Copy
Aanschuiven in januari
Allereerst de beste wensen voor iedereen! Dat het maar een mooi nieuw jaar mag worden in gezondheid, met echte ontmoetingen en met gezond en lekker eten!

Er zijn best veel 
Aanschuifplekken in Rotterdam-West. Er komen zelfs (in deze tijden!) nieuwe plekken bij! Waar? Zie hier het overzicht met alle Aanschuifmaaltijden van januari. Eet smakelijk!

Groeten van het hele team van Zorgvrijstaat 
Terugblik op 2020 door Marlies 
Marlies zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt op de plekken waar Zorgvrijstaters zijn. Ze staat altijd klaar om voor mensen te zorgen en praktische zaken te regelen als dat nodig is: een pandje openen, koffie klaarzetten of uitnodigingen versturen. Met haar nuchtere aard benoemt ze de dingen gewoon zoals ze zijn. Daarmee houdt ze iedereen om haar heen met beide benen op de grond. Marlies blikt samen met Madelon terug op het ‘coronajaar’ 2020. Lees hier haar verhaal.
‘Werk maken van Burgerzaken’
Dat is de titel van het komende meerjarenplan van Zorgvrijstaat. Waarbij ‘burgerzaken’ natuurlijk staat voor zaken ván burgers en niet vóór burgers. Onder deze vlag willen we met meer mensen en met meer plannen werken aan zorgzame buurten: een beweging van mensen die met elkaar werkt en leert hoe dat kan. Dat kunnen we doen met medewerking van VSB en DOEN. Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten of meedoen: laat het ons weten via zorgvrijstaat@gmail.com
Wandelen, wandelen, wandelen 
Slenteren, of met een lekker tempo. Bijpraten, niks zeggen, lachen, diepzinnige gesprekken, mijmeren... Wandelen kan op vele manieren. Samen is het vaak wel vaak leuker en het motiveert je om het vaker te doen. Marlies Schmitz van Zorgvrijstaat wandelt tijdens deze lockdown gewoon lekker door en heeft altijd wel wandel-plek voor jou. Als het echt te druk wordt dan koppelt ze je aan een ander wandelmaatje. Wil je wandelen en zoek je een maatje? Stuur dan een mailtje.
Opstartkoffie gaat door! Elke maandag 9.30 u
Watergeusstraat 53B en via Zoom 
Koffie drinken coronaproof? Ja hoor, bij Zorgvrijstaat wel. Elke maandag drinken we koffie en starten de week op, gewoon lekker kletsen over datgene wat je bezighoudt. Dat noemen wij Opstartkoffie! Tijdens de lockdown zijn we met maximaal 3 mensen live in Studio Delfshaven, maar iedereen kan online meedoen aan ons koffie momen
t. Aansluitend is er het inloopspreekuur van de wijkpsycholoog van Avant Sanare, Rafael Maria Theuvenet. Wil je komen? Stuur dan eerst een mailtje. Tot dan!
Publicatie VSBfonds
In het magazine op de website van het VSBfonds - maand december - is een artikel verschenen met als titel 'Bijzonder burgerinitiatief met impact in Delfshaven'. Dennis Lohuis (naast Alexander Hogendoorn oprichter van Zorgvrijstaat) geeft een mooi inkijkje en stand van zaken bij Zorgvrijstaat. 
Om vanuit meerjarenplannen nieuwe activiteiten en experimenteerruimte te creëren ondersteunt VSBfonds Zorgvrijstaat. 
Klik hier om het hele artikel te lezen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Copyright © Zorgvrijstaat 2018. All rights reserved.

Ons mailadres is: mail@zorgvrijstaat.nl 
Elke maandag Opstartkoffie!
Vanaf 9:30 uur tijdelijk bij Studio Delfshaven, Watergeusstraat 5in ons pandje aan de Hooidrift 169-B.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan hebt gegeven interesse te hebben in Zorgvrijstaat. 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgvrijstaat Rotterdam West · Coolhaven 96a · Rotterdam, Zh 3024 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp