Nieuwsbrief september 2017
View this email in your browser

Beste lezer,

De balans die we over het vorige seizoen mochten opmaken was uitermate positief. Op lauweren rusten, is er echter niet bij in Stadscentrum het Parochiehuis. Het vroege najaar van 2017 biedt weer volop vertier en verdieping voor jong en oud. Zo ontsnapt u onder de meest gunstige omstandigheden aan het vaak zo gure herfstweer.

Veel leesplezier!
Hoor ik dat nou goed?

Ja dat hoort u zeker goed en kijkt u ook nog even goed. In de Reggezaal is een nieuwe audiovisuele-installatie geplaatst door de heren van C&S Audiovisueel. Hulde voor de service en het ultramoderne resultaat.
Vanaf nu wordt iedere film via een nieuwe beamer gedraaid in HDMI en klinkt het geluid nog beter door de nieuwe speakers. Daarenboven maakt een interactief bedieningspaneel allerlei toepassingen eenvoudig mogelijk, zodat bijvoorbeeld lezingen en presentaties naar een nog hoger plan getild kunnen worden.  

Najaarslach


Het najaar is in ons Stadscentrum om te lachen. Nadat in maart Maarten van Rossem een schot in de roos bleek, wordt hij in november en december opgevolgd door drie cabaretiers van naam. Stefano Keizers is op 10 november de eerste, Maartje & Kine volgen hem op 15 december op.
Voor beide avonden kunt u alvast kaarten aanschaffen via bovenstaande links naar onze Goorse collega's van de Reggehof. De toegangsprijs is beperkt tot €15,- en geeft ook recht op een kop koffie. Aan de zaal wordt ook verkocht, maar de zaalcapaciteit is beperkt. Wees er dus snel bij, want er is geen gullere lach dan de najaarslach.


Nieuw nutsjaar


Eigenlijk lijkt het voor de Deldense Nutsvereniging nauwelijks haalbaar om afgelopen seizoen te overklassen. Veel volle zalen, open doekjes en nieuwe leden waren het gevolg van een uitgekiend programma dat blijkbaar perfect aansloot op de wensen van de cultuurconsument.
Met een line-up met Bettine Vriesekoop, professor Peter-Paul Verbeek, Geert Steenmeijer en Jan Brokken is ook seizoen 2017-2018 veelbelovend. In de aanstaande nieuwsbrieven ontdekt u volop redenen om lid te worden en/of langs te komen. Online leest u alvast meer over wat u in oktober en november kunt verwachten. 
 


De Regge als catwalk


Na het eerdere succes dit jaar van de V-male & Dress Up modeshow, kwamen de twee Deldense modezaken tot het besluit om ook voor de najaarscollectie een modeshow te houden. Op donderdag 21 september was men in de Reggezaal dus niet snel overdressed .
Bezoekers werden smakelijk ontvangen met een kop koffie, een glaasje likeur en een bonbon. Vervolgens vergaapten zij zich aan de nieuwe najaarsmode in prachtige kleurcombinaties, voorgedragen door dito mannequins. Onder de aanwezigen werd een aantal prijzen verloot . Het geheel werd afgesloten met een hapje en een drankje in bar de Oale Stek.
 


Toneelaspiraties


Altijd al willen acteren? Schuif uw aspiraties niet langer onder stoelen of banken. Op onze planken komt uw talent optimaal tot bloei. Kom gerust eens kijken bij een repetitie van de Kwekweschudders (dinsdagavond) en Zwart-Wit (woensdagavond), u weet niet wat u meemaakt! 
Inmiddels zijn beide Deldense toneel-verenigingen begonnen aan hun nieuwe seizoen en wordt er stevig gewerkt aan het vertalen van het script naar toneelspel. Voor nieuwe talenten staat de deur echter altijd wagenwijd open.
 

Zorgdragen


Na het onverdeelde succes dat de cursus ‘De Kunst van het zorgen en loslaten’ vorig jaar had, heeft SIZTwente besloten in 2017 opnieuw mantelzorgers de kans te bieden om zorgen en ontzorgen te verenigen.
In samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg worden ook dit najaar in de Dinkelzaal tweewekelijks  ervaringen gedeeld en groei verwezenlijkt. Meer informatie vindt u op de SIZ-website,telefonisch staat Ineke Tieltjes (085-7731720) u graag te woord. Naast SIZ verzorgen meerdere zorg-organisaties bij ons cursussen, workshops en inspiratatiedagen. Ook voor de zorg dragen wij graag zorg.
 


"Het uitgebreide cursusmenu"


Stichting ’t Iemenschoer biedt cursussen aan op verschillende terreinen: van bewegen en talen tot cultuur- en computers. De stichting verzorgt haar cursussen al vele jaren in Stadscentrum het Parochiehuis en doet dit vanaf dit jaar in verschillende zalen. Hiermee biedt men maatwerk voor de verschillende werkvormen, zonder afbreuk te doen aan de vertrouwde dienstverlening.
Dit jaar heeft het weer stormgelopen bij de aanmeldingen voor de cursussen. Vanaf oktober kunnen de diverse cursusleiders van 't Iemenschoer de verwachtingen gaan inlossen. Voor de volgende cursusronde kunt u zich nog aanmelden op de website.
 

SING mee!


Iedere schoolvakantie draait er in Stadscentrum het Parochiehuis weer een hilarische film. Deze herfst-vakantie is dat niet anders. Dan kan iedereen genieten van de grappige muzikale film SING. De film staat volledig in het teken van zingende dieren in een talentenjacht. Een initiatief dat natuurlijk al snel uit de hand loopt.
SING is genomineerd voor een Golden Globe voor de beste animatiefilm van 2017 en is nu al bij ons te zien voor slechts €2,50. Genoeg reden om op woensdag 25 oktober naar Stadscentrum het Parochiehuis te komen, vanaf 15:00 is die gevuld met zingende dieren en kinderen.
 


Yoga... min of meer


Laat u niet door stress weerhouden, investeer in zen bij een de zes verenigingen die in ons Stadcentrum. werkzaam zijn binnen het yogaspectrum. Doordat de verenigingen allen een andere signatuur hebben, is er voor iedereen een eigen weg richting mentaal evenwicht. Om meer te weten te komen over de verschillende oefenvormen en achterliggende visies surft of mailt u naar: Dru yoga"San Qi Dao"Yoga Penterman, Weer in Balans, Puur Zuiver of Yoga op de stoel.
 


Repair café verbindt 


Hof van Anpak'n is de paraplu-organisatie die is geboren uit onder andere het Deldense Repair Café. Allerlei duurzaamheids-projecten binnen de Hof van Twente moeten hiermee geholpen zijn. Met deze Hofbrede samenwerking gaat een wens in vervulling die al leefde sinds de oprichting van het Repair Café Delden.
Hoewel er in de reguliere praktijk niets verandert, is de eerste reparatiesessie van 14 oktober verspreid over twee locaties. U blijft tussen 10:00 en 13:00 uur welkom in de Dinkelzaal van het Stadscentrum, maar u vindt ook een delegatie op het Hofkracht & woon-festival aan de D.J. Bunschotenstraat 14 te Goor. Het Repair Café verbindt, figuurlijk binnen de Hof, letterlijk met de nieuwste aanwinst: een (de)soldeerstation. 
 

 

Het voedselaanbod in supermarkten, toko's en op internet biedt consumen-ten steeds meer verleidingen. Kristy Verboom maakt de nuchtere Twent graag wegwijs in het aanbod en toont aan dat de rijkdom ook veel (lekkere) kansen biedt om gezonder te gaan leven, waar uiteraard ook bewust bewegen bijhoort. 
In Stadscentrum het Parochiehuis is Kristy regelmatig aanwezig om haar verhaal te vertellen en u te helpen met bewust omgaan met lijf, voedsel en beweging. Mis geen moment en doe alvast inspiratie op Right Food


Fotoclub uit het jasje


Fotoclub de Hof viel vorig jaar herhaaldelijk in de prijzen. Uiteraard vindt u de creaties van de leden op de website, maar ook in het Stadscentrum treft u ze aan. Voorin het pand hangt de eregalerij, verderop op de begane grond is een wisseltentoonstelling ingericht en ook in diverse zalen en in dit circulaire treft u 'eigen werk' aan. 
Gezien het succes, mag het niet verbazen dat de vereniging in de Berkelzaal uit haar voegen groeide. De IJsselzaal biedt de leden vanaf heden niet slechts meer ruimte, maar ook meer licht en een inspirerend uitzicht. Voor iedere hobbyfotograaf die zijn passie en kennis graag deelt, is er nog een stoel vrij. Bij nieuw ruimtegebrek biedt het Stadscentrum immers nog voldoende opties.  
 

Kunst voor kids 
 

Het Creatief Centrum biedt in Stadscentrum het Parochiehuis creatieve cursussen aan voor kinderen. De kinderen kunnen onder begeleiding van ervaren kunstenaars al hun fantasieën tot kunst verheffen.
Afgelopen week vond de proefles Tekenen & Schilderen al plaats, de belangstelling was prima, het enthousiasme nog groter. Instromen kan nog best.
Eenzelfde lot verdienen de cursussen Fotografie en Paper Art. Op 10 en 11 oktober kunnen kinderen kosteloos deelnemen aan de proeflessen. Binnen twee maanden zijn ze vervolgens de foto- of papierkunst meester. 
Vanaf begin september tot eind januari kunt u in het Stadscentrum een nieuwe medewerker treffen. Duncan Vos volgt de opleiding Marketing & Communicatie aan het ROC van Twente en vult zijn stageperiode in bij de SBR.  Als stagiair zal Duncan zich voornamelijk in het marketinggedeelte van de organisatie verdiepen, maar ook zal hij aanwezig zijn om u te woord te staan, of andere klusjes op te knappen. Als echte Deldenaar is Duncan een prima toevoeging op zijn tijdelijke collega's. 
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2017 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp