Nieuwsbrief maart 2018
View this email in your browser

Beste lezer,

Aangezien de activiteiten elkaar in razendsnel tempo opvolgen, ziet deze tweede nieuwsbrief van 2018 al weer op de tweede maart het levenslicht. We willen namelijk niet dat u ook maar iets mist van het aanbod in ons Stadscentrum. In retrospectief ligt de nadruk op het steeds grotere aandeel van kinderen en niet-Deldenaren in de bezoekersstromen. Het Stadscentrum groeit langzaam maar zeker uit haar kinderschoenen.

Veel leesplezier!


Dansmiddag op herhaling


Tijdens de eerste muziek- en dansmiddag in de Reggezaal op 26 november 2017 hebben we diverse malen moeten beloven dat dit niet de laatste editie zou zijn. Het was dan ook een gezellige middag die niet voor niets langer duurde dan gepland.
Belofte maakt schuld en dus mogen de liefhebbers van jaren '60/'70/'80-muziek en de dans-fanaten aanstaande zondag weer op bezoek komen. Update 7 brengt dan vanaf 15:00 uur een reprise van een onvergetelijke dag. Kaarten kosten ter plekke €7,50.
 


Boekenweek in beeld


De boekenweek loopt dit jaar van 10 t/m 18 maart en kent als motto Leo Vromans dichtregel 'en toch is alles wat we doen natuur’. Fotoclub de Hof heeft diezelfde natuur als thema meegegeven aan de maandelijkse foto-opdracht voor haar leden. Zodoende hangen de gangen van het Stadscentrum vol met plaatsjes van beesten en landschappen.
Op hun beurt hebben het Stadscentrum en de Hofbibliotheek de foto's aan romans gelinkt. Het resultaat is een overzicht van fotografische én literaire hoogtepunten. Vanaf 10 maart kunt u zich bij de Deldense bibliotheek in de Stadshagen laten inspireren door dit samenspel.
 


Zwart Wit brengt vrolijk Festen


Na het succes van Zwarte Droeven, het stuk dat de Kwekweschudders dit jaar op planken brachten, is het de beurt aan Zwart Wit. Na een jaartje afwezigheid, heeft de toneel-groep zich weten te versterken met veel jong talent.
Met De Verkeerde Koffer brengt Zwart Wit een komisch stuk waarin een familiereünie centraal staat. De plot doet dan misschien denken aan Festen, de verwikkelingen zijn alles behalve grimmig, wat dat betreft is het stuk een echt blijspel.
Op 10 en 17 maart wordt vanaf 20:00 uur maanden repeteren te gelde gemaakt. Dat verdient uw komst. Kaarten koopt u voor €10,- (incl. consumptie) aan de zaal.
 


Tekenen en schilderen


Vanaf donderdag 8 maart vliegen de kloddertjes roze weer door de Vechtzaal bij de cursus Tekenen en schilderen die het Creatief Centrum voor het tweede jaar op rij aanbiedt. Na het succes van de vorige editie (met de feestelijke expositie als hoogtepunt), kon een vervolg niet uitblijven. Nieuwe talenten worden van harte uitgeno-digd om zich tussen 16:00 en 17:30 aan te sluiten bij de oude groep. Proefdraaien kan prima, zo leest u ook hier.
 


't Iemenschoer in beweging


Het cursusjaar 2017/18 is nog niet afgelopen, maar Stichting ’t Iemenschoer kijkt nu al tevreden terug. De verhuizing van de IJsselzaal naar de Berkelzaal bleek een goede greep te zijn en de verschillende cursussen deden het goed.
Natuurlijk kijkt ’t Iemenschoer ook al vooruit naar het nieuwe cursusjaar 2018/19. Naast het bekende cursusaanbod zal ook Duits voor beginners worden aangeboden, evenals Schilderen, dat terug is van weggeweest. En er staan verschillende nieuwe IT-cursussen op het programma. U vindt dat vernieuwde cursusprogramma 2018/19 vanaf 1 juli hier.
 


Samen voor kindercinema 


Vorig jaar was de komst van de Minions naar het Stadscentrum al een doorslaand succes. Toch werd dit succes op de laatste februari-dag van dit jaar makkelijk overtroffen. Een goed gevulde Reggezaal lachte zich een kriek om de gele wezentjes en verheugt zich alvast op het vierde deel van de Verschrikkelijke-Ikke-reeks.
Inmiddels hebben de samenwerkende hofpodia besloten ook op het gebied van de familiefilm samen op te trekken, dit in de overtuiging samen sterker te staan. De eerste vruchten van die samenwerking worden geplukt na het zwemseizoen. 
 


De Deldense cabaretwieg


In de vorige nieuwsbrief blikten we al even terug op het bezoek van Maartje & Kine en de hit die de dames schreven naar aanleiding van de Groningse perikelen. Inmiddels wordt de plaat op de radio grijsgedraaid en staat de teller op Youtube al op 1,2 miljoen views.
De mensen die in november Stefano Keizers zagen, mogen echter even trots zijn dat zij aan de wieg stonden van de voorstelling die inmiddels alom bejubeld wordt: 'Meesterlijk anti-cabaret' volgens Trouw. Van het NRC krijgt Keizers zelfs vijf sterren voor zijn 'op alle fronten overrompelende cabaretdebuut'. Zo ziet u maar: het loont om de try-outs in het Stadscentrum te bezoeken.
Binnenkort leest u meer over de ongekende mogelijkheden die de toekomst in het Stadscentrum hiertoe biedt.
 


900 jaar Blasius


Ruim 300 parochianen en hoogwaardig-heidsbekleders trapten op 3 februari de viering van het 900-jarig bestaan van de Blasius af. Voor een ieder die het miste, is hier de kans om de beelden terug te kijken en het jubileumboek te bestellen.
Nadat de kinderen hun nevendiensten in de Slinge- en Dinkelzaal beleefden en alle anderen een waardige dienst in de Nieuwe Blasius bijwoonden, werd gezamenlijk in de Reggezaal teruggeblikt op de rijke Deldense kerkhistorie. Onder het toeziend oog van Kardinaal Eijk hield burge-meester Nauta een bevlogen toespraak en vond de eerste jubileumdag een welverdiend slot. Wij wensen de Blasiusparochie nog vele jaren!


Rusland in Brokken


Op 13 maart spreekt Jan Brokken vanaf 20:00 uur over zíjn Rusland, zoals dat doemt in De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. Het zijn veelgelezen titels van de auteur die met De Vergelding een ware revival beleefde. Waar dat boek vooral toch teruggreep op het provinciale rijk beplotte werk waarmee hij doorbrak, zijn de Russische romans (en bijvoorbeeld ook Baltische Zielen) een minder exotische renaissance van Brokkens eerdere reisverhalen.
Kaarten voor deze avond zijn te koop bij de Hofbibliotheek. Leden van de bieb of (van co-organisator) 't Nut betalen €8,- entree, anderen €13,-.
 


           Vrijwilligers gezocht


Vooral bij de landelijke verkiezingen is 'veiligheid' een traditioneel heet hangijzer. Al snel gaat het dan om blauw op straat en AIVD-kwesties, zaken waarop de burger maar nauwelijks vat heeft.
Omdat ook een veiliger wereld bij uzelf begint, kunt u in uw eigen omgeving bijdragen aan de veiligheid van jong en oud. Voeg daartoe de daad bij uw stem en overweeg eens om vrijwilliger te worden bij de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland.
VVN - Hof van Twente informeert u graag wat een vrijwilligersfunctie binnen de organisatie behelst en wat het belang van uw bijdrage is. Op vrijdag 9 maart vindt daartoe vanaf 19:30 een (vrijblijvende) informatiebijeenkomst plaats in de Dinkelzaal.
 


De taiji family


De grootste hit op de donderdagochtend is een vorm van meditatie in beweging, namelijk taiji dao. Nadat een uur lang zacht en aandachtig is bewogen, is bij de deelnemers het lichaam en de geest weer in balans en volgt de koffietafel.
Het tekent de sfeer die docent Paul Grefte weet te bewerkstelligen, en de volle groep mag dan ook niet verbazen. Voor eventuele nieuwe leden wordt tussen 10:30 en 11:30 - bij voldoende belangstelling - graag een tweede groep opgestart. Meer informatie vindt u hier, maar is ook telefonisch te verkrijgen via 0641027915.
 


Duurzaam Stokkum


De Duurzaamheidsprijs van de gemeente Hof van Twente had geen waardiger winnaars kunnen hebben. Nadat diverse groene ideeën in de spotlights waren gezet en enkele sleutelfiguren waren gehuldigd, was het aftellen naar eerste prijs.
Met Eva Fontijn (11 jaar!) en oud-Deldenaren José en Emiel Arkink was het podium flink betwickeld, maar de winst ging naar de Openbare basisschool Stokkum. Een flinke delegatie was afgereisd naar Delden en dat was na het oordeel van de jury goed te horen. Een beeldverslag vindt u hier
 


Kinderkunsten


Steeds vaker mag ons Stadscentrum fungeren als podium voor allerhande jong talent. Over de groene briljantjes las u zojuist al, maar ook op muzikaal en vocaal gebied ontluikt er het nodige op het podium van de Reggezaal.
Voor het tweede opeenvolgende jaar mocht het Deldense toneel het Rookieconcert van de muziekschool Hof van Twente herbergen. Tientallen jonge musici tonen op deze middag voor het eerst hun kunsten aan familie en vrienden en zorgen voor een onnavolgbare sfeer.
Deze sfeer wordt tijdens de traditionele voorleeswedstrijd van de Hofbibliotheek geëvenaard. De speelse competitie staat onder de bezielende leiding van Willy Doosje en wordt gehouden in de dienstdoende toneelcoulissen. Acht schoolkampioenen gingen dit jaar de strijd aan en Lotte won!
 


Wowi!


Op dinsdag 20 februari haalden Salut en Bé-events een meterslange blikvanger naar de Langestraat. Het betrof de Wowibus: een gevaarte vol met de meest moderne snufjes op het gebied van elektronica en robotica.
Na de introductie in de Vechtzaal was het aan de ruim 80 achtstegroepers van de Deldense basisscholen om zich hieraan te vergapen, zo leest u ook hier. De bus bleek een schot in de roos en rijdt opnieuw voor op 29 maart, ditmaal voor brugklassers van SG Twickel. 
 


Museaal heldendom


No Hero heeft zich in ledige staat al aan geïnteresseerden geopenbaard. De vulling van het nieuwe Deldense museum is pas vanaf 15 april te aanschouwen, maar op 13 februari bood Geert Steinmeijer, de man achter No Hero, op ons grote doek alvast een inkijkje in zijn kunstcollectie.
Steinmeijer sprak met drift over de artistieke keuzes die hij in de loop van zijn leven maakte en die ervoor zorgden dat de collectie een afspiegeling van zijn idealen en wereldbeeld werd. Een overvolle zaal maakte kennis met een aanwinst voor Delden en haar wijde omgeving. 
 

Dru-Yoga voor tieners


In januari en februari verzorgde Melanie Higginbotham al een korte yogacyclus voor tieners. Nu het enthousiasme en de behoefte zo groot blijkt, zet ze deze groep vanaf 9 maart voort. Instroom en proefdraaien is nog prima mogelijk voor iedereen tussen de 10 en de 12 jaar.
Bij Dru-Yoga leer je bewegings-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen die je ook thuis of op school kan gebruiken. Wil jij ook op vriijdag lekker de week achter je laten en je batterij weer opladen voor het weekend? Meer informatie vind je hier.

Nieuwe noabers


Verheugd zijn wij over de komst van onze nieuwe huurder. Als echte noabers hebben we samen wat moois gemaakt van het onderkomen.
We noemen Marco 'de buurman', maar officieel is het natuurlijk 'mijnheer de reiscreator'. Voor Deldenaren en mensen van heinde en verre regelt hij samen met zijn vrouw Yfette de mooiste vakanties en huwelijksreizen.
 
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2018 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp