Copy
Aanschuiven in juli
Op veel plekken kun je weer echt (live) Aanschuiven! Maarrr het wordt ook vakantie dus veel plekken hebben een zomerstop, zoals Mixblik, Maaltijd en Meer en Thuis in West. In het Wijkpaleis kookt Fatma in elk geval door! We hebben niet alle informatie van iedereen gekregen, dus check vooraf nog even goed of je er terecht kunt! Hierbij het overzicht met alle Aanschuifmaaltijden in Rotterdam West. 
Groeten van het hele team van Zorgvrijstaat 
Lonneke vlogt over Binnenlopen met..
De nieuwste vlog van Lonneke staat op
Youtube! 
Dit keer vlogt zij met Wethouder Grauss en Madelon over de Inloopspreekuren. Op 2 juni kreeg de wethouder de gids Binnenlopen aangeboden en maakte kennis met Stichting Aelbrecht, Stichting Azagua, Peter Riedijk, en Stichting Je Goed Recht. Grauss: "De informele netwerken in Rotterdam West zijn sterk, daar mogen jullie trots op zijn. Naast mensen staan, vertrouwen opbouwen en doorpakken bij problemen." Precies dat!
Even voorstellen: Ron Buyzen
Ron is een ervaren bokser en beweegcoach. Hij werkte eerder onder meer als masseur en als accountmanager onderhoud en verhuur in vastgoed. Hij volgt nu de opleiding Ervaringsdeskundigheid bij Howie de Harp en werkt met zijn ervaringen op het gebied van mentale gezondheid. “Zorgvrijstaat zie ik als een netwerk voor zelfregie en herstel. Zelf heb ik diepe dalen doorleefd waardoor ik andere mensen snel begrijp die ook een herstelproces doormaken.” Lees meer.
Radio Zorgvrijstaat
De tweede serie van acht afleveringen van deze podcast voor en door de wijk staat online. Onderwerpen zijn onder andere hulp dichtbij, sociaal ondernemen, wandelen in de wijk en gezondheid in Rotterdam West. De afleveringen, ook de eerste serie van acht afleveringen, kun je beluisteren via onze website.
 We hopen in oktober verder te gaan met een nieuwe reeks. Heb je ideeën voor leuke onderwerpen of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar Yvonne Nesselaar via: radio@zorgvrijstaat.nl
Zomerstop Natafelen
Deze zomer is er geen Natafelen. Wel plannen we in juli en augustus een 'Vakantie Natafel' rondom de vraag 'Hoe gaat het met je in deze zomer na corona'? En, goed nieuws: vanaf september zullen we twee keer per maand Natafelen, de ene keer live en de andere keer via Zoom. Het is fijn om iedereen weer live te kunnen gaan zien, maar met Natafelen Online hebben nieuwe mensen het Natafelen ontdekt. Daar gaan we dus ook mee door. Wil je uitnodigingen voor Natafelen ontvangen? Mail ons
Oproepje: proefpersonen gewicht en leefstijl
Hallo, Ik ben Ineke Dingemanse, ik doe de studie BGN Gewichtsconsulent. Heel leuk, ik leer veel over gezonde voeding en leefstijl. Ook leer ik mensen begeleiden met een gewichtsvraag en daarvoor zoek ik nu proefpersonen. We kijken eerst naar jouw vraag en leefstijl. We wegen jouw gewicht en maken samen een plan wat je wil en kunt veranderen. Samen voeren we zes gesprekken. Jij zet stappen richting gezonde leefstijl en ik oefen in de praktijk voor mijn diploma. Doe je mee? Stuur mij een mailtje.
Frans ook 5 jaar lang!
Op 23 juni 2016 kwam Frans in het team van ‘Het Zal Werken!’ Sindsdien helpt hij bijna wekelijks mee - in totaal zo'n 450 klussen en 15 rollator- spreekuren. Hij maakte veel Rotterdammers blij met een wandbeugel, een goed afgestelde rollator en meer. Een trouwere vrijwilliger kun je je niet voorstellen. Jammergenoeg stond het vrijwilligerswerk afgelopen jaar vanwege corona op een laag pitje, maar inmiddels pakken we de draad weer op. Dit feestelijke moment willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan!
Artikel over Zorgvrijstaat 
Deze maand hebben we twee publicaties die we graag met jullie delen. Giovanni Burke schreef een goed artikel over Zorgvrijstaat op
Vers Beton. 

Filmpje over Geestverwanten
Ook is er een filmpje over Geestverwanten gemaakt door het Lectoraat Dynamiek van de Stad van Hogeschool InHolland. Altijd al benieuwd wat Geestverwanten is en doet? Bekijk het filmpje hieronder!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Copyright © Zorgvrijstaat 2018. All rights reserved.

Ons mailadres is: mail@zorgvrijstaat.nl 
Elke maandag Opstartkoffie!
Vanaf 9:30 uur in ons pandje aan de Hooidrift 169-B.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan hebt gegeven interesse te hebben in Zorgvrijstaat. 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgvrijstaat Rotterdam West · Coolhaven 96a · Rotterdam, Zh 3024 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp