Nieuwsbrief oktober 2019
View this email in your browser

Beste lezer,

Vorige maand begonnen we in Stadscentrum het Parochiehuis aan een nieuw cultuurseizoen. De tijden dat we daarbij rustig konden opstarten liggen gelukkig al weer een tijdje achter ons. September was in velerlei opzicht dan ook een bewogen maand en oktober is alvast niet veel anders en ook de komende tijd belooft wervelend te worden. Waarvan hieronder akte.

Veel leesplezier!

Eén maand, acht cabaretiers


Op vrijdag 6 september werd het cabaretseizoen afgetrapt door vijf aanstormende cabarettalenten van de Cabaretpoel. Hoewel de zaal zeker niet vol zat, hebben de aanwezigen genoten van een breed cabaretscala. Een paar weken later zat de zaal wel vol, om het trio Goeie Tukkers zijn geen Mother*ckers te ondergaan. Het is een van die avonden waarop de lach onophoudelijk door het gebouw gonst en waarover nog lang nagepraat zal worden. En wat wil je met een tierende André Manuel, een geëngageerde Thijs Kemperink en een crowdsurfende Ernest Beuving. 

'Ga naar Pieter Jouke'


‘Ga naar Pieter Jouke!’ Ruud de Wild zette er een stevige galm onder en verkondigde deze boodschap crescendo. De avond ervoor was hij, evenals uw programmeur, naar de première van Gloeiende Plaat geweest en de radiomaker was nog hoorbaar onder de indruk. Op 16 oktober kunt u in Stadscentrum het Parochiehuis gehoor geven aan de oproep van De Wild.
In de Kleine Komedie beleefde Jouke met zijn vijfde soloprogramma als het ware een wedergeboorte. Waar voorheen zijn absurdisme de verhaallijn nog wel eens om zeep hielp, is het cabaret van Jouke inmiddels concreter en herkenbaarder: ‘Het zit zo verdomd goed in mekaar,’ aldus Ruud de Wild in zijn lofrede. Meer leest u hier, kaarten zijn nog beschikbaar in de shop.
 

Communicatie met NLP


Al een paar jaar verzorgt Erna Hiddink haar NLP-training in ons Stadscentrum. Ook dit jaar biedt ze Delden en omgeving de kans om het nut van deze communicatiestrategie te ondervinden, op 30 oktober vindt in de Berkelzaal daartoe een gratis introductieles plaats.  
De alom vermaarde NLP-methodiek, waarin het neurolinguïstisch programmeren als uitgangspunt wordt genomen voor effectief communiceren, heeft op veel oud-deelnemers een behoorlijke impact gehad.

RNA coaching heet u op woensdag 30 oktober om 19:00 van harte welkom met een kop koffie. Als vervolg op de proefles, wordt NLP in 5 keer 3 uur tot uw tweede natuur.
 

Tot onze spijt zijn twee van de bridgeclubs die al jaren binnen ons pand actief waren gestopt met hun activiteiten. Des te groter de verheugenis dat de Bridgeschool Twente zich meldde. Niet alleen is het bridgepubliek een prettig soort mens, de aanwezigheid van een kweekvijver is voor de overgebleven clubs een mooie levensader.
Bridge is een sociale sport, omdat je steeds tegen andere paren speelt. Je ontmoet dus veel verschillende mensen. Bovendien is bridgen voor jong en oud dé manier om de hersenen te scherpen. Op de maandag-avonden wordt vanaf 19:00 uur aangevangen met de les. Meer informatie kan per mail ingewonnen worden.

Advocaten aan boord

Op de vrijdagochtenden wordt het Haafkes, Nijkamp en Van Gurp Advocaten vertegenwoordigd in ons Stadscentrum. In de nieuwe flexwerkruimte op de tweede verdieping (waarover in de volgende nieuwsbrief meer) staat een van de strafpleiters van dit kantoor twee uur lang ter beschikking van Delden en omstreken. Vooral waar het gaat om kwesties aangaande arbeids-, verbindtenissen-, ondernemings-, huur- en familierecht bent u op de juiste plek. Tussen 9:00 en 11:00 geldt een vrije inloop voor particulieren en ondernemers. Meer informatie kan per mail worden ingewonnen.
 


Natuurlijk voor iedereen 


Binnenkort opent Manon Fontijn haar homeopathiepraktijk in het Stadscentrum. Dan mag zijn zich na een beroepsopleiding van ruim 6 jaar aan de Academie voor Klassieke Homeopathie immers erkend klassiek homeopaat noemen.
Homeopathie is een geneeswijze waarbij aandoeningen behandeld worden met geneesmiddelen die het zelfgenezend vermogen stimuleren. Deze homeopathische middelen zijn duurzaam, bij deskundig gebruik volstrekt veilig en worden voor beperkte duur gebruikt in kleine doseringen. Homeopathie kan worden toegepast bij zowel fysieke als emotionele klachten, in een acuut of meer chronisch stadium. Homeopathie is natuurlijk voor iedereen! Waarover snel meer.


Creatief succesnummer


Het succes kon niet uitblijven, daarvoor waren de producten te beeldend en was de sfeer te uitgelaten. Het Creatief Centrum blijkt met de cursus Tekenen en Schilderen goud in handen te hebben. Al jaren is het aantal cursisten groeiend, nu is zelfs een tweede lesmoment ingelast om de toeloop het hoofd te kunnen bieden.
De donderdagles is overvol, maar op de woensdagmiddagen (van 16:00 tot 17:30) is er nog plek voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar. Meer informatie vindt u op de website van het Creatief Centrum, aanmelden kan via het mailadres.
 

Seizoen smaakt naar meer

Op 1 oktober jl. ging het cursusjaar 2019/20 van Stichting ’t Iemenschoer van start. Het vernieuwde cursusprogramma is succesvol, er zijn veel aanmeldingen en de meeste cursussen gaan door. Voor de cursus “Fotoboek maken met Albelli”, die in november a.s. begint, zijn nog enkele plaatsen vrij. 
In 4 lessen van 2 uur leert u werken met het gratis fotoboekprogramma van Albelli. Op de website van de educatiestichting leest u meer over de succesnummers en de voorwaarden. Aanmelden voor een van de Albelli-cursus kan door een mail te sturen.
 

Het nuttige en het aangename

Op zaterdag 12 oktober wordt in de Dinkelzaal weer het maandelijkse Repair Café ingericht. Steeds meer mensen weten steeds beter de weg naar het handigste café van Delden te vinden. Sinds enkele jaren haakt de accordeonvereniging De Optimisten af en toe aan om met een openbare repetitie cafébezoekers met hun muziek te verblijden. Ook aanstaande zaterdag zitten De Optimisten vanaf 10:00 uur  opgesteld in de Vechtzaal, het Repair Café is als vanouds in de Dinkelzaal.
 

Veelbelovend begin Nutsseizoen

Op 8 oktober was Martijn Pieters de eerste gastspreker van het nieuwe Nutsseizoen. Met Pieters weet 't Nut wat het in huis haalt: een vaardige spreker met een onuitputtelijke kennisbron aangaande kunsthistorie. Ook over J.F.A. Tischbein bleek voldoende informatie op de te diepen. Het Rijksmuseum Twente wijdt momenteel een expositie aan de Duitse romanticus genaamd: 'De ontdekking van het gevoel'. Deze maakte Pieters dinsdagavond (in)voelbaar.
De eerstvolgende activiteit van 't Nut vindt plaats op 10 november. Op die zondag bespeelt niemand minder dan Cor Bakker vanaf 15:00 uur de piano. Lid worden van de Deldense Nutsvereniging, of uitvraag voor losse kaarten (a €13,-) kan per mail.
 

Dat steeds meer zakelijke partijen ons weten te vinden komt niet in de laatste plaats door ander commercieel succes in het Stadscentrum. Zo lang hun aanwezigheid past binnen de visie en de gemeenschap gediend is bij hun diensten, biedt de SBR graag plaats aan dergelijke partijen.
Zo bewijst Reiscreaties aan de voorzijde van het pand dat het fenomeen reisbureau nog lang niet passé is. Op de tweede verdieping beleeft Leerkracht zijn successen. Zowel leerlingen van de basisscholen als het voortgezet onderwijs kennen goed hun weg naar het studiecentrum, vanaf november beginnen voor de eerste categorie ook de Cito-trainingen weer.

Cinekid Hoftour


Vorig jaar was de Hof van Twente een festival rijker. De vier podia in de gemeente draaiden in het kader van de Cinekid Hoftour voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar een viertal prijswinnende films. In de herfstvakantie is ook in Delden een kwartet films te bewonderen dat de strenge selectie van de Amsterdamse keurmeesters doorstond.
Voor de jongsten (vanaf 3 jaar) draaien zes korte, verrassende Animaatjes, kinderen van 6+ beleven het avontuur van Kapitein Morten, vanaf 8 jaar kunnen jongens en meiden ook kiezen voor het eigentijdse Zooks, voor 11 jaar en ouder tenslotte draait het aangrijpende Wallay. In veel gevallen worden de vertoningen gecombineerd met creatieve randactiviteiten door het Creatief Centrum en met lekkere versnaperingen. Voor alle leeftijden geldt een toegangsprijs van €3,- per film, het creatieve deel is gratis. Het veroningsschema vindt u hieronder. 

Share
Tweet
Forward


Puur Sap Toneel


Al 22 jaar is theatergroep Puur Sap uitermate actief in de regio, dit is het eerste jaar waarop ze ons nederige Stadscentrum heeft uitgekozen voor de uitvoering van het stuk Bedkwartet. Onder leiding van Leanne de Groot en René van de Wateringen is op zaterdag 2 november hoogwaardig spel en een humoristisch verloop gegarandeerd.

In Bedkwartet verbeelden de jonge acteurs hilarische verwikkelingen van vier echtparen op één avond. Het stuk speelt afwisselend in drie slaapkamers die in een enkel decor gevat zijn, waarmee de interne conflicten voor de toeschouwers extra zeggingskracht krijgen. Bedkwartet wordt opgevoerd in de Reggezaal. Kaarten voor de voorstelling bestelt u voor €10,- in de theatershop van het Stadscentrum. 


Copyright © 2019 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp