Nieuwsbrief december 2020
View this email in your browser

Beste theaterganger,

Het glas is half vol, we hebben nog een volledige seizoenshelft te gaan. Toch stemt het wat triest dat we tot op heden nog geen enkele voorstelling op ons podium hebben mogen presenteren en het gros van onze verenigingen, clubs en bedrijven niet mochten bedienen. Inmiddels gloort er naast veel vrees ook iets van hoop, zo ook in deze nieuwsbrief. 

Hopelijk tot snel,

Team Stadscentrum
 

Wen d'r mar an:
EXTRA VOORSTELLINGEN


Eigenlijk hadden we ons net neergelegd bij het uistel van het cultuurseizoen tot in het nieuwe kalenderjaar en dan zal je altijd zien: Helligen Hendrik meldt  zich. De nukkige Twent komt op de 19e december naar Delden om daar een try-out van zijn nieuwe show 'Wen d'r mar an' te geven. Zowel vanaf 19:00 uur als om 21:00 kunnen 30 toeschouwers genieten van 75 minuten topcabaret. In niet heel veel meer tijd waren de kaarten uitverkocht, waarvan akte in de Tubantia. Reden genoeg voor Hendrik om met de hand over zijn toornige hart te strijken en ook op vrijdag 18 december twee voorstellingen te verzorgen. Kaarten zijn vanaf vandaag voor €15,- beperkt beschikbaar in onze digitale theaterkassa.

Muziekgeschiedenis


Als balken noten tonen

Home of Talents biedt vanaf januari bij ons een warm thuis voor muziekhebbers die hun kennis graag uitgediept en verbreedt zien. Dries van Lansdorp, musicoloog, uitvoerend musicus en dirigent, behandelt in tien boeiende colleges verschillende stijlperioden in de muziek aan de hand van muziekvoor-beelden en vele onvergetelijke anekedotes.  Deze basiscursus muziekgeschiedenis kon eerder al in Goor op veel enthousiasme onder de deelnemers rekenen en is vanaf 19 januari op de dinsdagochtend dus ook in Delden te volgen. Nadere informatie en het aanmeldformulier vindt u hier.
 

Piepschuim

Terug van nooit geweest

De heren van Piepschuim behoorden vorig jaar al tot de coronaslachtoffers. Niet qua gezondheid gelukkig, de symptomen bleven beperkt tot een lege speellijst. Onder meer de voorstelling in Delden werd geannuleerd. En daar hadden ze zich juist zo op verheugd! Wat denkt u: in theaterjaar 20/21 proberen we het gewoon nog eens.
Piepschuim is wat u krijgt als Drs. P. en Ellen ten Damme een levenslustig kind zouden krijgen. Of als je Mini en Maxi kruist met Dolf Jansen. Muzikale gedrochten met een filosofisch verhaal en fysiek theater. Heeft u nog geen beeld? Dan doet u op 17 maart
 gewoon komen kijken.

Pieter Jouke


Ruud de Wild: 'Ga naar Pieter Jouke!'

Het is niet voor niets dat Pieter Jouke voor het tweede jaar op rij op de Deldense planken staat. Zijn Gloeiende plaat was een van de hoogtepunten van het vorige seizoen en het risico om 'Laars Lappen' te missen was dan ook niet te overzien.
Het recept is in deze voorstelling, met mogelijke sporen van meningen en muziek, niet heel veel anders: Pieter trakteert op ontwrichtende humor, bizarre woordspelingen en intelligente meta-humor. En u lacht. Hard of binnensmonds, soms als een boer met kiespijn, maar lachen zult u.
Op 17 februari.
 

De zaal bleef leeg...


In tijden van corona doen we in ons theater wat haalbaar is, maar laten we wat niet kan. Het doet pijn om u niet te kunnen bedienen, maar vooral ook om het leed bij bespelers te zien. We missen met recht: Martijn Koning, Glodi Lugungu, De Andersons, Daan Boom, Jan Terlouw Jnr. Waar mogelijk komen de artiesten volgend seizoen alsnog naar Delden.
En we missen u! Kaarthouders houden we op de hoogte van ontwikkelingen en uiteraard zulllen zij gecompenseerd voor de vervallen voorstellingen. Maar ook als we met u geen vaste verkering hebben, dan kunnen we niet wachten tot we u weer in ons midden mogen weten. 

Nieuwe gezichten


Waar veel organisaties zich gedwongen zien om hun activiteiten in ons pand op een laag pitje te zetten, moeten anderen juist op zoek naar een ruimere behuizing voor zaken die geen uitstel dulden. Zo zorgt corona er ook voor dat we diverse veregingen, clubs en bedrijven als nieuwe gebruiker hebben mogen verwelkomen. Uiteraard zien we hen ook graag terug wanneer het virus bedwongen is. 

WordPress onder de knie


Beheert u een website of wilt u zelf een website bouwen ? 't Iemenschoer bieden een cursus aan met WordPress, een content-management systeem (CMS). WordPress maakt het mogelijk om op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) van een website te wijzigen en/of aan te vullen, zonder dat er technische kennis voor vereist is. De WordPress software is gratis te downloaden. In de cursus wordt de Windows toepassing van WordPress behandeld. 
Vanaf 5 januari schept u in vijf lessen de perfecte basis voor de perfecte basis voor uw site. Cursuskosten bedragen €75,-, meer informatie vindt u op de website waarop u zich ook kunt aanmelden.
Familiefilm: The Grinch

Een groene kerst

Ongetwijfeld is deze aninatiebewerking van het vermaarde kerstverhaal van T.S.Geisel via de beter betaalde tv-kanalen te zien. Nergens komt The Grinch zo tot zijn recht als in het Stadscentrum, waar beeld en geluid een bioscoopervaring garanderen en de gemoedelijke setting verder bijdraagt aan een knusse kerst.
Aangezien we zeer waarschijnlijk maximaal 30 toeschouwers mogen bedienen, zijn er op woensdag 23 december twee draairondes van anderhalf uur. De eerste start om 13:00, de tweede om 15:00 uur. Kaarten kosten aan de zaal €3,- Pauze en consumptie komen helaas te vervallen.
 
Programmeren met kerst

Robots voor kids

Op 23 december is niet slechts The Grinch, maar - op uitnodiging van Home of Talents -  ook Robot Gozmo te gast. Jongens en meisjes tussen 11 en 14 jaar kunnen tussen 13:00 en 14:30 proeven aan programmeren en aan kunstmatige intelligentie. In een aanstekelijk workshop zal experimenteren voorop staan. Aanmelden kan via dit mailadres, de kosten bedragen €7,50.
 
Anne Neuteboom

‘Onvermoeibare vakvrouw’ 

Waar De Volkskrant Glodi Lugungu als cabarettalent van 2020 verkoos, weet Trouw Anne Neuteboom het meest talentvol. De NRC kon in haar verkiezing niet kiezen en plaatst ze beiden in de top 3. Lugungu's voorstelling kwam door corona te vervallen, maar Neuteboom zal haar belofte wel degelijk inlossen, te weten op 20 januari .
Na het unanieme applaus voor haar vorige show, heeft Anne Neuteboom het ook in deze nieuwe voorstelling weer lekker voor elkaar: op haar 31ste, in een antikraakwoning, in Den Dolder. Middenin de culturele kaalslag, zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering en ook veel te vaak zonder stromend water. Expeditie Robinson is er niets bij. Maar Neutje laat zich niet uit het veld slaan, alles is perspectief, so come on baby, hit me one more time.

Bas Birker

“Topklasse” Gazet van Antwerpen

Met zijn vorige show maakte Bas Birker in 2018 vooral door zijn inprovisatievermogen grote indruk op Delden. En wat op 21 oktober j.l. nog niet mogelijk was, haalt hij op 3 maart in. Dan wordt u deelgenoot van een van de best bewaarde geheimen van het lagelanden-cabaret.  
Bas Birker put in zijn the-best-of-show BELG uit zijn vorige vier voorstellingen en brengt daarmee een ode aan Nederlands geregel en Belgisch ​gefoefel.​ Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. Aan ZOAB en dat spul waar ze over de grens de wegen mee bedekken. Een dagboek dat vertelt over 10 jaar proberen te integreren, tegen wil en drank. Kaap hier uw kaarten.
 
Marjolijn van Kooten

Psychiatrisch cabaret

Het was eigenlijk de bedoeling dat Marjolijn van Kooten op 21 december uw eindejaarsdepressie als sneeuw voor de zon had doen verdwijnen. Dat gaat ze op 21 april nu proberen met de voorjaarsdip. Het recept blijft ongewijzigd: haar psychiatrische cabaret. Waarvan akte in de synopsis:
'Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maarja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. En Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen!'
 
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2020 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp