk. En gezellig ook, erg gezellig. Om u een beeld te geven en ervoor te zorgen dat u van de gezellige drukte in november en december niets hoeft te missen, schreven we nog maar eens een nieuwsbrief. Maar uiteraard kunt u ook altijd terecht op onze nieuwe website, waarover u meer leest onderaan deze mailing.

Veel leesplezier!

Cabaretouverture 


De snode cabaretplannen van dit jaar zijn voor een kwart al bewaarheid geworden. Arie & Silvester beten op 19 september het spits af, vier woensdagen daarna volgde Helligen Hendrik. Het waren twee avonden waarvan u de annalen onder de voorgaande links nog eens kunt naslaan, maar beide onder de categorie 'memorabel' te scharen zijn. Niet onbelangrijk was ook dat de publieke belangstelling steeds prima was, veel belangrijker nog dat het publiek enthousiast de zaal verliet. Gelukkig is het vat nog niet leeg.


Beuving in november


Ernest Beuving trekt standaard volle zalen in de regio, maar ook ver daarbuiten. Niet voor niets doemt de oud-compagnon van Wilfried Finkers op in collectieven als ‘Goeie Tukkers’ en toert hij dit theaterseizoen met de show So long cohen door heel het land.
In Delden brengt de cabaretier op 21 november zijn The best of, waarin hij de successen die hij afgelopen vierde nog eens herbeleeft. Een muzikale  theatershow die dus wel bol moet staan van de liedjes en typetjes, waarmee Beuving zijn grootste faam verwierf. 
 


Communicatietrainingen


Vorig jaar was één gratis les voor alle deelnemers voldoende om overtuigd te raken van het nut van Erna Hiddinks communicatie-training. Hiddink werkt volgens de alom bekende NLP-methodiek, waarin het neurolinguïstisch programmeren als uitgangspunt wordt genomen voor effectief communiceren.
Ook dit jaar krijgt Delden en verre omstreken weer een kans om kosteloos kennis te maken met RNA coaching. Aanstaande woensdag (31 oktober) om 19:00 staat de koffie voor u klaar. Als vervolg op de proefles, start een week later op datzelfde tijdstip de 5-delige cursus. 
 


Be your own Boyan


Een minifabriek, dat was de Reggezaal nog niet eerder. Dankzij de Raad van STOER staat dat op 15 december wel te gebeuren. Kinderen vanaf 8 jaar krijgen tussen 13:00 en 17:00 uur informatie over de plastic soep, gaan vervolgens op de kerstmarkt op zoek naar plastic afval en toveren dit met 3D-printstations om tot duurzame kerstballen. Zo kan iedereen voor een middagje Boyan Slat spelen en geïnspireerd raken om ook in de toekomst plastic zwerfafval tegen te gaan.
 


'Ongekend succesvol'


Bij de tussenbalans voor cursusjaar 18/19 van 't Iemenschoer is de bovenstaande titel gerechtvaardigd. Het overgrote deel van de cursussen heeft inmiddels doorgang gevonden en het totale aantal cursisten ligt ruim 50% hoger dan vorig jaar. Belangrijker nog, de eerste geluiden over inhouden, aanpak en accommodatie zijn zeer positief.
Niet in de laatste plaats geldt dit voor 'nieuwe' talen als Zweeds en Italiaans en Schilderen, dat terug is van weggeweest. In het verschiet liggen nog cursussen 'Website bouwen' en 'Digisterker' (omgaan met de digitale overheid), aanmelden kan via de website.


Quiltuur


In de vorige nieuwsbrief stond per abuis vermeld dat de quiltexpositie van Ity's Kleinvakheukske in oktober zou plaatsvinden. Dat moest november zijn, waarmee uw kansen dus nog niet verkeken zijn. Als cultuurcentrum blijven we er trots op dat we de (ruim 100) kustobjecten mogen herbergen.
Op 2 (12:00 t/m 19:00 uur), 3 en 4 (11:00 t/m 17:00 uur) november vergapen liefhebbers uit het hele land zich voor €3,50 aan de kleuren-pracht van de doeken. Uiteraard is het daarnaast aangenaam verpozen in Bar de Oale Stek.
 


Dru voor jong en ouder


Je bent nooit te oud om jong te worden. En nooit te jong om je over te geven aan de verlokkingen van Dru Yoga. Als aanvulling op haar reguliere groepen, verzorgt Melanie Higginbotham op zondag 4 november weer een Dru-ochtend in de Slingezaal.
Van 9:00 tot 10:15 uur zijn volwassenen aan de beurt, om 10:30 uur start het uurtje Ouder & kind-yoga. Beide sessies bieden een evenwichtig einde van de vorige week en een dito begin van de nieuwe.
 


