Nieuwsbrief januari 2017
View this email in your browser

Beste lezer,

Terwijl Fotoclub de Hof het inwendige van ons pand in stijlvolle Zwart-Wit-tinten hult, is het buiten al niet veel kleurrijker. Die omstandigheden steken schril af tegen het bonte pallet aan activiteiten dat in onze zalen wordt geëtaleerd. Zoals u gewend bent, doet deze nieuwsbrief uitgebreid verslag van allerhande vertier, cultuur en kennis waaraan u zich de komende tijd kunt laven.

Veel leesplezier!

Dru-Yoga voor kids


De jeugd ervaart steeds sneller stress, zo blijkt uit onderzoeken en uit ervaringen van de ouders. Dru-Yoga is voor kinderen de ultieme manier om meer stressbestendig te worden. Daarbij is het ook nog erg leuk om te doen. Melanie Higginbotham verzorgt op vrijdagmiddag voor kinderen van verschillende leeftijden lessen in Dru-Yoga. Meer informatie over de lessen en de lestijden vindt u op onze website.


Ze zijn terug... de Minions! 


Vorig jaar was de komst van de Minions naar het Stadscentrum een doorslaand succes. Nu de gele wezens een nieuwe film hebben, is het natuurlijk onvermijdelijk dat ze opnieuw hun opwachting maken in Delden. Dat is best een eer na de zegetocht die ze langs de grote bioscopen maakten, waar hun derde film overall het best bezocht werd.
In de woensdag van de voorjaarsvakantie mag jong en oud vanaf 15:00 uur aanschuiven bij het nieuwste deel van de Verschrikkelijke Ikke-reeks. Op die 28e februari kosten kaarten €3,00, waarvoor uiteraard ook een pauzedrankje wordt geschonken.
 


Beth en Flo on stage


Op de avond van het de 24e januari nemen Beth en Flo bezit van ons podium. Op uitnodiging van de Deldense Nutsvereniging bezoeken de virtuose dames de stad waarin ze ook in oktober al te gast waren in het kader van de Muzikale wandeling.
Voor degenen die toen al van hun succes proefden, is dit de kans op meer. Voor hen die nog onwetend zijn, is dit het moment om kennis te maken. De voorstelling begint om 20:15 en voor niet-nutsleden bedragen de kosten € 10,-  (incl. consumptie). Een schappelijke prijs, maar ook des te meer reden om lid te worden van 't Nut Delden, hetgeen u hoogstens het dubbele kost.
 


Virtuoos vermakelijk


Op 15 december maakten Maartje & Kine hun opwachting in de Reggezaal. Zoals ze bij diverse tv-programma's en maandelijks bij Gijs Staverman gewend zijn te doen, gaven ze ook bij ons een flink visitekaartje af.
Met het enorme arsenaal aan instrumenten stelden de dames de nieuwe geluids-installatie behoorlijk op de proef. Een vlekkeloos verloop, vol muzikale grappen en grollen, leidde tot een gezellige nazit, waarin nog eens goed werd nagenoten.
De afgelopen tijd zijn de dames ook zeker niet onopgemerkt gebleven, onder andere door hun hit The Groninger Rhapsody.


Art for kids


De cursus Tekenen en schilderen die het Creatief Centrum vorig jaar organiseerde, was een doorslaand succes. Niet in de laatste plaats bleek dit bij de feestelijke expositie van de eindproducten.
Genoeg reden om met de oude groep vanaf 8 maart nog een jaartje door te gaan. Ook voor nieuwe talenten is in de Vechtzaal uiteraard altijd ruimte. Op de 10 donderdagmiddagen zijn ook zij welkom tussen 16:00 en 17:30. Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier.


Maandagochtendyoga


De grootste succesverhalen worden binnen ons pand waarschijnlijk in de Slingezaal geschreven. Yoga is booming in Delden en Puur Zuiver is daarvan een mooi voorbeeld. Per 13 februari breidt Ivonne Eshuis immers opnieuw haar aanbod uit door op de maandagochtend om 10:30 een uur Easy Flow-yoga te verzorgen.
Dan hebben de deelnemers aan de BALANS-trainingen hun werk er overigens al weer een uur opzitten. Middels de links is een even-wichtig begin van de week (al is het maar als proefles) voor u binnen handbereik.
 


Ook in 2018: het Repair Café


Inmiddels is het Repair Café al niet meer weg te denken van onze kalender. Voor het hele jaar is de Dinkelzaal op de tweede zaterdag van de maand al gereserveerd voor de begeesterde vrijwilligers die u en het milieu maar al te graag helpen.
Door het ter beschikking stellen van deze ruimte hoopt de SBR een bijdrage te leveren aan de duurzame leefbaarheid van Delden. Met als jongste aanwinst een sokkenstopster, wordt de dienstverlening steeds vollediger en wordt de weggooicultuur een steeds luider halt toegeroepen. Lees hier meer.
 


Update 7 op herhaling


Tijdens de eerste muziek- en dansmiddag in de Reggezaal op 26 november 2017 hebben we diverse malen moeten beloven dat dit niet de laatste editie zou zijn. Het was dan ook een gezellige middag die niet voor niets langer duurde dan gepland.
Belofte maakt schuld en dus mogen de liefhebbers van jaren '60/'70/'80-muziek en de stijldansfanaten 11 maart in hun agenda markeren. Op die zondagmiddag staat Update 7 vanaf 15:00 uur weer paraat voor een reprise van een onvergetelijke dag.
 


Duurzaamheidsprijs 


Met initiatieven als het Repair Café en duurzame keuzes als warmtepompen en zonnepanelen probeert de SBR haar accommodatiesbeheer zo duurzaam mogelijk in te vullen. Het is dan ook een grote eer om op 1 februari gastlocatie te zijn van de tweede editie van de duurzaamheidsprijs van de Hof van Twente. 
Vanaf 20:00 uur wordt gekeken wat de status is van de winnende ideeën van de eerste editie, presenteren de juryprijswinnaars zich en wordt de winnaar van de Publieksprijs bekend gemaakt. 


No Hero 


De oude Rentmeesterij van Twickel is al tijden bezig met haar gedaanteverwisseling tot museum. Op uitnodiging van 't Nut neemt Geert Steinmeijer het woord om meer te vertellen over de verwezenlijking van zijn museale dromen.
De collectie van wat het No Hero Museum is gaan heten, omvat werken van toonaange-vende (post)modernisten als Damien Hirst, Frank Stella en Karel Appel. No Hero zal zijn deuren openen op 15 april, de Reggezaal al op 13 februari om 20:00 uur. De entreeprijs is €5,- voor niet-leden.
 

Kwekweschudders op dreef


Zwarte Droeven, zo luidt de onheilspellende titel van het nieuw te spelen stuk van de Kwekweschudders. In een setting die doet denken aan de tv-hit Hollands Hoop, ontwikkelt zich een plot dat opnieuw bol staat van de lachwekkende verwikkelingen. Een avondje lachen, gieren, brullen dus om een groep acteurs die inmiddels al zo lang bijeen is, dat er een stevige garantie op succes afgegeven kan worden.
Na de succesvolle generale van afgelopen dinsdag, gaat het doek in de Reggezaal op 20, 21, 27 of 28 januari om 20:00 uur open. De entree bedraagt €10,00, waarbij een consumptie is inbegrepen. In de pauzes is er opnieuw een loterij met steeds een rijk gevulde prijzenpot. 
 


Kiek toch


Fotoclub de Hof organiseert dit jaar een fotowedstrijd met als thema De vier seizoenen in de Hof van Twente. Zodoende wordt u uitgedaagd om de mooiste plekjes in de gemeente én het genot van fotograferen te ontdekken.
Als deelnemer maakt u een typische winter-, lente-, zomer- of herfstkiek op een mooi plekje in de Hof en zendt hem in naar de deskundige jury. Per seizoen vallen de tien beste foto's in de (genereuze) prijzen. De wedstrijdreglementen en verdere details vindt u hier.  

Filmsucces


Traditioneel vult de bioscoopzaal zich in de kerstvakantie wat minder snel dan tijdens andere vakanties. Het plezier bij de kinderen en hun (groot) ouders was er niet minder om.
Vanwege de film, maar ook omdat in Delden de enige bioscoop staat waarin buiten de filmtijden gerend en gedanst mag worden. Juist dit fun-element maakt het mogelijk om ook eens minder commerciële films (als Julius in Winterland en De grote kaasrace) te draaien. De kinderen genieten sowieso van het middagje uit. 

Najaarscabaret krijgt vervolg


De rook van Stefano Keizers is opgetrokken en de tonen van Maartje & Kine vervagen langzaam. De warme herinneringen aan het bezoek van de cabaretiers blijven.
Na het ontregelende novemberoptreden dat Keizers  op de planken bracht, bood het liederlijke duo Maartje & Kine de andere kant van het spectrum. De dames en heer bewezen dat cabaret een plek verdient op ons podium en vanaf september van dit jaar mag Delden zich dan ook verzekerd weten van een maandelijkse optreden. Meer hierover in de komende nieuwsbrieven.
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2017 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp