Copy
Techtank nyhetsbrev 2015-05-26
View this email in your browser
Techtank News samlar nyheter som på ett eller annat sätt rör Techtank och våra medlemsföretag och samarbetspartners. Alla som är nyfikna på oss är varmt välkomna att prenumerera på vårt nyhetsbrev - du anmäler dig på startsidan på www.techtank.se. Sprid gärna vidare!

TECHTANK & BTH:
Uppstartsmöte 17 juni: Nu startar vi ett nätverk för Dig som arbetar med produktutveckling!

Techtank och Blekinge Tekniska Högskola bjuder in till uppstartsmöte för ett nytt produktutvecklingsnätverk i regionen. Syftet är att skapa en mötesplats där idéer och människor möts för att lösa problem. Första träffen hålls på BTH i Karlskrona den 17 juni kl. 10-12.

Till program och anmälan >>

TECHTANK COMPETENCE:
Kartläggning av kompetensbehov pågår - hör av dig om du vill vara med!

Techtank genomför just nu en kartläggning av kompetensbehov hos teknik/tillverkande företag som vill samverka kring frågor som rör kompetensutveckling och -försörjning framöver. Vilka behov har ni? Vilka utmaningar inom kompetensförsörjningen står ni inför? Har ni idéer och tankar om hur det skulle kunna lösas? Dessa och fler frågor behöver vi tillsammans svara på för att kunna skapa ett projekt som kan vara lämpligt för finansiering från exempelvis Socialfonden.

Vill du veta mer? Hör då av dig till projektledare Ingela Håkansson så snart som möjligt!
Lukhman with daughter, Kawergosk Refugee Camp, Erbil, Iraq March 2015 Photo: © Better Shelter

SVENSKT NÄRINGSLIV, TEKNIKFÖRETAGEN & TECH NETWORK:
Seminarium 10 juni: Rätt kompetens för produktivitetsutveckling

Wugang presentation
Svenskt Näringsliv, Teknikföretagen och Tech Network bjuder in till detta seminarium den 10 juni kl. 11.30-16 i Ronneby som riktar sig till företagare som funderar på företagets framtida utvecklingsmöjlighet men även till dig som på något sätt vill vara en del av Blekinges utveckling. Från Techtank deltar projektledare Ingela Håkansson samt Stefan Håkansson, kompetensutvecklare på Volvo och pratar om möjligheter till kompetensförsörjning på kort sikt.
Till program och anmälan >>

KFH  I SAMARBETE MED TECHTANK & TECH NETWORK:
Seminarium 16 juni: Aktuella tekniksatsningar i Blekinge

Karlskrona Företags & Hantverksförening, KFH, arrangerar i samarbete med Techtank och Tech Network ett seminarium den 16 juni kl. 12-15.30 i Karlskrona med aktuell information om Blekinges nya tekniksatsningar  Eftermiddagen bjuder på omvärldsbevakning i vårt närområde och vad aktuella satsningar kommer att betyda för Blekinge och vårt näringsliv.
Till program och anmälan >>

TECHTANK:
Tillverkningsindustrin i Olofström växer - närmare 600 nya jobb på 5 år!

Lukhman with daughter, Kawergosk Refugee Camp, Erbil, Iraq March 2015 Photo: © Better Shelter
Olofströms Näringsliv har i dagarna genomfört en undersökning hos de nio företag som är initiativtagare till Techtank för att jämföra antal arbetstillfällen idag med den undersökning som kommunen gjorde för fem år sedan. Resultatet är minst sagt positivt - det visar på en total ökning på 589 jobb! Inte oväntat står Volvo för den största ökningen med ca 400 fler jobb, men även flera andra företag har också vuxit och totalt ökat med runt 200 jobb. Bland dessa återfinns Shiloh, Tre D Mekaniska, EBP, Wugang och Safeman. Procentuellt har Tre D Mekaniska ökat allra mest då de mer än fördubblat antalet anställda - från 21 till 51 på fem år.
Läs hela pressmeddelandet här >>
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Techtank drivs ifrån Olofströms Näringsliv med stöd av Olofströms kommun och Region Blekinge.
Copyright © 2015 Techtank, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Email Marketing Powered by Mailchimp