Nieuwsbrief september 2020
View this email in your browser

Beste theaterliefhebber,

De vorige keer dat we u van een nieuwsbrief voorzagen, had het coronavirus zich net aangediend en werden de laatste voorstellingen van het theaterjaar op de lange baan geschoven. Inmiddels is duidelijk dat die baan langer is dan we destijds hoopten en in een enkel geval is er van uitstel afstel gekomen. Deze jongste mailing brengt licht aan het einde van de tunnel: theaterjaar 20/21 ontvouwt zich. Het zal een seizoen zijn met een volle cabaretagenda en wat pareltjes in de categorieën concerten en colleges. Een seizoen in een kleinere setting en met alle noodzakelijke aanpassingen, voorlopig tenminste. Laat het uw pret niet drukken.

Veel leesplezier!
Losse kaarten voor de hieronder opgesomde cabaretvoorstellingen zijn te verkrijgen in de digitale ticketshop op onze website. De prijzen zijn ondanks de coronabeperkingen in alle gevallen vriendelijk gehouden (vaak slechts €15,-) , maar pas echt goedkoop wordt het bij de inmiddels traditionele 8-lachenkaart. Deze geeft recht op toegang bij alle acht voorstellingen. Kunt of wilt u een keer niet? De kaart is niet persoonsgebonden, zodat u ook familieleden, vrienden of collega's eens een avondje lachen kunt gunnen. Laat u maandelijks verrassen voor slechts €105,-

Martijn Koning


''Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit''

‘Alsof we die kerel nog niet vaak genoeg of TV zien,’ zo zou een reactie kunnen luiden. Meer waarschijnlijk – ook gezien de kaartverkoop – is de quote: ‘Wow, dat Martijn Koning Delden aandoet, dat is toch wel gaaf’.
Martijn heeft zichzelf vorig jaar een pauze cadeau gedaan. Voor een stuiterbal als hij iets totaal tegennatuurlijks. Waar anderen even uitpuffen, stroopte Martijn zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Wat gaat die pauze met hem doen? Hoe ziet die Koning van de Toekomst eruit? Dat is op 30 september in Delden te zien. Tipje van de sluier: 80 minuten pure stand-up comedy.
 

Glodi Lugungu

Volkskrant Cabarettalent 2020

In alle talentenlijstjes neemt Glodi Lugungu na zijn winst op het Amsterdams KleinkunstFestival een prominente plek in. Hij brengt de succesformule van Brabantse tongval met getinte huidskleur hoogst-persoonlijk naar een hoger niveau. Glodi is namelijk net als Bas Birker zowel insider als outsider in het Hollandse. Dat leidt tot een aaneenschakeling van hilarische observaties en onvergetelijke verhalen (vol met leugentjes voor ons aller bestwil), zo bewijst hij ook regelmatig in keurkorpsen als dat van Lekker Schieten. Mis dit niet, Glodi Lugungu is een blijvertje, te beginnen op 18 november.
 
Hit me baby one more time

‘Verrassende, onvermoeibare vakvrouw’ – Theaterkrant

Weer zo'n talant dat aan de vooravond van veel moois staat. Waar De Volkskrant Lugungu verkoos, weet Trouw Anne Neuteboom het meest talentvol. De NRC kan in haar verkiezing niet kiezen en plaatst ze beiden in de top 3. Laten we afspreken dat we in op 20 januari bij de naborrel beslissen.
Na het unanieme applaus voor haar vorige show, heeft Anne het ook in deze nieuwe voorstelling weer lekker voor elkaar: op haar 31ste, in een antikraakwoning, in Den Dolder. Middenin de culturele kaalslag, zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering en ook veel te vaak zonder stromend water. Expeditie Robinson is er niets bij. Maar Neutje laat zich niet uit het veld slaan, alles is perspectief, so come on baby, hit me one more time.'

Piepschuim

Terug van nooit geweest

De heren van Piepschuim behoorden vorig jaar tot de coronaslachtoffers. Niet qua gezondheid gelukkig, de symptomen bleven beperkt tot een lege speellijst. Onder meer de voorstelling in Delden werd geannuleerd. En daar hadden ze zich juist zo op verheugd! Wat denkt u: in theaterjaar 20/21 proberen we het gewoon nog eens.
Piepschuim is wat u krijgt als Drs. P. en Ellen ten Damme een levenslustig kind zouden krijgen. Of als je Mini en Maxi kruist met Dolf Jansen. Muzikale gedrochten met een filosofisch verhaal en fysiek theater. Heeft u nog geen beeld? Dan doet u op 17 maart
 gewoon komen kijken.

Bas Birker

“Topklasse” Gazet van Antwerpen

Met zijn vorige show maakte Bas Birker grote indruk op Delden. Het was waardeloos getimed, want middenin de vakantie en de opkomst was navenant, maar juist dan komen de échte kunstenaars bovendrijven. Tot die categorie mag Bas Birker gerust gerekend worden, zo luidt een van de best bewaarde geheimen van België. 
Op 21 oktober brengt Bas Birker met zijn best-of show BELG een ode aan Nederlands geregel en Belgisch ​gefoefel.​ Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. Aan ZOAB en dat spul waar ze over de grens de wegen mee bedekken. Een dagboek dat vertelt over 10 jaar proberen te integreren, tegen wil en drank. Kaap hier uw kaarten.
 
Marjolijn van Kooten

Psychiatrisch cabaret

Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maarja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. En Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen!
Op 16 december komt deze oude rot in het vak van het psychiatrische cabaret (dat ze zelf uitvond) naar uw Stadscentrum. Uw eindejaarsdepressie verdwijnt als sneeuw voor de zon.
 

Pieter Jouke


'Ga naar Pieter Jouke!' Ruud de Wild

Het is niet voor niets dat Pieter Jouke voor het tweede jaar op rij op de Deldense planken staat. Zijn Gloeiende plaat was een van de hoogtepunten van het vorige seizoen en het risico om 'Laars Lappen' te missen was dan ook niet te overzien.
Het recept is in deze voorstelling met mogelijke sporen van meningen en muziek niet heel veel anders: Pieter trakteert op ontwrichtende humor, bizarre woordspelingen en intelligente meta-humor. En u lacht. Hard of binnensmonds, soms als een boer met kiespijn, maar lachen zult u.
Op 17 februari.
 

Daan Boom

Vooroordelen terzijde voor dit multitalent

Daan Boom kent u vast wel van dat andere medium, de televisie. Ieder jaar zijn er wel weer voorbeelden te vinden van televisiegrootheden die de grote oversteek wagen en keihard tegen de vierde wand knallen. En jaarlijks is er wel een uitzondering, zoals in 2020 Daan Boom.
In De Eerste verkende Daan de grenzen van het medium, bespeelde hij de piano net zo vaardig als het publiek. Maar nu is het speelkwartier voorbij. Het is tijd om kleur te bekennen. Met kinderlijk plezier neemt Daan Boom het publiek op 21 april met de try-out van De Tweede mee in een swingende zoektocht naar rust en volwassenheid. Is het cabaret, variété of gewoonweg entertainment? Who cares? Het is een absolute must see.
 
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2020 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp