Nieuwsbrief september 2016
View this email in your browser
Beste lezer,

In de meest strikte zin des woords heeft de laatste Parochiehuis-nieuwsbrief u in mei bereikt en ontvangt u nu het eerste Stadscentrumschrijven. Wezenlijk verandert er natuurlijk weinig. In deze editie kijken we nog eens terug op het Open Huis van 17 september en verheugen we ons alvast op wat het cultuurseizoen te bieden heeft. Ouderwets terug- en vooruitblikken dus, geniet u mee?

Veel leesplezier!

De rode loper


Wanneer u het Open Huis gemist heeft, dan komt u de schade tijdens een van de aanstaande activiteiten in het Stadscentrum maar eens inhalen. Toch zal het dan niet hetzelfde zijn als op die bijzondere avond in september waarop een straattheatervoorspel gevolgd werd door vreemd getooide bestuurders, enthousiaste gebruikers, live-cooking, jazzmuziek en ruimhartige catering. Dank aan een ieder die zijn/haar bijdrage leverde en geniet vooral nog eens na in woord en beeld!
 

Zootropolis XXL


De grootste animatiehit kwam dit jaar uit de Disneystal: Zootropolis. Op de dinsdag van de herfstvakantie (18 oktober) is het dan ook deze film die in de Reggezaal draait. 
Jongens en meisjes (officieel vanaf 6 jaar) mogen dan om 15:00 uur aanschuiven. Voor €2,50 zien ze 'een spannend verhaal met diepte en inhoud'. Maar buiten die inhoud zijn alleen al de animaties en de overweldigende dierenschare een bezoek aan onze bioscoopzaal waard.
 

Nieuwe vechtzaal


Een van de mooiste rivieren in Overijssel is de Vecht, een van de mooiste zalen in het Stadscentrum de Vechtzaal. Vroeger werd de ruimte links voorin vooral gebruikt als wachtrruimte, inmiddels is zij mulficuntioneel inzetbaar. De kleurrijke inrichting en de lichte en pontificale plek in het pand maakt haar uitermate geschikt als ontvangstruimte, als plek voor (kinder)partijtjes en samenkomst-en of als laagdrempelige vergaderplek. Het keukenblok brengt daarnaast ook kookworkshops en (culinaire) demonstraties binnen handbereik. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw activiteit!
 

Open monumentendagen


De afgelopen twee weken werd het Stadscentrum overspoeld door kinderen uit de hele Hof van Twente. Zij kwamen in het kader van de Open monumentendagen in Delden historie spotten en hadden de Dinkelzaal als uitvalsbasis. Een dynamische en gezellige sfeer binnen de kaders van een uitstekende organisatie maakten het project voor herhaling vatbaar.
 


't Iemenschoer verrijkt uw brein


Ook de IJsselzaal is tijdens de restyling flink verfrist en daarmee helemaal klaar voor het nieuwe cursusjaar van 't Iemenschoer. Het programma van de Deldense stichting voor volwasseneducatie biedt in sommige gevallen nog plek voor cursisten. Zo kunt u zich nog even aanmelden voor Vertrouwd en veilig online en Kunstgeschiedenis en voor de workshop Veilig Verkeer. Gun uzelf die verrijking.


Filmkring viert in stijl


De Filmkring Delden vierde op 20 september haar 35e verjaardag en deed dat in uitheems culinaire sferen. De film The hundred-foot journey werd voorafgegaan door koffie met macarons, iets wat aansloot bij de Franse couleur locale van de beelden. In de pauze en na afloop werd de verbeelde cuisine gefêteerd met Indiase hapjes. Hoewel niet iedere voorstelling zo rijk omkaderd wordt, is toetreden tot de filmkring zeker een overweging waard.


Beauty, toneel en tekst voor kids


In nauwe samenwerking met de SBR breidt het Creatief Centrum haar activiteiten in het Stadscentrum uit. Opgeven voor de cursussen kan nog!
De toneelcursus heeft zich inmiddels bewezen. Dit jaar kunnen kinderen van 7 tot 11 jaar zich opnieuw op de de maandag-middagen op onze planken uitleven.
In de cursus Dit ben ik bieden professionals meiden een complete beautyervaring d.m.v. een make-upworkshop, haarkunstlessen en toegepaste kleurenleer. De curusus start a.s. woensdag om 18:30 uur. 
Vanaf eind november staat Schrijven voor je plezier gepland. (Neerlandicus) badmeester Bart bevordert op de woensdagmiddagen de creatieve omgang met taal. 
 


Op ontdekkingsreis


Ontdekkingsreiziger en schrijver Arita Bayens reisde af naar het Altajgebergte in het zuidwesten van Siberië. Daar zou het Shambhala te vinden zijn: een aards paradijs in een doolhof van gletsjers en ravijnen. Op 18 oktober vertelt Bayens bij ons vanaf 20:00 uur over haar trektochten per paard en haar ontmoetingen met sjamanen, kluizenaars, keelzangers, professoren en profeten. Het Nut organiseert deze avond, maar ook niet-Nutsleden kunnen zich vanaf 5 oktober opgeven voor dit reisverslag. De entreeprijs voor hen bedraagt €7,50.
 


Slingezaal goed gevuld


De Slingezaal was tijdens het Open Huis het meest rijk aan verenigingen. Niet vreemd. want de mindfulness tiert er al jaren welig. Het aanbod is dit cursusjaar nog verder verrijkt met nieuwe vormen van yoga (ook voor kinderen) en Tai Chi. Op onze site leest u veel meer over de oude en nieuwe mogelijkheden om de innerlijke rust van u of uw kind te bevorderen. Daar ontdekt u ook waar en wanneer u deel kunt nemen aan een gratis proeflessen van de nieuwste aanwinsten: San Qi dao en Ank de Visser-Panhuis en aan de informatiebijeenkomst over genezing van de ziekte van lyme.
 

Na een eerste succesvolle serie 'bikkel-trainingen' in de Slingezaal maakt Buro Kinderwijz zich op voor een tweede groep. Renske Wiegerink en Esther van Unnik verzorgen met het veelgeprezen Bikkels in de dop een weerbaarheidstraject voor jongens en meisjes van 9 t/m 12 jaar. Eerder al vertelden de dames van Kinderwijz hun verhaal. Dit is de laatste kans om tegen een gereduceerd tarief uw voordeel te doen met hun ervaringen.
 

Zuiver Hof van Twente is een samenwer-kingsverband tussen gemeente en lokale installateurs dat de duurzaamheid onder de bevolking hoopt te bevorderen. Op 3 oktober wordt u vanaf 19:30 in de Reggezaal wijzer over de laagdrempelige mogelijkheden van zonne-energie. De avond is een uitstekend voorbeeld van de mogelijkheden die het Stadscentrum voor presentaties voor een publiek van 2 tot 200 personen biedt.
 

Muzikale wandeling 
 

Tijdens de Muzikale Wandeling van aanstaande zondag fungeert het Stadscentrum voor het eerst als locatie. In de bar vindt u om 13:00, 14:00 en 15:00 uur de blazers van Saxofoonorkest Samoen. Passe-partouts dienen vooraf gekocht te worden bij de VVV, voor meer informatie klikt u hier.

 

Al een half jaar heeft Delden en omgeving de kans om iedere tweede zaterdag van de maand in de Dinkelzaal defecte attributen aan te dragen. Inmiddels is het fenomeen niet meer weg te denken en weet u de reparateurs steeds beter te vinden. Op 8 oktober is tussen 10:00 en 13:00 uur de aanstaande gelegenheid om uw textiel, speelgoed, meubels of electronica een tweede kans te gunnen  Uiteraard blijven we ook altijd op zoek naar vrijwilligers die de poule willen aanvullen. Bent u dus handig met het een of het ander of wilt u best eens per maand gastheer of -dame zijn. Kom dan eens langs of neem vandaag nog contact op.
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2016 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp