Nieuwsbrief december 2016
View this email in your browser
Beste lezer,

Zo begin december wordt u overstelpt met cadeaus. Er gaat echter niets boven een goed gevulde nieuwsbrief, zo is de gedachte die hieronder centraal staat. In deze editie is volop aandacht voor de presentjes die aan weerszijden van de drempel naar 2017 voor het grijpen liggen in het Stadscentrum. Het betreft weer een grote diversiteit aan activiteiten op allerlei vlakken. Voor ieder wat wils. 

Veel leesplezier!

Dubbele pret


Een vakantie zonder kinderfilm is al niet meer denkbaar. Om niemand teleur te hoeven stellen, draaien er in de kerstvakantie maarliefst twee films. Beide starten om 15:00 uur, de entree bedraagt €2,50, in de pauze serveren we een glas ranja en een passende traktatie.
Op 28 december betovert het Ierse sprookje Lied van de zee iedereen tussen de 6 en 106 jaar. Op 5 januari volgt de allernieuwste versie van de traditionele nieuwjaarsfilm De Grote Vriendelijke Reus. Een film die al even luid bejubeld wordt als Roald Dahls boek. 
 

Kers op de zaal


Wat is een theater zonder rode gordijnen? Geen theater. En dus werd er in november een dringende wens ingewilligd en heeft de firma Blekken-horst de Reggezaal verrijkt met een prachtig rood duo. Inmiddels zijn we een flink aantal voorstellingen verder en heeft het doek haar meerwaarde al ruimschoots bewezen.
 

Parochie blijft thuiskomen


Wie dacht dat met de naamsuitbreiding van de accommodatie de verhouding met de tegenovergelegen Blasiuskerk bekoeld is, zal zich de afgelopen weken hebben verbaasd. Met de voorbereidingen op het Vormsel, het jaarlijkse DiaconAction en Cinema Geestig blijven parochianen van alle leeftijden zich thuis voelen in wat ook hun Stadscentrum is. Lees hier meer over de jeugdactiviteiten van Parochie.
 

't Iemenschoer digitaliseert


Ook in het nieuwe jaar helpt Stichting 't Iemenschoer u graag op weg met het nieuwste besturingsprogramma van Windows. Vanaf 24 januari kunt u zich in een zesdelige cursus geheel meester maken van Windows 10. Ook de cursus 'Website maken' start in januari, wanneer u deze kunst ambieert dan moet u helaas nog een ronde wachten, want wegens de grote populariteit is deze groep al helemaal vol.
 

Repair café verlicht


Nadat de novembereditie weer alle bezoek-records brak, heeft het vrijwilligersgilde van het Repair Café besloten om zich nog eens extra in te spannen. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland wordt op vrijdag 16 december bij de jongerensoos (achter het Stadscentrum) een lichtactie georganiseerd. Jong en oud kan tussen 16:00 en 18:00 uur langskomen om de fiets winterveilig te krijgen.
Op de zaterdagen 10 december en 14 januari zijn de oud- en nieuwjaarsedities van het reguliere Repair Café, tussen 10:00 en 13:00 uur bent u welkom in de Dinkelzaal.

 

Wat is er fijner dan in deze donkere dagen weg te kruipen met een goed boek? Op woensdagavond 7 december kunt u vanaf 19:45 bij ons inspiratie opdoen. Isis Zengerink vertelt dan meer over haar boek 'In de Ploai', waarin ze haar jeugd schetst op de Bentelose boerderij waarnaar de titel verwijst. Het boek is een ode aan haar moeder, wiens bewonderenswaardige levensverhaal centraal staat. De toegang is gratis, na afloop is er een signeermogelijkheid.
 


Twee vrouwen


't Nut is op de vrouwentoer. Ontdekkings-reizigster en schrijfster Arita Bayens nam op 18 oktober het voortouw en in november was ook het kwartet Flor de amor grotendeels vrouwelijk. In december en januari zet het Deldense nutsdepartement haar feminiene lijn voort en verwelkomen we in de Reggezaal respectievelijk Mascha van Damme en Ekaterina Levental. Laatstegenoemde openbaart haar muzikale gaven slechts voor Nutsleden, maar de lezing van Ten Damme over Twentse buitenplaatsen is op 14 december voor een ieder bij te wonen. Na aanmelding en betaling van €7,50 welteverstaan. 
 

Op 6, 7 en 8 januari vindt u aan de Langestraat 79 een medisch centrum, dan wordt het grootste deel van onze begane grond bewoond door de mensen van Home Health Products. Zij laten u graag kennismaken met de mogelijkheden die andullatie biedt om tot pijnverlichting, betere prestaties en wellness te komen. In het eerste weekend van 2017 kan daarmee de kiem gelegd worden voor een gezond jaar. Nadere informatie volgt op onze website
 


'De Kwek' belooft wat


Nu Toneelvereniging Zwart Wit een sabbatical heeft genomen hebben de Kwekweschudders het alleenrecht op het amateurtoneel in het Stadscentrum. Met hun nieuwe stuk Beloofd is beloofd denken de acteurs opnieuw te kunnen rekenen op een gulle lach van weer goed gevulde zalen. De plattelandsklucht biedt naast een behoorlijke portie humor een rijk scala aan romantische ontwikkelingen. Genoeg reden om op 21, 22, 28 of 29 januari om 20:00 u aan te schuiven in de Reggezaal. De entreeprijs is €10,- incl.een pauzedrankje.
 


Coffee corner


Een intensieve yogales, flinke (hersen)-gymnastiek, iedere andere activiteit in het pand of gewoon omdat u in de buurt bent. Redenen te over om onze nieuwe koffiehoek eens te testen. Voor €1,50 zet u met een druk op de knop uw eigen koffie (crème / verkeerd), espresso, cappuccino, latte macchiato of thee. Met deze voorziening hopen we ook op de momenten dat Bar de oale stek gesloten is, uw verblijf in het Stadscentrum zo aangenaam mogelijk te maken.   
Share
Tweet
Forward


Copyright © 2016 SBR Delden, alle rechten voorbehouden.


Voor meer informatie: info@sbrdelden.nl 


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBR Delden · Postbus 55 · Delden, Ov 7490 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp