Copy
Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de HTML versie.
Aanschuiven in december
** Aanschuiven in tijden van corona ** De aankomende weken kun je vooral Afhalen! Kijk op de Aanschuifkalender waar je zo'n heerlijke buurtmaaltijd kunt afhalen. Overigens gaat de lunch op veel plekken wel gewoon door. Check het even goed in het overzicht van december. Eet smakelijk! Hierbij het overzicht met alle Aanschuifmaaltijden in Rotterdam West. 

Groeten van het hele team van Zorgvrijstaat 
Even voorstellen: Jamila Amakran
Jamila is moeder van drie kinderen en werkt daarnaast als budgetconsulent bij de Rotterdamse Douwers en Oppepper Lokaal. Zij geeft structuur aan in financiën en helpt mensen met overzicht en balans in hun inkomsten en uitgaven. “Ik begeleid mensen zolang dat nodig is. Vaak is er meer aan de hand, dan bieden we samen met het wijknetwerk de juiste hulp en ondersteuning.” Jamila begon 17 jaar geleden als assistent budgetcoach en bewindvoering bij Humanitas. Lees meer
Update gids Binnenlopen
Er is een digitale update van de gids Binnenlopen! In deze gids staan alle spreekuren voor bewoners in Delfshaven bij elkaar. Het bijbehorende weekschema is heel handig voor het overzicht van de spreekuren per dag. Regelmatig veranderen er dingen. De meest actuele versie staat daarom altijd online. Kijk hier. Wil je een gedrukt exemplaar van de gids? Mail ons! Begin volgend jaar zullen we een gedrukte versie in de wijk verspreiden.
Oproep ‘moeilijke brieven’!
Bij de spreekuren komen dagelijks mensen binnen met moeilijke brieven. Ingewikkelde taal, informatie die mist of niet klopt, een respectloze toon, enz. We hebben die moeilijke brieven aangekaart bij wethouder Judith Bokhove. Afgesproken is dat we zoveel mogelijk brieven blijven verzamelen voor een eregalerij moeilijk brieven. Die brieven brengen we vervolgens weer terug ‘het systeem’ in. Dus: heb je een moeilijke brief? Maak een kopie (anonimiseren graag!) en stuur ‘m op aan ons!
OPPEPPER Lokaal in Havenloods
Verslaggever Martijn Roodenberg van de Havenloods, las over OPPEPPER Lokaal en vond het een goed plan hier een artikel aan te wijden om zo nog meer mensen ertoe te bewegen iets aan hun schulden te doen. Want nog veel te veel mensen blijven te lang rondlopen met schulden en daar kunnen we met elkaar in Delfshaven wat aan doen. Lees hier het hele artikel.
 

 
Record voor Het Zal Werken
Ondertussen breekt ‘Het Zal Werken!’ weer een persoonlijk record. Dit jaar hebben we al meer dan 300 vragen behandeld. Na een kleine dip afgelopen jaar tijdens de eerste lock-down groeit het aantal aanvragen weer aardig. En ook het aantal aanvragen voor rollatorspreekuren gaat ineens hard. We kunnen altijd handige handjes gebruiken. Dus als je mee wilt helpen aan een rollatorspreekuur, laat het ons dan weten via: mail@hetzalwerken.nl
Wat betekent armoede voor jou? 
Een paar weken geleden kwamen studenten Social Work van In Holland voor een themaweek rondom armoede bij ons langs. Zij kregen een rondleiding door de wijk en een presentatie van Oppepper Lokaal. We vroegen hen: wat betekent armoede voor jou? Een van hen zei:

"Financiële armoede heb ik nooit gekend. Ik kom uit een welvarend buitengedeelte van Rotterdam. (…)  De enige vorm van armoede die ik gekend heb is het onvermogen in te zien hoe rijk ik was."
Abonneer je op onze nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Copyright © Zorgvrijstaat 2018. All rights reserved.

Ons mailadres is: mail@zorgvrijstaat.nl 
Elke maandag Opstartkoffie!
Vanaf 9:30 uur in ons pandje aan de Watergeusstraat 53B

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan hebt gegeven interesse te hebben in Zorgvrijstaat. 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgvrijstaat Rotterdam West · Coolhaven 96a · Rotterdam, Zh 3024 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp