Nieuwsbrief februari 2017
View this email in your browser
Beste lezer,

Voor een 'gelukkig nieuw jaar' is het rijkelijk laat, maar omdat dit de eerste nieuwsbrief van 2017 is, is de wens voor nog 11 cultuurrijke maanden prima te rechtvaardigen. Januari was alvast veelbelovend: de voegen van de Reggezaal werden herhaaldelijk op de proef gesteld. En gezien het programma van de komende maanden, houdt de drukte nog wel even aan. Genoeg te bespreken dus. 

Veel leesplezier!

Trolls


Op de vijfde dag van dit jaar was de eerste familiefilm al weer te bewonderen in het Stadscentrum. En dat was weer een mooi succes. De Grote Vriendelijk Reus betoverde een flink aantal kinderen, hoewel de jongsten hem ook nog wel wat eng vonden.
Daarom nu de meest aaibare film die we konden vinden voor kinderen (officieel) vanaf 6 jaar: Trolls. Op woensdag 22 februari begint de film om 15:00 uur, de entree bedraagt €2,50. In de pauze is er een een glas ranja met een koekje.
 


De Kwek lost beloftes in


Het succes dat de Kwekweschudders hadden met hun blijspel Beloofd is beloofd was groots. Na een al bijna vlekkeloze generale voor gierende Zonnebloem-vrijwilligers, was de zaal tijdens de vier reguliere opvoeringen steeds beter gevuld tot er op 29 januari bijna geen stoeltje vrij was. Ook de nazit in Bar de Oale stek werd steeds gezelliger.
Een nieuw element binnen de Kwek-avonden was de verloting. De generositeit van de Deldense middenstand, het enthousiasme van de deelnemers en een gespekte toneel-kas doen vermoeden dat ook volgend jaar niet slechts gelachen, maar ook geloot wordt.
 


Modeshow 


Donderdag 16 maart organiseren V-Male Mode & Dress Up een mode-event in de Reggezaal. Het betreft een beproefd recept waarin de nieuwste voorjaars- en zomer-collectie van deze en andere ondernemers wordt geshowd.
Vanaf 19:00 geniet u van de inspiratie en gezelligheid van deze fashionavond, mits u zich heeft aangemeld in de winkel aan de Langestraat of via 074-3767050. Nadere informatie vindt u op de websites en facebookpagina’s V-male en Dress Up.
 


Eénjarig jubileum Repair café 


In april viert het Repair Café Delden het heuglijke feit dat het een jaar bestaat. Nu al zijn er gedurende negen tweede zaterdagen van de maand tussen 10:00 en 13:00 uur ruim honderd defecte dingen onder de vaardige handen van de reparateurs geweest. Op 11 maart heeft u de kans om dit aantal nog wat op te voeren, zodat er op 8 april nog meer te vieren is. Maar ook na april blijft u uiteraard welkom in de Dinkelzaal.
 


Amicitia in concert


Op zaterdagavond 18 maart geven het harmonieorkest en de slagwerkgroep van muziekvereniging Amicitia vanaf 20:00 uur een concert in de Reggezaal. De zaal is gratis toegankelijk vanaf 19:30.
Tijdens dit concert speelt Amicitia alleen maar nummers die u als publiek (nog een keer) wilde horen, ofwel The Choice of Delden. Een grote diversiteit aan muziek- stijlen komt aan bod: klassiek, marsen, film, muziek, harmoniewerken, popmuziek, soul, enz. 

Yoga op de stoel

 
Voor dames en heren vanaf 65 jaar kan de zoektocht naar evenwicht tussen lichaam en geest ook prima zittend gebeuren. Dat bewijst Ank de Visser-Panhuis wekelijks in haar lessen, waarin nog een paar plekken te vergeven zijn.
Met acrobatische toeren en hippe fitness-studio's heeft haar yoga niets van doen. Dat is maar goed ook, want de wijsheid van de yoga was altijd al de wijsheid van leeftijd. Juist als u wat later met yoga begint, kunt u zittend uitstekend de vitaliteit in uw tweede levensfase conserveren. Ontdek meer en informeer naar de mogelijkheden.
 


Wedergeboortes bij het Nut


Na een ledenvergadering met vooral goed nieuws en daaropvolgend een sublieme opvoering van Ekaterina Levental, lijkt 't Nut zich onder een positief gesternte te bevinden. Met vertrouwen verwelkomt zij op 15 februari dan ook de sympathieke kunsthistoricus Martijn Pieters. Pieters was verantwoordelijk voor het succesnummer van het vorige nutsseizoen en zal de vijftiende vanaf 20:00 uur aansluiten bij de Renaissance-expositie in het Rijksmuseum Twenthe.
De achtste maart is het de beurt aan literaire laatbloeier Peter Buwalda (in de pastiche hierboven tooit zijn hoofd Venus). Het belooft een spannende lezing te worden, waarin mogelijk al een licht geworpen wordt op een tweede roman. Zeven jaar na zijn monumen-tale Bonita Avenue, bent u dan getuige van de weeën voorafgaand aan de wedergeboorte van wonderboy Buwalda.
 


Twente leest voor


Voor het tweede jaar op rij organiseert de Hofbibliotheek een voorleeswedstrijd in de Reggezaal, of eigenlijk zelfs twee.
Hoewel de vorige editie van een hoog niveau was, wist Anne (de winnares) tijdens de regionale ronde niet door te stoten.
De kansen van zevende en achtste groepers uit de Hof om verder te komen, lijken dit jaar groter te zijn. Ook de regioronde is immers gesitueerd in Delden. Voor de winnende Hofgenoot wordt het in maart dus een thuiswedstrijd tegen negen andere Twentse kandidaten. Via onze website blijft u op de hoogte van de jongste ontwikkelingen.
 

 

2 Maart en van Rossem  


De SBR hanteert voor 2017 als goede voornemen om in groeiende mate invulling te geven aan het cultuuraanbod in Delden en zo binnen de muren van het Stadscentrum een bredere doelgroep te bedienen. Op 2 maart belichaamt Maarten van Rossum in een lezing als eerste dat streven.
Met de verkiezingen in aantocht - u kunt bij ons komen stemmen - zal er in het politieke landschap de komende weken voldoende te beleven zijn. Ongetwijfeld zal Van Rossum dit aangrijpen om het populisme dat hij in zijn boeken veelvuldig besprak, nog eens stevig aan de kaak te stellen.
En als fan van De slimste mens, zwevende kierzer, liefhebber van zwart(e humor) óf als nieuwsgierige Twentenaar wilt u natuurlijk bij deze lezing zijn. Voor meer informatie en kaarten (à €15,-) klikt u hier.
 

Zwart-Wit Toneel


Nu ons theater steeds meer op een theater begint te lijken en na het overdonderende succes van de Kwekweschudders, wordt het wel heel verleidelijk om zelf ook eens op de planken te gaan staan. Naast de Kwek biedt ook Zwart-Wit die mogelijkheid maar al te graag. 
Zwart-Wit toneel is op zoek naar toneelspelers vanaf 18 jaar. Het liefst mannen, maar vrouwen zijn ook altijd welkom. De vereniging voert haar stukken in het Nederlands op en repeteert op de woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur. Daarna is meestal nog wel tijd voor een gezellige nazit in de bar. Bij interesse of vragen mailt u of belt u 06-22367932.
 


Parochie vormt


Op 8 februari waren de vormelingen van Heilige Geest parochie uit Delden te gast in de Reggezaal. Nadat eerder de zaal gedeeld moest worden met de Goorse parochianen, hadden de Deldenaren nu het rijk alleen.
In een opnieuw bezielde avond werd door ouders en kinderen toegewerkt naar het Heilige Vormsel, en in de meest letterlijke zin gebouwd aan een kerkelijke identiteit. Avonden als deze onderstrepen de steeds hechtere band die de Parochie en het Stadscentrum onderhouden.
 
Samen staan we sterker. Dat is de gedachte achter de samenwerking tussen de vier podia binnen de Hof van Twente. Over de nieuwe dimensie die de Reggehof en het Stadscentrum hieraan geven, leest u hier meer.
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2017 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp