Copy
Techtank nyhetsbrev 2016-04-06
View this email in your browser
Techtank News samlar nyheter som på ett eller annat sätt rör Techtank, våra medlemsföretag och samarbetspartners. Alla som är nyfikna på oss är varmt välkomna att prenumerera på vårt nyhetsbrev - du anmäler dig på startsidan på www.techtank.se. Sprid gärna vidare till kollegor, kunder, leverantörer, samarbetspartners m fl!

Välkommen att följa oss på Facebook!

Techtank Facebook
Här delar vi med oss av senaste nytt från vårt teknikkluster och annat av intresse för våra medlemsföretag, samarbetspartners m fl. Alla som är nyfikna på Techtank är välkomna att följa oss på: www.facebook.com/techtank.se 

Techtank välkomnar Formplast som ny medlem

Formplast
– Genom att vara med i Techtank kan vi hitta nya samarbetspartners och nå ut till nya kunder och nya marknader som vi inte annars har samma möjlighet till. Fler fördelar är gemensamma utbildningar till ett bra pris, där Techtank hjälper till med det administrativa och samlar ihop deltagare från flera företag i regionen, säger Ola Listerud, projektledare på Formplast, det senaste medlemsföretaget i Techtank.  Läs mer >>

Spännande frukostseminarium om materialval och tillverkningstekniker 4 maj

Techtank bjuder in till ett frukostseminarium i Olofström den 4 maj kl. 08.30-10.00 om hur ökad materialkunskap kan hjälpa företag att skapa innovation. Anders Breitholtz från Material ConneXions Skandinavienkontor i Skövde föreläser på temat: Varför är materialval och tillverkningstekniker viktigt och vart är vi på väg? Välkommen med din anmälan senast den 29 april till sebastian.lodge@techtank.se.
Mer information >>
Material ConneXion

Save the date - Business Forum Industri 17 maj!

Business Forum Industri
Boka in den 17 maj i din kalender! Då arrangerar Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, i samarbete med Volvo och Techtank, Business Forum Industri. Tid: eftermiddag. Plats: Volvo Södra i Olofström. Mer information kommer inom kort!
 

Aktuella utbildningar via Techtank

Techtank Competence nätverk
 • Förändringsledning (2 dgr) 14-15 april 2016
 • Projektledning (3 dgr) 16-18 maj 2016
 • Presentationsteknik (2 dgr) juni 2016
 • Strategisk kompetensförsörjning (1 dag) 30 juni 2016
 • Bättre Arbetsmiljö (BAM) (2-3 dgr) september 2016
 • Ny som Chef (2 dgr) september 2016
 • SWE (1 dag) oktober-november 2016
Flera av utbildningarna är kostnadsfria för Techtanks medlemsföretag. Hör av dig till projektledare Ingela Håkansson om du önskar delta i eller vill veta mer om våra utbildningar: ingela.hakansson@techtank.se, 076-861 27 44.

Kommande möten inom Techtank Competence

Techtank Competence nätverk
Närmast i tid hålls följande möten i våra olika nätverk:
 • Competence – torsdagen den 14/4 kl. 9.00-11.00, Tre D Mekaniska, Vilshult
 • Mångfald/CSR – tisdagen den 28/6 kl. 13.30-16.00 Wugang Tailored Blanks, Olofström
 • Underhållschefer/ledare – augusti 2016, Stora Enso, Nymölla
 • Lean – fredagen den 9 september kl 8.30-11.00, Rydverken, Ryd
Hör av dig till projektledare Ingela Håkansson om du önskar delta i eller vill veta mer om något av nätverken: ingela.hakansson@techtank.se, 076-861 27 43.

AKTUELLT HOS MEDLEMMAR OCH PARTNERS

Händer det något intressant i din verksamhet som du tror kan passa i Techtanks nyhetsbrev? Välkommen att kontakta redaktör Karin Andersson, karin.andersson@techtank.se, 076-861 27 44.

Formplast vann 1:a pris i Barcelona

EBP Aston Martin DB11
I mitten av mars vann Formplast 1:a priset i kategorin Heavy Gauge - Building Application på 10th European Thermoforming Conference 2016 i Barcelona för sin ”VELUX Roof Dome” 1000x1500 (bild). Juryns motivering löd: ” Excellent clarity using a fairly complex sheet material which requires a great deal of preparation. Good industrial application - high risk product”.
– Det är fantastiskt kul och stort att vinna mot andra internationella vakuumformare. Detta pris visar att vi har mycket god teknisk kunskap och erfarenhet av att forma stora detaljer med höga optiska krav, berättar Ola Listerud, projektledare på Formplast.

Seminarium om Framtidens industri 25 maj

Framtidens industri
Är ditt företag verksamt inom tillverkande och bearbetande industri eller inom informations- och kommunikationsteknik? Välkommen till Framtidens industri, det första seminariet i en seminarieserie inom smart produktion och industri 4.0 som arrangeras av Region Blekinge i samarbete med Tech Network, TelecomCity och Swedish Waterjet Lab.
När: Måndag 25 april 09:30-13:00 inklusive lunch.
Var: Soft Center i Ronneby Kunskapskällan - Galaxen
Program:
• Framtidens industri – Mats Lindgren, VD, Kairos Future
• Vår utvecklingsresa – Petter Bringsarve, Södra Cell Mörrum
• Var rädd om säkerheten – Mikael Månsson Lagström, Outpost24
Mer information och anmälan >>
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Techtank är ett teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Medlemsföretagen har kunder på olika internationella marknader och inom olika branscher, inte minst fordonsindustrin som för många utgör basen. Tillsammans arbetar vi med partners från samhälle och akademi för att nå nya marknader, driva teknikutveckling samt attrahera och utveckla kompetens. Techtank drivs ifrån Olofströms Näringsliv med stöd av:
Copyright © 2016 Techtank, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Email Marketing Powered by Mailchimp