Nieuwsbrief september 2018
View this email in your browser

Beste lezer,

CULTUUR. Met hoofdletters en in allerlei verschijningsvormen. Die staat steeds vaker en nadrukkelijker centraal in Stadscentrum het Parochiehuis. Deze nieuwsbrief barst dan ook uit haar voegen van de noviteiten op cultureel gebied, waarbij vooral het cabaretaanbod opvalt. Zoals op de bovenstaande ('vakantie')foto van Fotoclub de Hof hebben we de weg naar boven dus voor u geplaveid. Samen komen we tot ongekende culturele hoogtes. 

Veel leesplezier!


Arie & Silvester


Op Maarten van Rossem, Stefano Keizers en Maartje & Kine mochten we vorig jaar al best trots zijn. Dat Arie & Silvester op 19 september de ouverture van het nieuwe cabaretseizoen vormen, is pas echt 'stoer'. 
Op 15 mei 2008 nam het cabaretduo afscheid van de theaterwereld in Theater Carré, tien jaar later vormt de best-of show 'Wie?' hun comeback. Het is een titel die zelfspot verraadt en die onderschreven wordt door heel grappig Nederland in inmiddels al een hele reeks filmpjes.
 


Helligen Hendrik


Qua publieke belangstelling stijgt Helligen Hendrik met kop en schouders boven de andere voorstellingen uit. We zijn dan ook trots dat de Gorenaar zijn try-out aan de overzijde van de brug wil verzorgen. Hendrik belooft zwartgalliger en chagrijniger dan ooit te zijn, want staat aan de vooravond van zijn 65e verjaardag. In Oald Zeer gruwelt hij van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan.
Inmiddels wordt de gastenlijst gevuld vanuit alle hoeken van Twente. Mocht u als trouwe nieuwsbrieflezer nog interesse hebben in een kaartje, dan komt u via deze link hoog op de wachtlijst. De hoop op een plekje in de Reggezaal is nog lang niet vervlogen...
 


Laagdrempelig en hoogwaardig


In het credo van de SBR staat laagdrempelig-heid centraal. Dat streven vertaalt zich bijvoorbeeld in onze prijsstelling. Niet alleen zijn kaartprijzen zo laag mogelijk gehouden, ook dragen wij uw reserveringskosten (want die zijn er uiteraard wel degelijk). Uw kaarten koopt u dus zonder verborgen kosten en daarmee onderscheiden we ons van het gros van de andere theaters. En natuurlijk komt de laagdrempeligheid ook tot uiting in een goed bereikbare accommodatie met een gemoedelijke sfeer; daarin floreert cultuur.
 


Tekenen en schilderen


Vanaf donderdag 20 september vliegen de kloddertjes roze weer door de Vechtzaal. Dan start het Creatief Centrum voor het derde jaar op rij immers de cursus Tekenen en schilderen.
Na het succes van de vorige edities, kon een vervolg niet uitblijven. Nieuwe Rembrandts, Picasso's en Mondriaans worden van harte uitgenodigd om op 18 donderdagmiddagen tussen 16:00 en 17:30 hun talenten aan te spreken.
 


Eigentijds Iemenschoer 


Stichting 't Iemenschoer heeft een uitdagend en innoverend cursusprogramma 2018/19 met 10 nieuwe cursussen. De publiciteit via het Hofweekblad en Facebook loopt op volle toeren en van verschillende nieuwe cursussen is nu al duidelijk dat ze doorgaan. Eyecatchers zijn talencursussen als Zweeds, Spaans en Italiaans, evenals Schilderen, dat terug is van weggeweest. Maar ook “digitale cursussen” als Fotoboek maken met Albelli scoren goed, evenals Bewegen voor 55+. In samenwerking met de Hofbibliotheek worden de cursussen Digisterker en Klik &Tik aangeboden. Meer informatie vindt u ook op de website, waarop ook (tot 15 september) ingeschreven kan worden op de cursussen.  
 


LEERKRACHT van start 


Op de bovenverdieping van het Stadscentrum is op 3 september LEERKRACHT van start gegaan. In dit studiecentrum draagt Toonladder-coryfee Matthijs Wolterink zorg voor naschoolse begeleiding en coaching van leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool en uit het voortgezet onderwijs. In een volgende nieuwsbrief volgt een uitgebreider verslag van de eerste schreden van LEERKRACHT, voor nu biedt de website een mooi overzicht van de mogelijkheden. 

 


Filmkring


De Filmkring Delden is ook dit jaar volledig democratisch tot een aantrekkelijke filmprogrammering gekomen. Bent u benieuwd naar de verkozen films, wilt u eens een filmavond meemaken, of wilt u als lid in de toekomst inspraak hebben in de keuze, dat kan allemaal door te mailen naar het secretariaat.
Vertoningen van de Filmkring Delden vinden iedere eerste dinsdag van de maand plaats. Abonnementskosten zijn zeer beperkt en iedere bezoeker krijgt bovendien een pauzedrankje aangeboden. In de flyer van 't Nut vindt u  de line-up van 2018/2019 terug.  
 


Kinderfilms in de Hof


Met Cinekid on Tour komt het grootste kinderfilmfestival ter wereld naar Delden. Samen met andere Hofpodia en de Amsterdamse organisatie wordt een pilot gedraaid waarbij de films op verschillende locaties binnen de gemeente te zien zijn.
In het Stadscentrum draaien in en rond de herfstvakantie vier films voor verschillende leeftijden. Op onze website vindt u binnenkort het volledige aanbod en de tijden en data waarop gedraaid wordt. De aangekondigde vertoning van 'Coco' op 24 oktober komt te vervallen, maar daar komt dus veel moois voor in de plaats.
 


The voice of Delden


In november is de vijfkoppige damesformatie La Clique bij ons te gast. De vijf vrouwen zetten (onder begeleiding van een man) de grootste hits van de andere sekse naar hun vrouwenhand. En dat is verrassend, ontroerend, grappig en onvergetelijk. Buiten het muzikale talent, bewijzen de dames immers te beschikken over veel gevoel voor humor, wat 'Doe maar Shaffy' tot een echte theatershow maakt.
In aanloop naar de show kunnen meisjes in de leeftijd 12-16 jaar een audioauditie (eventueel met beeld) opsturen, die kans biedt op een workshopplek en een rol in de show. Voor the Voices of Delden (en omgeving) een mooie kans om hun talent te ontwikkelen en ontdekken.
 


Baartman breekt


'Houdt het dan nooit op,' zou Carice van Houten verzuchten. Voor cabaret in het Stadscentrum geldt volmondig 'Nee'. Op dinsdag 16 oktober brengt - een dag voor Arie en Silvester - Natalie Baartman op uitnodiging van 't Nut de try-out van haar nieuwe show op onze planken.
De Twentse cabaretière heeft in Nederland inmiddels wereldfaam verworven en bewijst in Breek opnieuw dat ze qua kleinkunst uitstekend haar mannetje staat. Wilt u Baartman niet missen, dan zult u (voor €12,-/€20,-) lid moeten worden van 't Nut, de voorstelling is immers besloten.
 


De kunst van mantelzorg


Salut organiseert vanaf 1 november ook dit jaar een cursus voor mantelzorgers. Heeft u zorg voor of om uw kind, uw partner of één van uw ouders? En valt dat soms zwaar? In ‘De Kunst van het zorgen en loslaten’ wordt stilgestaan bij én worden handvatten geboden voor patronen van zorg verlenen. De warme geborgenheid van de Dinkelzaal schept optimale mogelijkheden daartoe.
Deelname is gratis, via dit mailadres kunt u uw vragen stellen of uw inschrijving regelen.
 


Donderdagochtendgeluk


Ook dit jaar wordt er op de donderdag-ochtenden weer ruim baan gemaakt voor de taiji-lessen van Paul Grefte, die u hier in actie ziet. Eerder al afficheerden we de lesgroep als de gezelligste van Twente, maar daarmee mag geen afbreuk worden gedaan aan het fanatisme. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen, vooral voor degenen die zo halverwege de week met een uurtje intensief oefenen een boost willen geven aan de fitheid van lichaam en geest. Op de website van San Qi Dao leest en leert u meer.
 


Quiltuur


Zuivere kustobjecten met oeroude wortels, quilts zijn niets minder. Als cultuurcentrum zijn we dan ook erg blij met de exposities van Ity's Kleinvakheukske, waarmee al jaren de quiltkunst krachtig in de schijnwerpers wordt gezet. Liefhebbers uit het hele land komen trouw in Delden genieten van de rijke verzameling aan doeken.
Op 2 (12:00 t/m 19:00 uur), 3 en 4 (11:00 t/m 17:00 uur) oktober kunt u voor €3,50 verspreid door het hele pand de kleuren-pracht van meer dan honderd quilts bewonderen. Uiteraard is het daarnaast aangenaam verpozen in Bar de Oale Stek.
 


Grip op fybromyalgie 


Vanaf dit jaar is Fysiovita actief in het Stadscentrum. Een bekend gezicht, dat van Patricia van Amerom, helpt u vanaf 19 september in een vierdelige cursus om grip te krijgen op fibromyalgie.
Naast deze trainingen in de Berkelzaal biedt Fysiovita in de Slingezaal volgens beproefd recept laagdrempelige bewegingstrainingen aan op de maandagochtenden. Op de maandagavonden is er onveranderd ruimte voor ontspannings-trainingen, waarbij geput wordt uit onder andere yoga en Tai-Chi. Zo draagt fysiovita een stevig steentje bij aan een evenwichtig Delden.

The Red Strats


Cliff and The Shadows, kent u die nog? Op 23 september verwelkomt Delden hun tributeband The Red Strats. Op het podium van de Reggezaal zal deze vijfkoppige formatie met een spetterend optreden aantonen dat de Sixties voortleven. De entree bedraag €7,50, hier leest en hoort u meer.

Beeldmerk


Als afscheidshandeling hing scheidend bestuurslid van de SBR José Sluiter de langverwachte banieren aan de gevel van het Stadscentrum. Het beeldmerk dat in Delden inmiddels al zo vertrouwd is, keert nu dus ook in het straatbeeld terug. Daarmee gaat een lang gekoesterde - en zwaar bevochten - wens in vervulling en krijgt de identiteitsgroei een nieuwe boost.  
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2018 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp