Copy
Techtank nyhetsbrev 2015-10-06
View this email in your browser
Techtank News samlar nyheter som på ett eller annat sätt rör Techtank, våra medlemsföretag och samarbetspartners. Alla som är nyfikna på oss är varmt välkomna att prenumerera på vårt nyhetsbrev - du anmäler dig på startsidan på www.techtank.se. Sprid gärna vidare!

UK Market Access Seminar 20 oktober

UK Market Access Seminar 20 oktober
Är ditt företag intresserat av att komma in på den brittiska marknaden? Kanske är fordonsindustrin av särskilt intresse? I så fall är du varmt välkommen på vårt affärs- & nätverksevent den 20 oktober i Olofström, arrangerat av Techtank i samarbete med EBS, European Business Solutions. Obs! Sista anmälningsdag är den 12 oktober. Till program och mer information >>

Nu kan du anmäla dig till Techtank Conference 2015!

Techtank Conference 26-27 november

Den 26-27 november drar vi igång Techtank Conference - en årlig konferens och mötesplats för industri- och teknikföretag som vill ta del av aktuella händelser inom industriell forskning, utveckling och tillämpning. Dag 1 fokuserar vi på lättare och starkare material, dag 2 på Industri 4.0. Konferensen bjuder på en mängd intressanta föreläsningar av såväl företagsledare som forskare. Våra talare kommer från Volvo Cars, Swerea, VA Automotive, AutoForm, Blekinge Tekniska Högskola, Novelis, Lunds Tekniska Högskola, Blue Institute, Teknikföretagen, Lidhs Verktyg/Swepart Verktyg samt PLM Group Sweden.
Läs mer om programmet och anmälan här >>

Orderökningen inom Automotive fortsätter

YTAB kolfiber
Affärerna går bra just nu för många av Techtanks medlemsföretag. Ett av dem är Ytbehandlingsteknik i Näsum  AB, YTAB, som jobbar mot många olika branscher. Företagets VD, Mats Karlsson, berättar att YTAB under det senaste året tagit hem flertalet ordrar till både svenska och utländska slutkunder inom bilindustrin, och visar exempel på interiördetaljer i Kolfiber till ett av de stora tyska bilmärkena som är en i raden av nya order som kommit in under senare tid.
– Vi fortsätter att växa som bolag. Det händer mycket för tillfället och mycket är på gång i nya projekt som är i uppstartsfas. Vi håller också på med nya tekniker och produktutveckling inom branschen, vilket vi säkert får tillfälle att återkomma till inom en snar framtid.

VA Automotive ny medlem i Techtank

VA Automotive är en koncern som huvudsakligen är verksamt inom fordonsindustrin där de erbjuder kunderna kompletta, innovativa och kostnadseffektiva lösningar. Techtank hälsar VA Automotive välkommen som ny medlem och passar på att fråga varför de valt att gå med i Techtank.
– Techtank uppfyller samtliga kriterier vi har vad gäller samarbetspartners för att stärka och vidareutveckla vår globala konkurrenskraft och för att bli ännu bättre inom våra kärnvärden och -kompetenser. Vidare är det ett nöje att få samarbeta med trevliga och ytterst kompetenta kollegor inom samma och närliggande branscher, berättar Nader Asnafi, Vice President/R&D Manager på VA Automotive, som har sitt huvudkontor i Hässleholm.
Läs mer här >>

Anställningarna fortsätter vid Volvo Cars i Olofström

Volvo Cars fortsätter sin framgång på marknaderna runtom i världen och för produktionen i Olofström väntar ännu ett år med produktionsrekord. Närmare 70-talet inhyrda medarbetare vid Volvo Cars i Olofström erbjuds nu visstidsanställningar till 31 maj 2016. Samtidigt erbjuds närmare 50-talet visstidsanställda medarbetare tillsvidareanställningar. Övriga visstidsanställda erbjuds även de förlängning till 31 maj 2016. Totalt är Volvo Cars efter anställningarna närmare 2400 anställda i Olofström.

Rekrytera studenter på Exjobbsdagen

Det finns fortfarande möjlighet för företag att boka en monterplats på Exjobbsdagen i Karlskrona den 21 oktober. Exjobbsdagen är ett tillfälle för företag att rekrytera studenter som ska göra exjobbsprojekt under våren 2016. Läs mer här >>

Träffa Techtank på Näringslivsdagen i Karlskrona

Den 8-9 oktober finns Techtank på plats på Näringslivsdagen i Karlskrona. Välkommen till vår monter 6:12 om du vill veta mer om Techtank och på vilka olika sätt vi kan stötta dig som industri/teknikföretag inom bl a kompetens-, affärs- och teknikutveckling. Vi ses!

Besök Techtank på Elmia Subcontractor!

Den 10-13 november deltar Techtanks Automotive-nätverk på nordens största underleverantörsmässa Elmia Subconctractor. I vår monter D02:29 träffar du bl a representanter från företagen Devo Engineering/Projektengagemang, EBP, ITE Fabriks, Wugang Tailored Blanks samt YTAB. Dessutom finns fler Techtank-medlemmar med som utställare på mässan i andra montrar, bl a Safeman och Tre D Mekaniska. Välkommen att besöka oss i D-hallen!
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Techtank drivs ifrån Olofströms Näringsliv med stöd av:
Copyright © 2015 Techtank, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Email Marketing Powered by Mailchimp