DANS & MUZIEK


Nadat in september The Red Strats zich naadloos voegden in de traditie van de dansmiddagen, is het op 25 november weer de beurt aan het vertrouwde Update 7. De zeven heren toveren de Reggezaal met hun virtuoze spel om tot danswalhalla. 
Doordat de band voltallig op het podium plaatsneemt, is de dansvloer nog groter. Ook de muziek wordt nog meer toegepast op het doel waarmee velen komen: dansen. Maar ook voor de luisteraars is er genoeg te beleven, speciaal voor hen is er een verrassingsact die de middag nog meer memorabel moet maken. Koop hier alvast uw kaarten.


Manuel in december


In DREEJKLEZOEW kruipt André Manuel in de huid van deze Twentse horrorclown. Op 19 december zal hij er weer alles aan doen om de zaal tegen zich in het harnas te jagen. Het verleden van de Diepenheimse hork lijkt in die zin genoeg garanties voor de toekomst te bieden. 
In zijn zestiende solovoorstelling bedrijft Manuel weer 'satire van de hardhoutste plank' en is hij 'actueel, pijnlijk relevant en bij vlagen buitengewoon onfatsoenlijk'. In de Reggezaal is op de 19e dan ook geen plek voor lange tenen en tere zieltjes.
Des te meer ruimte voor u. In de wetenschap dat Manuel een maand later drie dagen de De kleine komedie mag bespelen, moet Twente zijn bloedeigen sater toch eerst nog maar eens goed omarmen.


't Nut stoomt door


Nathalie Baartman loste de beloftes in: op dinsdag 16 oktober schitterde ze met de try-out van haar nieuwe show Breek. Het najaarsvervolg is niet minder veelbelovend.
Op 18 november wordt vanaf 15:00 uur de jaarlijkse muziekmiddag verzorgd door Trio "C tot de derde". De entree voor niet-leden bedraagt € 13,- en geeft ook recht op een glas wijn en hapjes. 
Prof. Dr. Fik Meijer is op 11 december de volgende grote naam die aantreedt. De vermaarde classicus annex historicus neemt de zaal tijdens zijn lezing "Via Appia" mee over oude wegen. Niet-leden betalen € 10,- ter entree.
 


Kinderfilms in de Hof


Met Cinekid on Tour was Delden gedurende de herfstvakantie even een van de locaties van het grootste kindermediafestival ter wereld. Bij ons en onze partnerpodia in Goor, Diepenheim en Markelo deden kinderen vanaf 3 jaar hun eerste bioscoopervaringen op en was er ook voor alle anderen genoeg keuze. De 'mediamaakactiviteiten' in de Vechtzaal maakten het evenement tot een totaalervaring.
Dat vraagt om een vervolg. Met enige voorbehoud nemen we daarop een voorschot door de sinterklaasanimatiefilm Trippel Trappel in het vooruitzicht te stellen voor vrijdag 30 november vanaf 15:00. Deze film kent als ondertitel 'Dierensinterklaas' en is daarmee gevrijwaard van iedere pietendiscussie.


Kies uw pronkstuk


Nu het plakkaat van Verlatinghe tot Hollands pronkstuk is verkozen, is het de beurt aan Delden. Op uitnodiging van het Twents Streekarchief Delden en de Heemkunde-vereniging Ambt Delden moet middels een volksraadpleging datgene verkozen worden wat Delden Delden maakt. 
U kunt tot 14 november uw stem uitbrengen op hetgeen u bepalend acht voor de Deldense identiteit, de pronkstukken zijn daartoe opgedeeld in zeven categorieën. Op 28 november krijgen zeven pleitbezorgers het woord in de Reggezaal om ervoor te zorgen dat de zaal hun pronkstuk tot meest ultieme kiest.
Sinds dit seizoen zijn ook de Weight Watchers terug van weggeweest in ons pand. Op de maandagavonden bent u van harte welkom in de Dinkelzaal om een impuls aan uw leefstijl te geven.
Op die avonden verzorgt Brigitte vanaf 19:30 een inspirerende workshop. Voorafgaand hieraan is er een half uur inloop, waarbij gewogen wordt en 'first-timers' de kans hebben om kennis te maken.
Heeft u het al gezien? Het Stadscentrum heeft een nieuwe website! Achter www.stadscentrum-hetparochiehuis.nl gaat vanaf nu een wereld schuil waarin het voor de diverse  doelgroepen makkelijk navigeren is naar de gewenste informatie.
Onder het tabblad 'te doen' ontdekt u bij welke clubs en initiatieven u zich kunt aansluiten. Bij 'te zien' ziet u ons film-, muziek- en theateraanbod. En mocht u eens in van onze ruimtes willen huren, dan gaat er een wereld voor u open onder 'te huur'. Laat ons vooral weten wat u vindt!
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2018 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp