Nieuwsbrief februari 2019
View this email in your browser

Beste lezer,

Het voorjaar dient zich aan. Vogels fluiten tegen een blauwe hemel en een Elfstedentocht zit er weer niet in dit jaar. Niets nieuws dus, behalve dan in uw Stadscentrum. Want waar de afgelopen maanden al een mooie diversiteit aan cultuur brachten, zal dat in het restje februari en in maart niet anders zijn. 

Veel leesplezier!

Paddington 2


Paddington is inmiddels helemaal thuis in Windsor Gardens, waar hij een echt mensenleven leidt. Zo echt zelfs dat hij geldzorgen krijgt, niet ernstig uiteraard, Paddington wil gewoon een cadeautje kopen. Eerst moet het beertje de vreemdste capriolen uithalen om wat te verdienen, daarna blijkt het cadeau gestolen uit de antiekwinkel en wordt alles in het werk gesteld om het terug te vinden en de dief te ontmaskeren.
Op 21 februari is Paddington vanaf 15:00 uur een must-see voor iedereen vanaf  6 jaar! Kaarten zijn voor jong en oud voor €3,- aan de zaal verkrijgbaar, uiteraard wordt er in de pauze wat lekkers geserveerd.


Communicatietrainingen


Ook dit jaar krijgt Delden en verre omstreken weer een kans om kosteloos kennis te maken met RNA coaching. Op 6 maart staat om 19:00 staat de koffie voor u klaar. Als vervolg op de proefles, start een week later op datzelfde tijdstip de 5-delige cursus. 
Vorig jaar was één gratis les voor alle deelnemers voldoende om overtuigd te raken van het nut van Erna Hiddinks communicatie-training. Hiddink werkt volgens de alom bekende NLP-methodiek, waarin het neurolinguïstisch programmeren als uitgangspunt wordt genomen voor effectief communiceren. Dat klinkt ingewikkeld, maar is bovenal confronterend en doeltreffend.
 


Van je familie moet je het hebben


Als de uitvoeringen ook maar enigszins in de buurt komen van de repetities, dan schrijft Zwart Wit Toneel dit jaar een succesverhaal. De spelvreugde spat ervan af en onder een strakke regie is gewerkt aan uitmuntende beheersing van tekst en spel. Bovendien brengt de diverse samenstelling van de crew (met o.a. mensen van de toneelacademie) een spannende dynamiek op gang.
Het draait dit jaar allemaal om een actueel thema: Peter van Engelen ambieert het partijleiderschap, maar een hele serie lijken uit de kast zet zijn politieke carrière flink op de tocht. Buiten actueel, is het stuk toch vooral ook hilarisch. Op 9 en 16 maart speelt Zwart Wit vanaf 20:00 uur, kaarten (€7,50/€10,-) zijn te koop aan de zaal.
 


Grace Worship Centre


Tot voor kort vond de Grace Worship Centre haar onderkomen in Hengelo. In februari werd de overstap gemaakt naar ons aller Delden. In de Reggezaal houdt de geloofs-gemeenschap op zondagochtenden vanaf 10:15 haar erediensten, voor de kinderen zijn er tegelijkertijd de 'Schools of worship'. Op 3 maart leidt de vermaarde Ashish Mubarak een gratis toegankelijke aanbiddings- en genezingsdienst.
Met het huisvesten van de Grace Worship Centre koestert het Stadscentrum haar wortels als 'parochiehuis'. Het mag zo zijn dat de functie van het gebouw momenteel seculier is en dat ook de nieuwe naam benadrukt dat het gebouw er voor de gehele gemeenschap is, er zijn geen schepen verbrand. Zo is de band met de Heilige Geest Parochie nog steeds erg goed en mag dus ook deze nieuwe gebruiker zich thuis weten in het bezielde gebouw. 
 


Delden's got talent!


Delden stroomt over van het talent. Dat zal geen verrassing zijn. Maar in februari lieten de talentjes zich wel erg gelden.
In de Reggezaal won de Deldense Sanne Bekhuis het voorleeskampioenschap van de bibliotheek Hof van Twente, de leerlinge van de Erve Hooyerinck is daarmee één van de twee kandidaten die onze gemeente tijdens de regiorondes gaat vertegenwoordigen.
Een paar dagen later floreerden 12 zangeressen in spé tijdens een workshop en show van Vocalgroup La CliQue. De beelden daarvan mag u niet missen.


Meer dan een Belgenmop


Op 20 februari is het aan Bas Birker om een vervolg te geven aan het cabaretprogramma. De Nederlandse Belg geniet grote faam bij onze Zuiderburen: hij staat in zalen als het Sportpaleis en werd voor deze nieuwste show (Je Moeder) overladen met sterren in de verschillende gazetten. Na het zien van deze scene kunt u zelf een oordeel vormen over zijn vorige show.
Nu Birker zijn Belgische paspoort heeft, is hij ook bij ons een vreemdeling. Dat helpt hem in zijn show, die bol staat van de hilarische cultuurclashes en waarin hij het publiek zonder twijfel bij de lurven zal grijpen. Bijna letterlijk. Birker moet 500 kilometer rijden naar Delden, zo meldt het Hengelo's weekblad. Beloon hem daarvoor en koop voor slechts €15,- hier uw kaarten.


De Bijl in het Stadscentrum


Janneke de Bijl staat op 20 maart op de planken van de Reggezaal en brengt daar haar show 'Zonder zin kan het ook'. Als winnaar van de jury- en de publieksprijs van Cameretten 2017 bewees de filosofe dat ze op een podium prima uit de voeten kan, zo blijkt al wel uit dit filmpje.
Aan de tafel van De Wereld Draait Door openbaarde De Bijl destijds haar inspiratie en drijfveren. Het zijn flinke voetsporen waarin ze wil treden, maar de reacties in de zalen en in de pers geven voorlopig geen reden om te twijfelen aan de haalbaarheid van de opzet. Hier kunt u alvast een puike beoordelings-plek zeker stellen.
 


Muziekavond Update 7


Oorspronkelijk stond er op 10 maart een dansmiddag met Update 7 gepland. Die komt helaas te vervallen. In plaats daarvan verzorgt dezelfde zevenmansformatie een muziekavond op de 23e maart. Vanaf 20:00 uur ligt de nadruk op echt goede muziek uit de jaren '60, '70 en '80.
Uiteraard kan er gedanst worden op de tonen van bands als The Eagles, Bee Gees, Cats, Hollies en de Buffoons, daarvoor richten we uiteraard een flinke dansvloer in. Door de meerstemmige zang en het virtuoze instrumentspel kan ook prima volstaan worden met luisteren. Een hapje en drankje zijn beschikbaar en helpen vast om er een onvergetelijke avond van te maken. Kaarten zijn online en (mits niet uitverkocht) aan de zaal beschikbaar.
 


't Nut stoomt door


Het Nutsseizoen is al weer ver over de helft. Volle zalen behoren inmiddels tot de normaalste zaak van de wereld en steeds maar weer verlaat het publiek in opperste staat van verrijking en/of vervoering het Stadscentrum. Op dergelijke successen van onze gebruikers, zijn ook wij best trots. 
Een volgende ster aan het Nutsfirmament is wederom niet de minste: Adriaan van Dis is op 19 maart te gast in Delden en doet daar vanaf 19:30 uur zijn verhaal. Naast zijn romans zullen ook de wereldse zaken ongetwijfeld besproken worden door wereldburger Van Dis. Voor niet-leden geldt een toegangsprijs van €15,00, vooraan-melding is verplicht en kan hier.
 

Verkiezingen

Vergeet u op 20 maart niet te komen stemmen voor de provinciale en water-schapsverkieizingen? Uw democratische plicht kunt u als vertrouwd weer in onze Dinkelzaal komen verrichten. Nagenieten van uw inzet voor de democratie kan in de Vechtzaal. Daar zet onze Douwe voor een schappelijk bedrag graag een lekkere warme drank voor u.

Cabaretkansen


Na een mooi cabaretjaar met veel bemoedigende momenten heeft de SBR besloten om ook in het volgende theaterseizoen te voorzien in stof tot lachen. Al tijden wordt stad en land afgereisd om artiesten aan het werk te zien. Het destillaat van die bezoekjes is een evenwichtige line-up, waarop we best trots zijn. Later meer... onder andere de onthulling van wie zich hier in wit licht hult.
Van die programmering profiteert al lang niet meer alleen Delden, maar ook de rest van de Hof van Twente (en ver daarbuiten). Hierbij helpt het dat de onderlinge samenwerking tussen de hofpodia inmiddels leidt tot een heldere profilering. De prachtig gerestylede Reggehof groeit steeds meer uit tot theater van formaat met dito producties. Het Markelose Beaufort is van alle markten thuis, maar in Diepenheim maakt Herberg de Pol al jaren het verschil met een vernieuwend en onderscheidend programma. Een uitspraak als 'We programmeren geen cabaretiers, die kun je in Delden zien,' past binnen de gezamenlijke visie en doet ons deugd.
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2019 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp