Nieuwsbrief juli 2019
View this email in your browser

Beste lezer,

Op de drempel van de vakantie voorzien we u nog maar eens van een welgevulde nieuwsbrief. De tijden dat op 1 mei de deur van het Stadscentrum op slot gaat, liggen immers ver achter ons. Deze nieuwsbrief verslaat de hoogtepunten van de afgelopen maanden, maar biedt eerst een horizon voor wat komen gaat. 

Veel leesplezier!

Voorspel van de hoogste plank


Op vrijdag 6 september wordt het cabaretseizoen afgetrapt door de vier aanstormende cabarettalenten van de Cabaretpoel. En dat voor de prijs van één: waar voor uw geld! Tevens stelt een groot deel van de dienstdoende seizoenscabartiers zich aan u voor. Tijdens deze lange avond is de 8-lachenkaart nog niet geldig, sterker nog: dit is het laatste moment waarop deze abonnementen nog aan te schaffen zijn. Laat uw eventuele bezoek aan de Schuttersfeesten dus vooraf gaan door de Cabaretpoel, dan heeft u wat te bespreken in de tent...
 

 

Vanaf 15 mei prijken overal de namen van grootheden als Pieter Jouke, Nathalie Baartman en Javier Guzman en ontketende zich een run op de theaterkassa. Vooral 8-lachenkaarten zijn sinds afgelopen seizoen sterk in populariteit gegroeid, inmiddels is al meer dan de helft van de beschikbare seizoenskaarten verkocht. Dat betekent dat bij alle voorstellingen de zaal al mooi gevuld is.
Vooral voor de genoemde grote namen gaan ook de losse kaarten hard. En dat geldt zeker ook voor het collectief Goeie Tukkers zijn geen motherf*ckers, waarin Ernest Beuving (de revelatie van vorig jaar) schittert aan de zijde van medetukkers André Manuel en Thijs Kemperink. Veelbelovend, hoewel vorig jaar wel gebleken is, dat de meest memorabele voorstellingen worden neergezet door de mensen van wie u misschien nooit eerder hoorde. Juist doordat er dit jaar geen try-outs geboekt staan en de prijs onveranderd laag blijft, zijn miskopen uitgesloten. Boek snel uw kaarten!

Korenavond


U wilt een concert geven, of zoekt een podium voor uw favoriete band. Dat is vaak prima met ons te regelen. Al helemaal als daarmee het goede doet gediend wordt. Dat gebeurde bij het benefietconcert door Del Core (Delden) en Kaleidscope (Enschede) op 17 mei. De koorleden verzorgden een avond waarop het schakelen was tussen een heel palet aan emoties en zamelden een mooi bedrag in voor KWF kankerbestrijding. Leg uw oor hier nog eens te luister.
 


DiaconAction


Over tradities gesproken, tot die categorie behoort zeker ook DiaconAction van de Heilige Geest Parochie. Op vrijdagochtend 24 mei was de Reggezaal de uitvalsbasis voor de oudstegroepers van de Deldense basisscholen. Zij verrichtten op die ochtend in en om Delden vrijwilligerswerk, barmhartig-heid die na afloop beloond werd met een heerlijk patatje. Alleen vanwege de sfeer is het voor het team van het Stadscentrum een klus waarnaar het jaarlijks uitkijkt.
 


Magenta on stage


Een traditie die een aantal jaren geleden door de toenmalige Toonladder werd ontketend, kreeg aan het begin van deze maand een vervolg. En hoe! De twee groepen 8 van IKC Magenta brachten het gros van hun laatste schoolweken door in het Stadscentrum om te repeteren voor hun eindmusical en ontketenden op 2 en 3 juli een dampende climax. Twee uitverkochte zalen vol ouders, opa's, oma's, vriendjes, vriendinnetjes, buren en andere genodigden genoten van de podiumkunsten van de achtstegroepers, zoals van dit slotlied. Dat mag volgend jaar best nog eens, zo begrijpt u.
 

Seizoen smaakt naar meer

Sinds 1 juli kunt u zich verdiepen in het nieuwe cursusaanbod van de ’t Iemenschoer op de website van de educatiestichting. In seizoen 2019/20 worden uiteraard de succesnummers herhaald en vervolgd, maar is ook plek voor opvallende nieuwkomers. Zo staan er een cursus Kunstgeschiedenis (incl. een bezoek aan No Hero) en een serie lezingen over de Geschiedenis van de Natuurwetenschappen op rol. Bij de IT-cursussen valt Veiligheid op het Internet op, een thema dat zeer actueel is.
 


Smakelijk II


In de vorige nieuwsbrief prijkte al de Pesachmaaltijd voor de communicanten, op 14 juni bewees studentenvereniging VGST dat het nog luxer kan. Onder de bezielende leiding van Partycentrum de Weijenborg werd in de grote zaal de Dies Natalis gevierd. De studenten hadden zich uiteraard in hun chiqueste galakledij gestoken en maakten er een glorieuze avond van.
 
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2019 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp