Nieuwsbrief december 2017
View this email in your browser

Beste lezer,

Met de komst van de goedheiligman in Delden, staat u nog veel gezelligheid te wachten de komende tijd. Stadscentrum het Parochiehuis blikt kort terug op de afgelopen periode en houdt u op de hoogte van wat  nog komen gaat. Ons hart klopt vol verwachting, maar een ding is zeker: deze decembermaand biedt volop gezelligheid.

Veel leesplezier!

Najaarscabaret


Na het eclatante succes van Stefano Keizers is het de beurt aan de dames die ogenschijnlijk als zijn tegenpolen gelden: Maartje & Kine. Het robuust ontregelende cabaret dat Keizers 10 november op de planken bracht, steekt immers bruusk af tegen de liefelijke verschijning van de toneelvriendinnen. Onder dit brave plaveisel schuilt echter een moeras van vileine humor, waarin het voor de toehoorder heerlijk dwalen is. Net als je denkt vaste grond onder de voeten te hebben bij een liederlijke ode, blijkt ook dit drijfzand wanneer de bezongene vakkundig tegen de grond wordt gezongen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van de Reggehof, en kosten €15,- per stuk (inclusief koffie/thee). Eventuele kaartresten worden aan de zaal verkocht.

Back to the 70's


In de sfeervolle Reggezaal van Stadscentrum het Parochiehuis is op zondagmiddag 26 november na 50 jaar weer een dansfestijn gehouden. Het was een groot succes voor de ruim 130 liefhebbers die hebben genoten van muziek en zang van de band Update 7. Zij vertolkten op voortreffelijke wijze de muziek van Elvis, the Buffoons, Cats, Bee Gees en vele anderen. Ook de echte dansliefhebbers kwamen aan hun trekken op de ruime dansvloer. Na afloop was iedereen het er over eens: deze muziekmiddag was voor herhaling vatbaar.

Lekker bakje koffie


Terwijl u wacht op een oogonderzoek, in de pauze van een cursus of voor een gezellige nazit van uw yogasessie, de koffieautomaat in de Vechtzaal staat tot uw beschikking. Als de bar niet geopend is, is er het dus prima mogelijk u zelf te belonen met een lekker bakje. Voor €1,50 u kiezen uit een breed assortiment Douwe Egberts-dranken. Inmiddels zijn veel van onze gebruikers al vaste gast in de Vechtzaal, die daarnaast ook gewoon te huren is als multifunctionele ruimte.  


Met Julius naar Winterland


Deze kerstvakantie kan iedereen bij ons in het Stadscentrum weer genieten van een film. Dit keer wordt de kerstfilm Julius in Winterland gedraaid. De film gaat over een jongen genaamd Julius die elk jaar weer uitkijkt naar kerst. Zijn geloof in de kerstman wordt door zijn huisgenoten aan het wankelen gebracht. Eenmaal op zoek naar antwoorden komt Julius terecht in Winterland, waar hem een nog groter avontuur te wachten staat. De film zal op 27 december worden vertoont om 15:00. Kaarten worden aan de zaal verkocht voor €3,00 per stuk.
 


Museum voor jonge kunstenaars 


De kinderen van het Creatief Centrum, ook wel bekend als de jonge kunstenaars, zullen donderdag 7 november hun kunst exposeren. Dit gebeurt door voor in het pand een museum na te bootsen. De kunst is door de kinderen zelf gemaakt tijdens de cursus tekenen en schilderen die gegeven wordt door Dajenne Wijngaarde. Van 17:00 tot 18:00 zijn de werken gratis te zien in Deldens Stadscentrum. De jonge kunstenaars zullen hun kennis van kunst graag op u overbrengen. Laat u verrassen door deze jonge generatie.


Erg heel spectaculair


Stefano Keizers, de winnaar van de Slimste Mens en van het Amsterdams Kleinkunstfestival bracht op 10 november een bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis. De try-out van zijn show Erg Heel was voor het publiek iets compleet nieuws.
Keizers die zich erg uniek uitte, deed dat door in de volledige pauze te gaan zingen, maar ook door de vergelijking te leggen tussen Delden en ellende. Onophoudelijk speelde de cabaretier zijn publiek, zo bouwde hij een vragenrondje in en nodigde hij met regelmaat mensen uit om op en achter het podium te komen. Het improvisatietoneel waarin twee jonge lokale helden een hoofdrol speelden, ontaarde in een verrassend einde  van de show. De avond werd afgesloten met een drankje in bar de Oale Stek, waar de 75 toeschouwers het unieke fenomeen 'Keizers' nog eens grondig bespraken en volop speculeerden over zijn opvolgers.

Filmsucces


Iedere schoolvakantie draait er in Stadscentrum het Parochiehuis weer een hilarische film. Deze herfst-vakantie was dat niet anders. Dit keer de muzikale film SING. De film staat in het teken van een talentenjacht voor dieren, iets wat natuurlijk snel uit de hand loopt. Opvallend is inmiddels dat de opa's en oma's zich net zo verheugen op de vakantiefilm als hun kleinkinderen, ook nu vermaakten zij zich prima met de zingende dieren.
 


De grote kaasrace


In de kerstvakantie wordt er naast de film Julius in Winterland ook de film Solan & Ludwig, de grote kaasrace vertoond. De ekster genaamd Solan zet zijn dorp weer op stelten als hij iets hoort over een traditionele kaasrace met het naburige dorp. Hij zet alles op alles om zichzelf te bewijzen als een echte kaasracekampioen. Of dit goed gaat zult u op 4 januari vanaf 15:00 zien. Kaarten worden aan de zaal verkocht voor €3,00 per stuk. Wilt u naar beide films in de kerstvakantie? Dan kunt u bij de kaartverkoop van Julius in Winterland, een combikaart kopen voor maar €5,00. Deze kaart geeft recht op entree bij beide films, inclusief ranja in de pauze.


Deldens Repair Café bloeit


Het Deldens Repair Café groeit steeds meer. De vele bezoekers die hun kapotte apparaten, kleding maar ook speelgoed inleveren, gaan steeds vaker naar huis met een toch-niet-defect-apparaat. Het volgende repareermoment vindt plaats op zaterdag 9 december van 10:00 uur tot 13:00 uur in Stadscentrum het Parochiehuis. Heeft u dus nog defecte apparaten, speelgoed, kleding of iets anders waar een reparateur naar moet kijken? Kom langs, zo kunt u onder het genot van een kopje koffie uw apparaat laten reparere
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2017 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp