Copy
Techtank nyhetsbrev 2021-02-16
View this email in your browser
Välkommen till ett nytt nummer av Techtank News! Ta del av nyheter från Techtank, våra medlemsföretag och samarbetspartners, kommande arrangemang och utbildningar med mera. Alla som är nyfikna är varmt välkomna att prenumerera på Techtanks nyhetsbrev - du anmäler dig här.

NYHETER

VÄLKOMMEN TILL TECHTANK DAY 2021!

Techtank Day
Techtank Day 2021

Den 19 mars är det dags för Techtank Day som i år genomförs online.
Medlemsföretag, samarbetspartners, finansiärer samt övriga som är intresserade av Techtanks verksamhet är varmt välkomna till en förmiddag med information, inspiration och samtal om hur vi tillsammans stärker industrins konkurrenskraft i regionen genom olika insatser, projekt och inte minst samarbeten på olika nivåer.
Dessutom bjuder förmiddagen på en energifylld och motiverande föreläsning på temat Mer arbetsglädje! med Antoni Lacinai, som också är dagens moderator.
Till mer information och anmälan >>

NU FORTSÄTTER TECHTANKS UPPSKATTADE LUNCHBOOSTER 17 FEBRUARI & 3 MARS

Lunchbooster
Först ut är Katarina Gospic den 17 februari på temat "Digital Tsunami! Var i hjärnan du hittar mod-knappen, vilka knappar du ska undvika! NeuroLedarskap – så spännande!".
Den 3 mars är det sedan dags för Stefan Söderfjäll på temat "Ja tack, jag vill ha fler bra dagar på jobbet!".

Samtalen leds av Carina Augustsson. Missa inte dessa tillfällen att fylla på med ny kunskap och inte minst ny energi – koppla upp dig, lyssna och ställ frågor!
Till mer information och anmälan >>
 

VISIT US PÅ ALFA LAVAL DEN 12 MARS

Visit us på Alfa Laval

Visit us med fokus på affärsskapande!
Ungefär en gång i månaden bjuder ett av Techtanks medlemsföretag in till ett besök för att presentera sig, vad de kan erbjuda men också vilka behov de har. Näst på tur att stå värd är Alfa Laval i Ronneby den 12 mars, där platschef Sylvia Johansson bjuder in till ett digitalt besök - missa inte detta!
Till mer information och anmälan >>

WORKSHOP 25 MARS: FLER AFFÄRER OCH STÄRKT VARUMÄRKE

Att nå ut med marknadsföring är lätt men att nå rätt person i rätt ögonblick är det svåra. Vi lever i en digital realtidsvärld, det går inte att synas vid fel tillfälle då kostnaden blir oproportionerligt stor.
Digital marknadsföring handlar nästan uteslutande om att känna sin målgrupp, inget genom magkänsla och intuition utan genom data, statistik och siffror. Under en digital workshop den 25 mars kl. 9-11 tar vi hjälp av experterna Ulrika Mårtén och Alex Nerö för att lära oss med om bl a:
  • hur vi kan jobba med personlig LinkedInprofil vs Företagets och varför din profil är viktig som ambassadör för företagets varumärke
  • hur vi kan skapa en köparcentrerad LinkedInprofil och hur vi får bästa spridningen på innehåll och förståelse för LinkedIns algoritmer.
  • hur vi kan arbeta aktivt med GoogleAds, Facebook och ev annan plattform.
Till mer information och anmälan >>

STÄRK DITT FÖRETAGS DIGITALA KOMPETENS GENOM COSKILL

Har ditt företag påverkats av coronakrisen och har ett behov av att stärka er digitala kompetens? CoSkill erbjuder skräddarsydda utbildningsinsatser med fokus på digital omställning, kostnadsfritt.
Anmäl dig till en av våra tre informationsträffar 5 mars, 16 april eller 7 maj för att se ifall CoSkill kan vara något för ditt företag!
CoSkill leds av Region Skåne och Region Blekinge och genomförs i samverkan med IUC Syd, Blekinge Business Incubator, Techtank, Media Evolution, NetPort Science Park, Mobile Heights och Blue Science Park. Till CoSkills hemsida >>

LYCKAD SLUTKONFERENS FÖR FRAMTIDSKOMPETENS I BLEKINGE

Den 26 januari genomfördes slutkonferensen för projektet Framtidskompetens i Blekinge som startade i mars 2019 och avslutas i februari 2021.
Under den digitala och livesända konferensen fick ett 70-tal deltagare från över 40 olika företag, organisationer och myndigheter ta del av lärdomar och insikter från projektet som har fokuserat på att stärka företagens förmågor och processer för mer effektiv och breddad kompetensförsörjning genom att bli bättre på att attrahera, utveckla och behålla personal. Konferensen bjöd även på en underhållande, inspirerande och lärorik föreläsning med Linda Hammarstrand.
Läs mer här och se konferensen i efterhand >>

NYHETER FRÅN MEDLEMMAR & PARTNERS

GODA FRAMTIDSUTSIKTER FÖR DE SOM GÅR DEN NYA YRKESUTBILDNINGEN INOM PROCESSTEKNIK SMART INDUSTRI

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021. Utbildningen kommer att heta Processtekniker Smart industri och blir ett viktigt bidrag till kompetensförsörjningen hos flera av regionens företag. Utbildningen är nu öppen för ansökan!
– Utbildningen är en viktig del för den framtida kompetensförsörjningen på Södra Cell Mörrum men kommer också att kunna spela en viktig roll för befintliga medarbetares utveckling, berättar Louise Rosenqvist, kompetensutvecklare på Södra Cell Mörrum, som tillsammans med Stora Enso, AAK, ett tiotal andra industriföretag i regionen samt Techtank m fl varit engagerade i att denna utbildning nu blir verklighet.

– Företagens engagemang är avgörande i att få en sådan här utbildning på plats. Därför är det mycket glädjande att vi till hösten kan erbjuda denna utbildning som efterfrågats bland de regionala industriföretagen. Det är på sikt en bidragande faktor till att stärka företagens lönsamhet och effektivitet, säger Annika Appelros, rektor på vuxenutbildningen i Olofström, som Yrkeshögskolan Syd i Olofström tillhör.
Läs mer om utbildningen och behovet av den >>

STORORDER BÄDDAR FÖR NYREKRYTERINGAR PÅ DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön energi i Afrika. Det handlar om ca 180 ton stål per vecka under ett halvår som ska varmförzinkas. Detta innebär att DOTs båda produktionslinjer kommer att gå i 3-skift för att möta efterfrågan, vilket i sin tur innebär rekrytering av 12 nya medarbetare.

– Det är den största enskilda order vi fått någonsin, så det känns naturligtvis mycket bra, säger en nöjd Bjarne Sändergård, försäljnings- och logistikchef på DOT.
–  Jag ser en stor potential för expansion, inte minst för vår verksamhet i Sölvesborg. Vi har goda förutsättningar att få fler liknande ordrar framöver.
Läs hela artikeln här >>

TJEJER FÅR VARA INGENJÖR FÖR EN DAG PÅ RISE OCH SÖDRA CELL

På IGEday den 26 mars får tusentals tjejer i landet testa på att vara ingenjör för en dag. IGEday står för Introduce a Girl to Engineering Day och är ett initiativ från Womengineer för att öka intresset till teknik bland unga tjejer. I Blekinge ges möjlighet att göra ett digitalt besök på RISE i Olofström och Södra Cell Mörrum.
– Vi vill bidra till ett mer hållbart och jämställt Sverige! Tjejer behövs inom teknikorienterade yrken, där finns goda möjligheter till ett givande arbetsliv där man kan göra skillnad, säger forskaren Eva-Lis Odenberger, en av de som är engagerade i IGEday på RISE, Research Institutes of Sweden, i Olofström.

– Det blir ett bra tillfälle att få träffa flera av våra medarbetare och kunna ställa frågor till dem för att få en bild av hur det är att jobba hos oss, säger Malin Spångberg, HR-partner på Södra Cell Mörrum.
Läs hela artikeln här >>

PDS ENGINEERING LEVERERAR PRODUKTIONSLINA TILL ASTON MARTIN

Ordern värd ca 15 miljoner kronor handlar om en ny produktionslina till Aston Martin som nu står redo att transporteras från Olofström till Lecco i norra Italien.
– Vi har gjort en del mindre jobb åt Aston Martin tidigare. Aston Martin är en av de biltillverkare som ställer högst kvalitetskrav, så det känns väldigt positivt att vi svarar upp mot vad de kräver och fick denna order, berättar Fredrik Arnell, som är ansvarig för affären och även en av tre delägare på PDS Engineering, tillsammans med Peter Runesson och Ewe Westesson.
Läs hela reportaget här >>

UTBILDNINGAR & NÄTVERK

Utbildningar
Utbildningar – kompetensutveckla dig via Techtank!
Techtank erbjuder utbildningar arrangerade efter företagens behov. Utbildningarna är öppna för såväl medlemmar i Techtank som övriga företag och organisationer. Nu finns följande datumsatta utbildningar för bokning på https://bokning.techtank.se/start/:

Excel grund 9-10 mars

Kommande nätverksträffar för Techtanks medlemsföretag
Sälj/Marknad 18 februari
Chefer och ledare inom Kvalitet 4 mars

Ekonomichefer/-ansvariga 24 mars
HR/Kompetens 30 mars

OBS! På grund av rådande läge kring Corona/Covid-19 genomförs Techtanks arrangemang i närtid digitalt. Det framgår vid respektive aktivitet på vår bokningssida i vilken form som aktiviteten genomförs. I några fall uppdaterar vi form/plats för aktiviteten närmare genomförandet.

Samarbete med TEK Kompetenscentrum
På utbildningsområdet har vi även ett samarbete med TEK Kompetenscentrum i Halmstad och kan för Techtank-medlemmar erbjuda medlemspris på TEKs utbildningar. Se mer på https://www.tek.se.

Medlemsförmån: Sveriges största utbildningsplattform med webbaserade utbildningar
Utbilda dig när och var du vill! Genom Techtank finns möjlighet att teckna prisvärda licenser för digitala utbildningar hos Diploma. Man kan välja mellan 300 olika utbildningar inom områden som Affärsutveckling, Ledarskap, Försäljning, Miljö- och hållbarhetsarbete, LEAN och förbättringsarbete, Ekonomi och mycket mer. Till mer information >>

LEDIGA TJÄNSTER

talangattraktion.se samlar Techtank, Blue Science Park och NetPort Science Park lediga tjänster hos våra medlemmar i Blekinge med omnejd. På denna jobbsajt finns just nu följande lediga tjänster hos Techtanks medlemsföretag: Till talangattraktion.se för fler lediga tjänster >>
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Händer det något intressant i din verksamhet som du tror kan passa i Techtanks nyhetsbrev? Välkommen att kontakta redaktör Karin Andersson, karin.andersson@techtank.se, 076-861 27 44.

Techtank är ett industrikluster med bas i Blekinge som samlar industri- och teknikföretag. Här möts näringsliv, akademi och samhälle med det gemensamma målet att stärka industrins konkurrenskraft och skapa regional tillväxt. Detta gör vi genom en gemensam agenda och värdeskapande insatser inom områdena Teknikutveckling & Innovation, Kompetensutveckling & -försörjning samt Affärsutveckling & Tillväxt. Läs mer på: www.techtank.se. Finansiärer till Techtanks verksamhet och de projekt vi driver är:

Copyright © 2021 Techtank, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Email Marketing Powered by Mailchimp