Copy
Aanschuiven in september 
De vakantie zit er weer op. Hopelijk is iedereen weer een beetje opgeladen en uitgerust! De koks uit de wijk gaan er in elk geval weer lekker tegenaan. Veel Aanschuifplekken zijn weer opgestart na een (korte) zomerstop. Check vooraf nog even goed of je live bij Aanschuiven terecht kunt. Hierbij het overzicht met alle Aanschuifmaaltijden in Rotterdam West. 

Groeten van het hele team van Zorgvrijstaat 
Gezond Verstand - 26 sept t/m 3 okt
Het programma van wijkfestival Gezond Verstand in Delfshaven is bijna rond. Wijkinitiatieven bundelen hun krachten en bieden samen (gratis) activiteiten en workshops aan. Wat kun je doen om mentaal gezond te blijven en hoe kun je mensen in jouw omgeving steunen? Op festivalgezondverstand.nl staat binnenkort het programma. Daar kun je lezen wie er meedoen en wat er georganiseerd wordt! We zoeken nog mensen als ambassadeurs van het festival. Interesse? Mail ons
Slaapbaak - Samen de nacht door -
Iedereen slaapt. Maar niet altijd voldoende, lang of diep genoeg. Een goede nachtrust bevorderd de gezondheid, mentaal en fysiek. Tijdens de week van het Gezond Festival willen wij mensen tijdens een eerste uitzending van Slaapbaak hun rusteloze nacht een stem en geluid geven. Wat houdt jou bezig in de nacht? Wat zou jij graag willen horen? Vul dit formulier in, dan komen we samen de nacht door, op naar weer een nieuwe dag. We zijn op zoek naar rustgevende muziek en onrustige gedachten. Mailen mag ook.
Ontwerpsessie Herstelacademie Delfshaven
1 oktober 9.30-11:00 uur 
WijkBV (Wijkpaleis)
Het zelfregie en herstelnetwerk van Geestverwanten ontwikkelt steeds verder tot een netwerk en plek waar je op maat vorm kunt geven aan een herstelproces. Herstel zien we vooral als een leerproces binnen een steunende omgeving. Tijdens deze ontwerpsessie gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, buurtgenoten, wijkinitiatieven en professionals over het vormgeven van de ontwikkelingen. Denk je mee? Mail ons even!
Natafelen tijdens Gezond Verstand
29 september 19:00 uur
Natafelen is er natuurlijk ook bij tijdens Gezond Verstand. We gaan met elkaar in gesprek over lessen die je leven kunnen veranderen. Dat doen we via het boek van Edith Eger, een gevierd psycholoog die de holocaust overleefde en op haar 92e Het Geschenk schreef. In dit boek stelt zij ‘wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkste, het gaat erom wat we ermee doen..' Stuur een mailtje aan: natafelen@zorgvrijstaat.nl voor de Zoomlink. 
Gezond Verstand - Workshop - Herbruikbaar?!
Buurtatelier, Zwaerdecroonstraat 62 Rotterdam  
Donderdag 30 september, 16:00-19.30 uur
Bij eten is kijken, ruiken en proeven belangrijk. Zo red je goed eten wat anders in de prullenbak verdwijnt. En wat als je op een zijspoor bent beland? Ben je dan net als eten herbruikbaar? Hoe dan? Crista en kok Monica halen foodwaste op en gaan er mee koken. Na het diner praten we na over wat goed eten met re-integratie in de maatschappij te maken heeft. Je kunt je opgeven via een
 mailtje aan Crista.
Rechtvaardige stad
Vlak voor de zomer nam Guido Walraven afscheid als lector Dynamiek van de Stad bij InHolland. Guido was de afgelopen twee jaar nauw betrokken bij Geestverwanten en Zorgvrijstaat. Als afscheid hield hij een mooie 
rede en bracht hij het boek 'Werken aan een meer rechtvaardige stad' uit. Hierin wordt Geestverwanten in twee hoofdstukken beschreven. Een aanrader om te lezen! Het boek download je hier. Wij bedanken Guido voor zijn inspirerende bijdragen als sparringpartner.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Copyright © Zorgvrijstaat 2018. All rights reserved.

Ons mailadres is: mail@zorgvrijstaat.nl 
Elke maandag Opstartkoffie!
Vanaf 9:30 uur in ons pandje aan de Hooidrift 169-B.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan hebt gegeven interesse te hebben in Zorgvrijstaat. 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgvrijstaat Rotterdam West · Coolhaven 96a · Rotterdam, Zh 3024 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp