Nieuwsbrief april 2019
View this email in your browser

Beste lezer,

Het zijn de laatste schreden van het cultuurseizoen. Niet dat op 1 mei de deur van het Stadscentrum op slot gaat, de verhuur van ruimtes is immers niet seizoengebonden, maar voor de activiteiten wordt wel een lager pitje ontstoken. Maar zover is het nog niet, eerst hebben we nog een mooie aprilmaand voor de boeg.

Veel leesplezier!

Pieter Konijn


Het voorjaar is het perfecte moment voor de vertoning van deze spiksplinternieuwe verfilming van Beatrix Potters Peter Rabbit. De film onderscheidt zich van de populaire animatieserie door de gebruikte live-action techniek, die ook dat andere konijn, Roger Rabbit, groot maakte. Door de combinatie van animaties en echte beelden (van een real-life-sterrencast) komt het wortelavontuur van Pieter en zijn vriendjes écht tot leven. 
Op 24 april begint Pieter om 15:00 aan zijn verhaal. Kaarten zijn voor jong en oud €3,- aan de zaal verkrijgbaar, uiteraard wordt er in de pauze wat lekkers geserveerd. De trailer is alvast te bewonderen op de site.


Delden hef talent


Op Koningsdag staat ons podium 's middags vol met Deldens talent. De Oranjevereniging Delden e.o. organiseert dan de talentenshow Delden hef talent en nodigt alle Deldense kinderen tussen de 8 en 16 jaar uit om hun kunsten te vertonen. Dat kan bijvoorbeeld zingen zijn, of dansen, goochelen of diaboloën. Optreden mag alleen of in groepjes. Ieder talent en gezelschap is welkom zolang het maar op het podium past. 
Op 27 april is deelname tussen 14:00 en 16:00 uur gratis. Wel is vooraf opgeven verplicht, de deadline is 20 april.


Omgaan met dementie


Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Voor Salut is dat gegeven aanleiding om in samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente mantelzorgers uit de gemeente Hof van Twente de cursus ‘Omgaan met dementie’ aan te bieden. Onder begeleiding van een kundig kader worden nuttige handvatten en geboden en is er volop ruimte voor de uitwisseling van ervaringen en tips.
De bijeenkomsten vinden op 16 en 23 mei, 6, 13 en 27 juni en 4 juli tussen 19:00 en 21:00 uur plaats in de Dinkelzaal. Deelname is gratis, opgeven doet u hier.

Multiculturele dienst


Eerder kon u al lezen dat het Grace Worship Centre sinds februari haar diensten op de zondagochtenden in de Reggezaal van ons Stadscentrum verzorgt. Bij die louter diensten blijft het niet, GWC streeft immers naar een sterke inbedding binnen de gemeenschap. Vanuit dat streven wordt op 11 mei onder de noemer One Voice een multiculturele dag georganiseerd. Meer informatie vindt u op de website van The Revival People, daar kunt u zich ook aanmelden.
 

Seizoen smaakt naar meer

Stichting ’t Iemenschoer is bijna klaar met het nieuwe cursusprogramma 2019/20. Daarin worden succesnummers herhaald en voortgezet, maar is ook plek voor opvallende nieuwkomers. Zo staan er een cursus Kunstgeschiedenis (incl. een bezoek aan No Hero) en een serie lezingen over de Geschiedenis van de Natuurwetenschappen op rol. Bij de IT-cursussen valt Veiligheid op het Internet op, een thema dat zeer actueel is. Het nieuwe cursusprogramma wordt in de komende weken afgerond en komt vanaf 1 juli o.a. via deze nieuwsbrief de website tot u. 


Korting op zwembadcabaret


Zijn derde avondvullende programma heeft onderwijsman Kees van Amstel opnieuw onder regie van Lebbis gemaakt. Dat legde hem bij zijn vorige voorstelling met een gemiddelde beoordeling van 4 (!) sterren geen windeieren. Zo moest de NRC vaststellen dat het cabaret door de 'timing en frasering' deed denken aan dat van Lebbis. De Volkskrant vergeleek Van Amstel zelfs met die lievelingsoom aan wiens lippen je altijd hing. 
De voorlaatste try-out van 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet' is op 17 april vanaf 20:00 uur voorbehouden aan het Twentse theaterpubliek. Kaarten zijn nog beschikbaar via de ticketportal en op avond zelf  aan de zaal. Op 15 en 16 april kunt u tijdens de voorverkoop op Zwembad de Mors profiteren van €2,50 korting per kaartje.


New York, New York


Het is al weer even geleden dat Stef Pluijm Delden aandeed, maar veel Nutsleden kunnen het zich als de dag van gisteren herinneren. Pluijm is New York-deskundige bij uitstek en leidde de aanwezigen in woord en beeld rond in zijn favoriete metropool. Aan die lezing geeft hij op 16 april vanaf 19:30 uur een veelbetekend vervolg door te vertellen over 'Avontuurlijk New York'. Het belooft een waardig einde te worden van een rijk Nutsjaar. Naast de leden zijn derden van harte welkom, zij betalen €5,- en kunnen zich vanaf heden opgeven.
 


Oale groond


Op dinsdag 21 mei verzorgt geograaf John van Zuidam op uitnodiging van de Vereniging van Heemkunde vanaf 20:00 uur een lezing over de vorming van het Twentse landschap. Sinds het verschijnen van zijn boek “Oale Groond” geldt Van Zuidam als autoriteit op dit gebied. Hij zal stilstaan bij het menselijk pogen om in het glooiende natuurlandschap een agrarisch bestaan op te bouwen. Ook de omvangrijke landgoederen, markengronden, havezaten, boerenerven en de opkomst van de textielindustrie met fabrieksschoorstenen als vaandeldragers zullen uitgebreid belicht worden. 


Sportpark de Mors


Op 3 april vond ook de derde informatie-bijeenkomst over Sportpark de Mors in onze Reggezaal plaats. Op uitnodiging van Stuurgroep de Mors en de gemeente Hof van Twente hadden 120 buurtbewoners, clubleden en anderen belangstellenden zich er verzameld om de plannen rondom het nieuw te realiseren sportpark gaat behelzen en welke consequenties dit heeft. 
Een vijftal sprekers schetste aan de hand van veel beeld- en cijfermateriaal een concreet en enthousiasmerend beeld van wat Delden te wachten staat. Na een korte pauze werden de aanwezigen uitgenodigd om specifieke informatie op te halen bij de specialisten die zich over de ruimte verdeeld hadden. Of om hun visie op de informatie onder het genot van het een en ander te delen. Lees hier meer over een waardevolle avond.

Smakelijk!


Voor de Deldense communicanten mogen we sinds een aantal jaren de pesachmaaltijd behuizen. Tijdens dat maal worden de kinderen voorbereid op hun eerste communie, waartoe de tafels natuurlijk in waardige sferen moeten worden gedekt. Ook dat kan in Deldens Stadscentrum.

Cabaretseizoen uit de doeken


Zonder in details te treden, kunnen we rustig melden dat ook het aanstaande cabaretseizoen weer sensationeel zal zijn. Die details worden halverwege mei kenbaar gemaakt, uiteraard op de derde woensdag.
Op die 15e mei verschijnt op de website het programma én kunnen de eerste kaarten besteld worden. En om toch een tipje van de sluier te lichten: op 6 september wordt het seizoen afgetrapt door vier aanstormende cabarettalenten die zich elk een half uur van hun beste kant laten zien. Save the date!
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2019 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp