Copy
Techtank nyhetsbrev 2015-11-06
View this email in your browser
Techtank News samlar nyheter som på ett eller annat sätt rör Techtank, våra medlemsföretag och samarbetspartners. Alla som är nyfikna på oss är varmt välkomna att prenumerera på vårt nyhetsbrev - du anmäler dig på startsidan på www.techtank.se. Sprid gärna vidare!

Programmet för Techtank Conference klart - välkommen med din anmälan senast 18/11!

Techtank Conference 26-27 november 2015

Nu ligger det fullständiga programmet för Techtank Conference den 26-27 november ute på konferenswebben. Dagarna bjuder på många intressanta föreläsningar på temat lättare och starkare material samt Industri 4.0. Välkommen med din anmälan senast den 18 november! Programmet hittar du här >>

BRODD Automation Techtanks nyaste medlem

– Genom att vara medlem i Techtank får vi på ett naturligt sätt tillgång till bredare och kompletterande kompetens genom samarbete med andra Techtank-företag i olika projekt, säger Brodde Bengtsson, VD för BRODD Automation som nyligen blev medlem i Techtank.

BRODD Automation AB är ett automationsbolag för styckvis plåtseparering av icke-magnetiska och magnetiska plana ämnen, som t.ex. aluminiumplåt, rostfritt, plastskivor, hårdpressad papp.
BRODD Automation
Företaget har under den senaste tiden haft en ökad global försäljning av deras Separator modell 70718 och kan konstatera att den engelska bilmarknaden inom överskådlig tid är den mest intressanta.
– Vi önskar därför förstärka vårt nätverk och utöka våra försäljningsvolymer i Storbritannien, och här är Techtanks Automotive-satsning mot denna marknad mycket intressant.

Här finns mer information om Techtanks medlemsföretag >>

 
BRODD Automation

Projektledare för teknik & innovation på plats

Sebastian Lodge
Sebastian Lodge är sedan oktober anställd som projektledare för Techtanks verksamhetsområde teknikutveckling & innovation. Sebastian har sin utbildning från KTHs maskinsektion med inriktning mot industriell ekonomi och har tidigare erfarenheter inom automotive-industrin från familjeföretaget Be-Ge Industri i Oskarshamn, och nu senast från familjeföretaget AMON AB där han projekterat, planerat och upprättat en mekanisk verkstad.
– Jag ser fram emot att få lära känna företagen i regionen och att få vara delaktig i näringslivets utveckling, genom att bland annat vara ett stöd i olika projekt och aktiviteter inom teknikutveckling och innovation.
Har du frågor eller vill bolla idéer kring detta område? Välkommen att kontakta Sebastian på: sebastian.lodge@techtank.se eller 076-861 27 45.

Eftertraktad SWE-utbildning på gång framöver

Inom ramen för Techtank Competence och i samarbete med Volvo erbjuder vi framöver ett antal utbildningstillfällen i Volvos SWE-anläggning. SWE betyder Simulated Work Environment och är Volvos egen pedagogiska 1-dagsutbildning i Lean. Kort beskrivet får man via en ”lådbils-fabrik” lära sig om vad Lean är, hur förbättringar kan göras, vilken effekt dessa förbättringar faktiskt har och skapar på så sätt en mycket god insikt i värdet av att öka kompetenserna i Lean. Första utbildningstillfället är den 7 december. Fler tillfällen kommer, så håll utkik på vår webb och i nyhetsbrev för mer information, eller meddela ditt intresse till ingela.hakansson@techtank.se för kommande tillfällen.
SWE-utbildning Volvo

Landshövdingen besökte Techtank

Den 19 oktober besökte Blekinges landshövding Berit Andnor Bylund Olofström för att lära sig mer om Techtank och besöka några av våra medlemsföretag. Många intressanta frågor avhandlades ute på företagen, bl a logistik på Volvo, lättviktsmaterial till flyktinghus på Safeman och exportsatsningar mot bilindustrin i Storbritannien på EBP. Landshövdingen kunde vid dagens slut konstatera att det händer mycket intressant och spännande på företagen!
Landshövdingen besöker Techtank

Techtank välkomnar Teknikföretagen som ny partner

Teknikföretagen
Teknikföretagen är en av Sveriges största arbetsgivarorganisationer med 3 800 medlemsföretag som står för en tredjedel av Sveriges export. Teknikföretagens uppgift är att stärka medlemmarnas konkurrenskraft, oavsett om de är mindre lokala eller större globala företag, något som passar väl in i Techtanks arbete.

Besök Techtank i monter D02:29!

Elmia Subcontractor
Tisdagen den 10 november drar Elmia Subcontractor igång. Flera av Techtanks medlemsföretag finns på plats – välkommen att besöka oss!
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Techtank drivs ifrån Olofströms Näringsliv med stöd av:
Copyright © 2015 Techtank, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Email Marketing Powered by Mailchimp