Nieuwsbrief december 2019
View this email in your browser

Beste lezer,

Met de feestdagen én een nieuw jaar voor de deur voorzien we u graag van de laatste nieuwsbrief van 2019. Daarin de viering van het moois wat achter ons ligt en de cadeautjes die in 2020 op u wachten. Cadeaus die overigens prima te vragen of te geven zijn tijdens de aanstaande feestdagen, waarvoor we u hoe dan ook een prettig verloop toewensen.

Veel leesplezier!

Cadeautip: 4-lachenkaart


Met zestig jaarkaarthouders en twee uitverkochte zalen is het najaar van 2019 op cabaretgebied meer dan succesvol. Waar bij de losse kaartverkoop afstand een steeds minder grote rol lijkt te spelen, zijn de abonnementhouders voornamelijk inwoners van de Hof. Langzamerhand ontwikkelt zich een kundig keurkorps dat na afloop gezellig de besparing op de kaart consumeert en de voorstelling evalueert. Heeft u deze boot gemist, dan is de 4-lachenkaart de oplossing. Ideaal om te vragen of te geven tijdens de komende feestdagen.

De Dierensinterklaas


Op woensdag 4 december draait vanaf 15:00 uur de allerleukste Sinterklaasfilm van de laatste honderd jaar. Trippel trappel vertelt in verrassend treffende animaties het verhaal van onze huisdieren die ook zo graag Sinter-klaas willen vieren. De oplossing: Dierensinterklaas.
In een heerlijke familiefilm beleven de huisdieren onder leiding van Fretje
 een avontuurlijke reis op weg naar de boot van Sinterklaas. Eenmaal aangekomen lijkt hun plan te mislukken door tussenkomst van een rat. Of weet Sinterklaas nog een oplossing?  Maak het  aanstaande woensdag voor €3,- mee, (groot)ouders betalen slechts de koffie.

 

Winnares trekt ten strijde

Parool:  “Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken."

Na de lieve vrede ging op 21 november in première en werd in het Bellevue beloond met een staande ovatie. Lonneke Dort gaat in haar eerste avondvullende show verder op de voet waarmee ze in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival won. Kernwaarden uit juryrapport ('vilein', 'droogkomisch' en 'helemaal echt') zijn geconserveerd tegen de achtergrond van een sneuvelende 'lieve vrede'. Gewapend met gouden keel en raggende gitaar agiteert Dort tegen het angstmijden. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Op 18 december is om 20:00 uur de Deldense arena aan de beurt, u bent uitgenodigd.
 


Fotosuccessen 


Fotoclub de Hof huist sinds jaar en dag gebruiker in Stadscentrum het Parochiehuis. Het betreft een diverse groep cameraliefheb-bers die zich iedere eerste dinsdag van de maand in de IJsselzaal verzamelt. Van hun successen is iedere bezoeker deelgenoot, want de gangen op de begane grond van het Stadscentrum worden verfraaid met een wisselexpositie van het werk. 
De fotovibes beperken zich echter niet tot Fotoclub de Hof. In de slipstream van haar succes zit ook de Twentse afdeling van de Fotobond toegetreden tot de effectieve gebruikers. Zo organiseerde de Fotobond op 9 november haar afdelings-wedstrijd opnieuw in Delden. Een fijne zaterdag met fotogeniek verloop. 

Flexwerken in de Couvertzalen

Twee nieuwe zalen binnen het Stadscentrum moeten een antwoord zijn op de toenemende vraag naar flexibel inzetbare werkruimtes. De twee ruimtes bevinden zich op de tweede verdieping van het pand en zijn vernoemd naar de beide kasteelvijvers aan de Twickelerlaan die in de 17e eeuw al te boek stonden als de Lepel en de Vork.
Waar de vijvers onderkomen boden aan de vissen die werden gevangen bij de Noordmolen, is de Lepelzaal (zie foto) al toevluchtsoord voor advocatuur en homeopathie en dient de Vorkzaal ter LEERKRACHT. Bij interesse kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend verkenningsgesprek. 
 

Tussen Luizenmoeder en Toren C

Juryrapport Cameretten:"Even grappig als schrijnend. Een heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo" 

OLDENHERMANNS gaat in UNSEXED op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de seks, drugs en rock-'n-roll van de zandbakrand. In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scènes laten ze de dillema's van de millenial zien. Pijnlijk herkenbaar, confronterend, troostend en (bijna) altijd sexy. OLDEN-HERMANNS bouwt een show die doet denken uit het beste uit de Luizenmoeder met een sausje van Toren COp 15 januari houden ze in Delden hun pleidooi voor het grootse en meeslepende bestaan ​​van alledag.

Een organisatie waarvan het succesverhaal begon in het Stadscentrum is IMH Nederland. Oprichtster Zillah Holtkamp ondervond in haar werkveld geregeld het gebrek aan een gedegen kennisbaken voor stress onder baby's en peuters. Infant Mental Health bundelt de kennis over die problematiek en draagt deze uit aan professionals. 
Met succes, want de cursusreeksen volgen elkaar in rap tempo op en zijn steeds weer snel volgeboekt. Zillah verricht onderscheidend werk dat al werd opgemerkt in de Tubantia en waarvoor ze vorig jaar werd genomineerd voor de Startersprijs Midden Twente. Dat wij nog steeds als uitvalsbasis mogen fungeren is genoeg reden tot trots.

2019 kan voor Stichting 't Iemenschoer niet lang genoeg duren. Nadat vorig seizoen in majeur werd afgesloten, is ook het nieuwe uitstekend begonnen. De meeste cursussen zijn in oktober al begonnen en de signalen van cursisten en cursusleiders zijn zeer positief. Voor de cursus Digisterker, die op 9 januari 2020 begint, zijn nog enkele plekken vrij. Digisterker geeft u een overzicht van wat u digitaal kunt vinden en doen bij de overheid en ook wat de overheid over u weet. Heel interessant voor iedereen, die wel eens digitaal communiceert met de overheid. En het mooie is: de cursus is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.
Met steeds grotere regelmaat mogen we ze verwelkomen, de mensen van Wonen Delden. Huurders van de stichting vergaderden in de Berkel- of IJsselzaal, in de Vecht- en Dinkelzaal werd kennis gemaakt met de nieuwe opperman Dave van Zalk en het 100-jarig jubileum werd op 6 november in de Reggezaal en de bar gevierd met een duurzaamheidsavond. Met trots dragen we een steentje bij aan de service van een van 's lands beste wooncorporaties. 
 

Bierbrouwsels

Wie wil er nu niet zijn eigen bier kunnen brouwen, met hoogstpersoonlijke tonen en tinten en een bouquet om u tegen te zeggen? Geen sinecure zo is de eerste moraal die het Twents Bierbrouwersgilde zijn cursisten meegeeft.
In een reeks van 10 cursusavonden wordt in de bar van het Stadscentrum theorie overgedragen en aan de praktijk geproefd. Als afsluiting van de brouwcursus wordt 
uiteindelijk het beste cursusbier bekend gemaakt. Dat smaakt vast naar meer.
 

Meer yoga en meditatie


Dru yoga en meditatie bevorderen de rust en balans in jezelf. Al jaren verzorgt Melanie Higgingbotham op de donderdagavonden en op de eerste zondag van de maand Dru-lessen in de Slingezaal. Als vervolg op haar succesverhaal worden vanaf 2020 ook op dinsdagavond en donderdagochtend Dru-vormen aangeboden. Op dinsdagen is Gerda (074-2666052) tussen 18:30 en en 20:00 uw instructrice, op donderdagen is het van 18:30 tot 20:00 uur de beurt aan Claudine (0653572714). 


In Memoriam


Het is al weer even geleden dat de bom insloeg. Gerard Morssinkhof overleed op 12 oktober geheel onverwacht. Tot op het allerlaatste moment had hij zich voor de SBR ingezet, achter de transitie van het Stadscentrum was hij een drijvende kracht.
Na de aanvankelijke schok en het aanhoudende verdriet doet het gemis zich inmiddels ook op operationeel niveau gelden. De bergen die Gerard verzette, worden zo goed en zo kwaad als het gaat in zijn geest bewogen. Gerards trots zal daarbij blijvend de toetssteen vormen.
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2019 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp